Dzieci OnLine

PRZYJAŹŃ MIŁOŚĆ - czym jest milosc?

joasia1990 - Pią 10 Lis, 2006 20:55
Temat postu: czym jest milosc?
Wiem ze takich tematów było już wiele ale dzisiaj na naukach przedmałżeńskich ksiądz powiedział nam ze: miłość to troska o rozwój drugiej osoby. miłość nie jest tolerancją.
Co o tym myślicie?
Czarna - Pią 10 Lis, 2006 20:58
Temat postu:
Miłosc to troska o druga osobe a takze o jej rozwoj. Masza milosc ( zwiazek ) nei powinien hamowac drugiej osoby w zaden sposob Smile

Znasz definicje tolerancji? ( dzisiaj prowadzilam rozmowe w mojej druzynie harcerskiej na ten temat ). Tolerancja to nasz poglad na druga osobe, wiemy o jej problemach i nic z nimi nie robimy ( ogolem mowiac i bagatelizujac to) a w milosci czego stakiego nie powinno byc. Powinnismy sie wspierac, pomagac i zmieniac na lepsze.

Ps. 1990 to rocznik? Nauki przedmalzenskie?
joasia1990 - Pią 10 Lis, 2006 21:09
Temat postu:
Dh Czarna napisał/a:
Ps. 1990 to rocznik? Nauki przedmalzenskie?

tak rocznik Smile

Dh Czarna napisał/a:
Tolerancja to nasz poglad na druga osobe, wiemy o jej problemach i nic z nimi nie robimy

o tym tez byla mowa.

a co do milosci to ksiadz mowil jeszcze ze to nie jest uczucie, ze to czy kochamy zalezy od nas, ale to jak kochamy zalezy od drugiej osoby.

dla mnie to troche dziwne chociaz wydaje mi sie ze sluszne i zastanawiam sie dlaczego wszyscy traktuja milosc inaczej i mowia ze milosc to tolerancja, uczucie... zwykle racja lezy po stronie wiekszosci wiec sama nie wiem kto tak naprawde dobrze definiuje milosc
opętana - Pią 10 Lis, 2006 21:57
Temat postu:
ksiądz Ci tak mówił? a czy On zaznał kiedyś miłosci do drugiej kobiety, że tak mówi? i że wie co to 'jest' ? eh
moze dla Niego tak miłosc wygląda
nie dla kazdego wygląda tak samo..
Słupek - Pią 10 Lis, 2006 22:19
Temat postu:
Cytat:
ksiądz Ci tak mówił? a czy On zaznał kiedyś miłosci do drugiej kobiety, że tak mówi? i że wie co to 'jest' ? eh

U nas ksiądz ostatnio powiedział, że jak kogoś dziewczyna rzuci to czasem wybiera celibat (chyba się wydało jego "powołanie" Mr. Green).
Ma... - Sob 11 Lis, 2006 17:47
Temat postu:
A ja sie z tym zgodzę...Mamy dbać by ta osoba mogła przy nas się rozwijać ale mamy też bronić przy tym swojego zdania dlatego też nie zawsze mozemy byc tolerancyjni dla naszej milosci Very Happy
Nikita - Sob 11 Lis, 2006 20:05
Temat postu:
Miłość jest to pragnienie dobra dla drugiego człowieka ^___^
Aneta65 - Sob 25 Lis, 2006 19:58
Temat postu:
Cytując Happysad :"Miłość-kiedy jedno spada w dół,drugie ciągnie je ku górze.."[/i]
Napastnik - Nie 26 Lis, 2006 10:37
Temat postu:
Aneta65 napisał/a:
Cytując Happysad :"Miłość-kiedy jedno spada w dół,drugie ciągnie je ku górze.."[/i]

<zgon>
Monik - Nie 26 Lis, 2006 10:51
Temat postu:
Napastnik napisał/a:
<zgon>

Amen [*]

Miłość, miłość... Coś ładnego :] Jeśli druga osoba też kocha...
Anonymous - Nie 26 Lis, 2006 17:36
Temat postu:
Czy ksiądz wie czymś jest miłość? Czy pokochał jakąkolwiek kobietę tak mocno? Chyba nie - przecież wybrał inną drogę. W takim razie ksiądz nie ma pojęcia o miłości.
A może ma on na myśli miłość, którą powinien darzyć człowiek do bliźniego? Ale tu widzę, że to kurs przedmałżeński... Księża tak mają - często i za bardzo koloryzują.

