Dzieci OnLine

Muzyka, Kultura, Media - Sopot Festival 2006

Nikita - Sob 02 Wrz, 2006 11:11
Temat postu: Sopot Festival 2006
Wczoraj ruszył Sopot Festival 2006. Oglądał ktoś? Bo ja byłam rozczarowana - jakaś Gosia Andrzejewicz, Mezo ze Szcześniakiem, The Jet Set, Sumptuastic (?), Stachursky i chyba tyle - czyli nikogo ciekawego nie było. A nagrodę publiczności zdobył Stachurski ^_____^
Widocznie się nie znam, bo dla mnie jego występ był okroopny.

W drugiej części koncertu było już co posłuchać. Myślę, że Mattafix zasłużyło na tego Bursztynowego Słowika. Wink

Dzisiaj w Operze Leśnej odbędzie się koncert Eltona Johna. Zaśpiewa również Katie Melua. Myślę, że będzie ciekawie : )

A co wy o tym myślicie? Oglądacie tego typu festiwale?
Monik - Sob 02 Wrz, 2006 11:18
Temat postu:
Nikita napisał/a:
Widocznie się nie znam, bo dla mnie jego występ był okroopny.

O tak, występ warty był jedynie obrzucenia Stachurskyego zgniłymi pomidorami ^^
Osobiście chciałam, żeby Polskę reprezentował zespół "The Jet Set". Wygrana Mattafixa? OK, moze być, lepsze to niż jakiś Andrea's Johnson. Przy Big City Life można się pobujać ^^ Chociaż trochę wolałam, żeby wygrał Arash... Ale ta jego panienka śpiewała... Dosyć... Inaczej, niż na płytach czy teledyskach. Widać robotę fachowców Wink Ale i tak mi się podobało. Lubię też Brainstorm - Thunder Without Rain, ale tak jak to mówili Jurorzy - oceniamy to, co jest dzisiaj (czyli wczoraj), a oni mi się jakoś tak zbytnio na scenie nie podobali Razz Ten ich wokalista... Omg, nie mogłam na Niego patrzeć Razz
Słupek - Sob 02 Wrz, 2006 11:24
Temat postu:
Nie oglądam sopotów (nie ważne w jakiej wersji, TVP, TVN, Polsat - wszystko to jeden syf), bo to lipa. Odgrzewane gwiazdy typu Piasek czy Stachursky, ogólnie dobór muzyki nie dla mnie, no i ta tegoroczna zapowiedź przed konkursem, że u nich nie śpiewa się z playbacku, żeby wygrać (a teraz droga publiczności, zapomnijcie o Mandarynie, ona wcale w zeszłym roku nie leciała z playbacku). Do tego znajomy narzekał na reklamy co 10 minut.

Wolałem po raz kolejny obejrzeć Złoto dezerterów.
Ikusia - Sob 02 Wrz, 2006 12:47
Temat postu:
Ja nie mogłam uwierzyć że złotego słowika dostał Stachursky
p.S Ale Mattafix mi się baardzo podobał Very Happy
Monik - Sob 02 Wrz, 2006 12:58
Temat postu:
Stachursky nie dostał żadnego złotego Słowika, tylko Słowika publiczności.
opętana - Sob 02 Wrz, 2006 13:36
Temat postu:
nie oglądam tego, tam nigdy nie ma ciekawych gwiazd...
Monik - Sob 02 Wrz, 2006 14:20
Temat postu:
opętana napisał/a:
tam nigdy nie ma ciekawych gwiazd...

