Dzieci OnLine

DOJRZEWANIE - Tampony

ewamarchewa - Pią 28 Lip, 2006 12:02
Temat postu: Tampony
Jak w temacie. Ja nie chcę tak na stałe ich używać, bo niedawno dostałam miesiączkę, ale planuję jechać nad morze i chyba akurat wtedy będę miała okres. A dla mnie leżenie na plaży, dość, że w spodenkach, to jeszcze nie wchodzenie do wody to najgorsza kara! Nawet zamówiłam tę bezpłatną próbkę na obtampons.pl (jeszcze nie doszła nawet, choć już chyba powinna być), ale mama powiedziała, że jak będę dorosła to będę mogła używać sobie co chce, ale teraz nigdy mi nie pozwoli Confused Bo ona ich nigdy nie używała i się boi, że gdzieś utknie i uważa, że od tamponów się robią zapalenia i, że już i tak jest dużo kłopotu ze mną, i, że jeszcze brakuje tych chorób. Jak ją przekonać? Pomocy!
Nikita - Pią 28 Lip, 2006 12:14
Temat postu:
Po prostu kup najmniejszy rozmiar tamponów, przeczytaj dokładnie ulotkę, załóż i normalnie wejdź do wody - nie martw się, gdy tampon jest dobrze założony nie może się nic złego stać. A gdy mama zapyta nad morzem czy masz okres, odpowiesz, że Ci się niby spóźnia i tyle. Smile Mama czasem nie musi o wszystkim wiedzieć. biggrin
joasia1990 - Pią 28 Lip, 2006 15:38
Temat postu:
na bezplatna probke ob czeka sie zwykle ok 1,5 miesiaca wiec jesli wyslalas formularz niedawno to lepiej idz do sklepu i kup sobie te tampony, bo mozesz ich nie dostac przed wyjazdem Wink

a tak wogole to nie musisz sie niczym martwic. tampony sa po to aby ich uzywac Wink to raczej nie mozliwe aby ci gdzies utknal, bo w koncu producent musi zadbac o to aby byly solidnie wykonane Smile

twoja mama ma troszke racji z tym ze wywoluja zapalenie, a tak dokladniej to chorobe TSS, ale wedlug amerykanskich badan jest to przypadek ktory zdarza sie raz na kilka milionow i wywoluja go nie tylko tampony ale rowniez podpaski (przeczytaj dokladnie ulotke). aby temu zapobiedz wystarczy pamietac o zmianie tamponow Wink

najlepiej posluchaj Nikity, kup te tampony, a mamie powiedz ze okres ci sie spoznia Wink powodzenia
monia7711 - Pią 28 Lip, 2006 15:58
Temat postu:
A ja jednak na twoim miejscu porozmawiałabym z mamą jeszcze raz wytłumaczyła wszystko dokładnie I dopiero wtedy kiedy twoja mama powie jescze raz zdecydowane NIE Zrób tak jak radziły Joasia i Nikita . W gruncie żeczy tampony to bardzo dobry wynalazek ... Smile Są wygodne i bezpieczne poprostu ful wypas .. Smile)
Kamix - Nie 30 Lip, 2006 11:58
Temat postu:
Ja polecam podać argumenty mamie ktore odnosza sie za i przeciw, udowodnij mamie jakies sa zalety tamponow oraz wady, nastepnie zrob jej wyklad taki sam na temat podpasek.

Tampony i podpaski maja wady nic nie jest doskonale. Tampony sa dyskretne i sprawdzaja sie na roznegu typu wypadach poza dom, morze, narty - kazda kobieta ma przeciez prawo korzystac z zycia nie baczac na to czy ma okres, ma rowniez prawo sama wybierac jaki typ uzyje, najwazniejsze zebys Ty czula sie wygodnie. Podpaski najlepiej sprawdzaja sie na noc kiedy kladziesz sie do luzeczka, kobietom z wrazliwa skora moga dokuczac, rownie dobrze mozesz powiedziec mamie ze po podpaskach masz podraznienia ze sa nie wygodne i zle sie w nich czujesz. Tampony nie odparzaja "tylka", sa praktyczniejsze w uzyciu, nic nigdzie nie odstaje.

Wydaje mi sie ze jesli dobrze przygotujesz sie do rozmowy z mama napewno Cie zrozumie.
WOLVERINE - Nie 20 Sie, 2006 08:42
Temat postu:
Nikita ci dobrze radzi- oszukaj mame lub próbuj ją jeszcze prekonać może sie zgodzi Very Happy

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group