Aneta65 napisał/a:
Cytując Happysad: "Miłość - kiedy jedno spada w dół, drugie ciągnie je ku górze..."

Taki banalny tekst jest w tej piosence: "Miłość to nie poluszowy miś".
Nikita - Nie 26 Lis, 2006 18:30
Temat postu:
Natalie Hetfield napisał/a:

Aneta65 napisał/a:
Cytując Happysad: "Miłość - kiedy jedno spada w dół, drugie ciągnie je ku górze..."

Nie! Bo w "Zanim pójdę".
Co wy chcecie od tej piosenki cholera ?
Słupek - Nie 26 Lis, 2006 19:44
Temat postu:
Twierdzisz, że tekst tej piosenki to nie banały? Ja mam w tej kwestii podobne zdanie co Natalie.
Anonymous - Pon 27 Lis, 2006 16:56
Temat postu:
Tak, wiem, że to straszne. Napisałam: "w tej piosence", a nie w: "Zanim pójdę".
Wybacz, jeśli to ma dla Ciebie tak duże znaczenie.
Monik - Pon 27 Lis, 2006 18:13
Temat postu:

Nikita napisał/a:
Nie! Bo w "Zanim pójdę".

Tak, wiem, że to straszne. Napisałam: "w tej piosence", a nie w: "Zanim pójdę".
Wybacz, jeśli to ma dla Ciebie tak duże znaczenie.

Nikita zrozumiała to pewnie tak, że jest to w piosence o tytule "Miłość to nie pluszowy miś". Ja też tak zrozumiałam. Pisz jaśniej.
Anonymous - Pon 27 Lis, 2006 20:32
Temat postu:
Nikita napisał/a:
Nie! Bo w "Zanim pójdę".

Nikita napisał/a:
Nie!

Nikita napisał/a:
Nie! Bo w "Zanim pójdę".

Teraz rozumiesz?

Monik: Poza tym to nie może być w piosence o tytule: "Miłość to nie pluszowy miś", ponieważ to cytat z tekstu piosenki, a jej tytuł to: "Zanim pójdę".

Tu się kłania czytanie ze zrozumieniem.
Nikita - Wto 28 Lis, 2006 15:04
Temat postu:
Już nie bądź taka do przodu, Natalie : P

Chodziło mi oto, że "Miłość to nie pluszowy miś" jest złym tytułem, bo poprawny brzmi "Zanim pójdę".

Koniec dyskusji : P
I czepiania się piosenek Happysad'u.
Monik - Wto 28 Lis, 2006 16:47
Temat postu:
Poza tym to nie może być w piosence o tytule: "Miłość to nie pluszowy miś", ponieważ to cytat z tekstu piosenki

Ale chyba jest taka opcja, że ja nie znam tej piosenki, hm? Razz
Tu się kłania czytanie ze zrozumieniem.

I pisanie ze zrozumieniem.
Słupek - Wto 28 Lis, 2006 18:19
Temat postu:
Cytat:
I czepiania się piosenek Happysad'u.

Apostrofu w złym miejscu chętnie się uczepię.
Czarna - Wto 28 Lis, 2006 19:44
Temat postu:
moim zdaniem wszystko bylo napisane pieknie ze zruzumieniem i kto mial ten zrozumial.

Po za tym zeszliscie z tematu ;]
Anonymous - Wto 28 Lis, 2006 21:14
Temat postu:
Nikita napisał/a:
Chodziło mi oto, że "Miłość to nie pluszowy miś" jest złym tytułem, bo poprawny brzmi "Zanim pójdę".

A czy ja pisałam, że "Miłość to nie pluszowy miś" jest tytułem tej piosenki?
Napisałam tak:

tekst

Chyba teraz zrozumiałe to jest?

Czasami lepiej jest przeczytać coś 2 lub więcej razy, jeśli się czegoś nie rozumie, nie jest się pewnym itp.

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group