Dzieci OnLine

PRZYJAŹŃ MIŁOŚĆ - Kolega przez net...

Marcia10 - Nie 26 Lis, 2006 19:09
Temat postu: Kolega przez net...
Hej!
Mam kolegę, którego poznałam przez neta. Jest bardzo miły. Do naszego kontaktu doszlo tak:
pewna dziewczyna skomentowala mojego bloga i dala adres swojego. Na jej blogu znalazlam jej nr gg, wiec zaczelysmy gadac. W koncu ona podala mi nr gg swojego chlopaka. I z nim bardzo dobrze sie dogaduje, pomomo ze jest o 2 lata starszy. Czy taka znajomość ma jakieś szanse?
Nikita - Nie 26 Lis, 2006 19:13
Temat postu:
Ale szanse na co?
Jeśli fajnie ci się z nim rozmawia to nie przerywaj tego ; )

Pamiętaj, że taki świat jest 'światem za szybką'. Nigdy tak naprawdę nie wiesz czy osoba siedząca po drugiej stronie nie udaje kogoś innego...
Marcia10 - Nie 26 Lis, 2006 19:16
Temat postu:
Szanse na znajomosc. Nie bede przerywac tej znajomosci, jak na razie. A co do niego nie jestem pewna, bo kaze mowic do siebie po przezwisku, nie podaje imienia
Nikita - Nie 26 Lis, 2006 19:19
Temat postu:
Znajomość w necie można zawsze rozpocząć i przerwać ; )

Może nie lubi swojego imienia? Lub po prostu chce zostać bardziej anonimowy? : P
Inversja - Nie 26 Lis, 2006 19:21
Temat postu:
heh ja mam dobrego kumpla przez neta ; )
co najlepsze okazało się że to jest dobry kumpel mojego kumpla więc wiesz ; )
aaa btw. odradzam spotkań i osobami z neta przejechałam się raz na tym nie pytaj w jaki sposób po prostu się nie spotykaj.
Marcia10 - Nie 26 Lis, 2006 19:21
Temat postu:
Wlasnie mi je podal, ale wczesniej odmawial. Duzo o sobie opowiada wiec mu wierze.
Nie bede mogla sie z nim spotkac, bo mieszka w Katowicach a ja pomiedzy Gnieznem a Inowroclawiem wiec...imposible (czy jak to sie tam pisze biggrin)
Nikita - Nie 26 Lis, 2006 19:25
Temat postu:
Inversja napisał/a:
aaa btw. odradzam spotkań i osobami z neta przejechałam się raz na tym nie pytaj w jaki sposób po prostu się nie spotykaj.

a o mnie nie ma ani słowa : ( obrażam się.
Laki - Nie 26 Lis, 2006 19:27
Temat postu:
Nikita napisał/a:

A co, na tobie też się zawiodła ?? Mr. Green
Inversja - Nie 26 Lis, 2006 19:28
Temat postu:
Nikita napisał/a:
Inversja napisał/a:

Bo ty jesteś kumpelą a nie kumplem : P
Nikita - Nie 26 Lis, 2006 19:31
Temat postu:
Widocznie nie godną uwagi ; )

A tak na poważnie to ostatnio się zastanawiam czy nie spotkac się z takim jednym. Mieszkamy w tym samym województwie, no ale waham się co do tego spotkania, hmm.
Laki - Nie 26 Lis, 2006 19:41
Temat postu:
Nikita, Lepiej nie, może Ci się fajnie gadać na GG, a w rzeczywistości może to być całkowicie inna osoba. W ogóle to są lepsze sposoby na poznawanie ludzi ;>
Nikita - Nie 26 Lis, 2006 19:44
Temat postu:
Tego się właśnie obawiam... No ale znamy się z ponad 1,5 roku i korci mnie żeby sie z nim spotkać : )
Marcia10 - Nie 26 Lis, 2006 19:50
Temat postu:
Zapytaj =o jego foto, chociaz moze podac bledne, wiec dla bezpieczenstwa podaj kilka. Moj kolega akurat nie ma fotek.
Słupek - Nie 26 Lis, 2006 20:04
Temat postu:
Marcia10 napisał/a:
Moj kolega akurat nie ma fotek.

Ja tak zawsze mówię wszystkim "czesc poklikash".
Ja14 - Nie 26 Lis, 2006 21:24
Temat postu:
Mam masę kumpli i kumpel z gg, a szczególnie są to chłopaki ( nie żebym była jakas kochliwa, ale zawsze się z nimi lepiej dogadywałam) Większość już widziałam na własne oczy gadaliśmy razem, jeździliśmy na desce i ogładaliśmy mecze BARCY. Większość ludzi uważa że na każdym kroku czekają zboczeńcy, ale tak NIE jest
Monik - Nie 26 Lis, 2006 21:28
Temat postu:
Ja14 napisał/a:
na każdym kroku czekają zboczeńcy, ale tak NIE jest

Na każdym to nie....
Nikita - Pon 27 Lis, 2006 14:45
Temat postu:
Marcia10 napisał/a:
Zapytaj =o jego foto, chociaz moze podac bledne, wiec dla bezpieczenstwa podaj kilka.

Po takim czasie nie miałabym jego zdjęcia? Jasne, że mam...
No i spotkam się z nim, muszę.
Shaunri - Pon 27 Lis, 2006 18:04
Temat postu:
Ja14 - Zboczeńca po prostu spotkasz tylko raz, jesteś prawie jak saper.

Generalnie spotkania "przez gg", wcale wiele nie różnią się od wszystkich przypadkowych na ulicy, listownych, czy po prostu zwykłego podrywu w barze, na ulicy, w parku, czy gdziekolwiek indziej. Wszędzie można spotkać zboczeńca, wszędzie można spotkać swojego przyszłego męża. A że młodzieży łatwiej przez internet, to inna sprawa.

Ludzi powinno poznawać się w różny sposób - Nienormalnym jest poznać wszystkich swoich znajomych "on-line", ale niezbyt dziwnych jest poznanie jakiegoś procentu swoich znajomych przez gg - Jednak to nie mogą być wszystkie znajomości danej osoby.
Monik - Pon 27 Lis, 2006 18:08
Temat postu:
Shaunri napisał/a:
Generalnie spotkania "przez gg", wcale wiele nie różnią się od wszystkich przypadkowych na ulicy, listownych, czy po prostu zwykłego podrywu w barze, na ulicy, w parku, czy gdziekolwiek indziej.

I tu się nie zgodzę. Ten, który podrywa Cię w barze, nie wie o Tobie, że np jak widzisz kolesia z kręconymi włosami to mdlejesz... Albo że kolekcjonujesz różowe misie z serduszkowymi oczkami. Przypadkowy zboczeniec na ulicy też nie. A przyjaciel z gg tak. Powtarzam: PRZYJACIEL, nie znajomy. Chociaż znajomy może i też... Ale nie we wszystkich przypadkach.
Słupek - Pon 27 Lis, 2006 18:29
Temat postu:
Monik napisał/a:
A przyjaciel z gg tak.

Masz na gg przyjaciół? Ja z wieloma ludźmi utrzymuję kontakt przez Internet (czasem nawet po 3 lata z kawałkiem) i żadnego z nich nie nazwałbym przyjacielem.

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group