Uhm, w tym roku było wyjątkowo mało ciekawych piosenek (z tych polskich), ale potem było już trochę lepiej Razz
Dziś Elton John. Czytałam jakie ma wymagania. O, lol... W garderobie (zbudowanej specjalnie na jego przyjazd) mogą być tylko białe meble (ew. beżowe) z miękkimi obiciami, broń Boże skórzane, oprócz tego kwiaty, fikusy itd. Ma swoją łazienkę, do której nikt inny poza nim nie ma prawa wchodzić, oraz własny, garderobiany mini-supermarket (!), w którym ma kilka przękąsek. Kulinarnych wymagań za bardzo nie ma, oprócz tego, że przywiózł sobie ze Stanów 7-upy i jakieś inne napoje. Niektórym to się we łbie przewraca...
Słupek - Sob 02 Wrz, 2006 15:08
Temat postu:
A męża ze sobą nie przywiózł?
Monik - Sob 02 Wrz, 2006 16:02
Temat postu:
Słupek napisał/a:
A męża ze sobą nie przywiózł?

Nic mi o tym nie wiadomo Razz Ale chyba nie. Oj, będzie tęsknił biedaczek... Za to Davidek będzie siedział w domu w różowym szlafroczku i będzie oglądał występ małżonka komentując: "Ale on ma seksowny głos..." Mr. Green
nasty_girl - Sob 02 Wrz, 2006 18:32
Temat postu:
albo się oglądał za innymi przystojniaczkami;p

swoją drogą kiedyś takie swoje odpały miał micheal jackson..
smutna - Nie 03 Wrz, 2006 01:14
Temat postu:
tzw. WODA SODOWA biggrin
Nikita - Nie 03 Wrz, 2006 11:13
Temat postu:
Już nie mówcie, że ciekawych gwiazd nie ma : ) W końcu Elton John i Katie Melua to gwiazdy dużego formatu : ) Już się tak nie nabijajcie z Eltona, bo on do bi seksualizmu przyznał się już ohoho - chyba w 70 którymś roku...
Laki - Nie 03 Wrz, 2006 11:32
Temat postu:
Swietny byl koncert Eltona, nigdy nie slyszalem jego piosenek(moze dwie). Chcialem obejrzec tylko, zeby zobaczyc Wałęse, ale bardzo mi sie spodobalo Very Happy
Słupek - Nie 03 Wrz, 2006 11:37
Temat postu:
Nikita napisał/a:
Już się tak nie nabijajcie z Eltona, bo on do bi seksualizmu przyznał się już ohoho - chyba w 70 którymś roku...

Ale ślub miał dopiero teraz Smile

A co do Katie, to ok, miło się jej słucha, nawet lubię jej piosenki, ale że to gwiazda dużego formatu to nie powiedziałbym.

Mówcie co chcecie, ale nie ma już takich gwiazd jak Queen (chcą nagrywać bez Freddy'ego, lole) czy Pink Floyd. Teraz słucha się jakiejś lipnej muzyki.
Laki - Nie 03 Wrz, 2006 12:04
Temat postu:
Słupek napisał/a:
Teraz słucha się jakiejś lipnej muzyki.

Czasy sie zmieniaja :/
opętana - Nie 03 Wrz, 2006 13:13
Temat postu:
fakt, Katie i Elton to chyba jedyna atrakcja na tym festiwalu...
Marcia10 - Pon 04 Wrz, 2006 14:53
Temat postu:
Wedlug mnie najladniej spiewala Katie Melua biggrin
Ikusia - Pon 04 Wrz, 2006 15:49
Temat postu:
Zgadzam się z Marcią
Nikita - Pon 04 Wrz, 2006 15:59
Temat postu:
I Katie, i Elton śpiewali genialnie...
Wczorajszego festiwalu wspomnień nie oglądałam, bo jakoś nie przepadam za czeskimi wykonawcami tj. Karol Got...
Monik - Pon 04 Wrz, 2006 17:12
Temat postu:
Nie widziałam Eltona, ale podobno wygłosił jakieś kazanie po angielsku Twisted Evil
Laki - Pon 04 Wrz, 2006 19:04
Temat postu:
Nikita napisał/a:
I Katie, i Elton śpiewali genialnie...

Zgadzam sie w 100%

Monik napisał/a:
Nie widziałam Eltona, ale podobno wygłosił jakieś kazanie po angielsku Twisted Evil

Prosil o tolerencje dla homoseksualistow Wink

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group