Dzieci OnLine

Pomoc w lekcjach - Biologia

Laki - Pon 13 Lis, 2006 17:43
Temat postu: Biologia
Robił ktoś z was hodowle fasoli, lub groszku na lekcję biologii ?? Ma ktoś jakiś przykład czy coś, bo jest mi na jutro potrzebne, proszę o pomoc : )
Monik - Pon 13 Lis, 2006 18:03
Temat postu:
W jeden dzień hodowla groszku lub fasoli? Lol...
Hm... Co by tu wymyślić...
O, wiem! Urwij trochę grochu albo fasoli skądś (taką mało rozwiniętą gałązkę) i wsadź do doniczki z ziemią. Ale skąd tu teraz wziąć groch lub fasolę xD No cóż... Musisz posadzić. Na wypadek posadź w dwóch doniczkach; w jedenj podlewaj co godzinę/dwie, może urośnie xD A jak zgnije to zostaje Ci druga, regularnie podlewana :] Powodzenia...
Słupek - Pon 13 Lis, 2006 18:17
Temat postu:
Zgłoś nieprzygotowanie i żałuj, żałuj, żałuj Smile
Czarna - Pon 13 Lis, 2006 18:29
Temat postu:
A co potrzebujesz dokladnie? ja pamietam, ze jako maly bachor z 1-3 w podstawowce takie cos robilam Razz
opętana - Pon 13 Lis, 2006 18:43
Temat postu:
ja to robiłam ostatnio
i nie w doniczce w ziemi, a na założmy namoczonej wacie
w jeden dzien nic Ci nie da wyhodowanie....conajmniej z 4 dni

a przykład? jaki przykład?
Laki - Pon 13 Lis, 2006 20:19
Temat postu:
opętana napisał/a:
a przykład? jaki przykład?

Bo musimy cały plan hodowli zrobić....

Słupek napisał/a:
Zgłoś nieprzygotowanie i żałuj, żałuj, żałuj Smile

Który to byłby raz- 6, pani nam to zadała we wrześniu i jakoś się dotąd wykręcałem. BTW: mam fasole i to trzeba zrobić na wacie, jak to pisała opętana, Jedna próbka ma być np. w lodówce, a druga(jako grupa kontrolna) w warunkach "pokojowych"
Słupek - Pon 13 Lis, 2006 20:23
Temat postu:
Laki napisał/a:
Który to byłby raz- 6, pani nam to zadała we wrześniu i jakoś się dotąd wykręcałem.

To się wykręć jeszcze raz, bo nie ma szans, żebyś miał do jutra (inna propozycja - daj dychę czy dwie koledze, co zawsze był przygotowany, żeby odstąpił swoje próbki Mr. Green).
nasty_girl - Pon 13 Lis, 2006 20:23
Temat postu:
jeśli zadała wam to jakiś czas wcześniej, to po to, aby przez dłuższy (pewnie określony czas) to obserwować...
Laki - Pon 13 Lis, 2006 20:31
Temat postu:
nasty_girl napisał/a:
jeśli zadała wam to jakiś czas wcześniej, to po to, aby przez dłuższy (pewnie określony czas) to obserwować...

Dała nam od 6 września dwa tygodnie. Ale cóż, spróbuje od kogoś spisać, albo napiszę...

Czas Obserwacje
1.Dzień Nie rośnie cholerstwo
2.Dzień Woda zaczyna gnić- wymieniam
3.Dzień Nie było mnie w domu
4.Dzień Roślinka zaczęła kiełkować
5.Dzień Nasionko zrobiło się brązowe
6.Dzień Wylądowało w koszu

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group