Webdesign Grafika Pomoc - jak się robi strone internetową? Kamil - Sro 19 Lip, 2006 23:02 Temat postu: jak się robi strone internetową?
jak się robi strone internetową? Słupek - Czw 20 Lip, 2006 00:59 Temat postu: http://webmaster.helion.pl/kurshtml/
Na przykłąd tak, ale coś czuję, że akurat ty sobie nie poradzisz anomaria - Czw 20 Lip, 2006 11:54 Temat postu:
Szczerze mówiąc to ja jeszcze nigdy nie robiłam stronki (kompletny ciemniak komputerowy ze mnie ) ale kiedyś widziałam jak moja kumpela robiła taką stronkę na wordzie.
Jak zapisywała dokument to tam było coś takiego zapisz jako typ strona sieci Web
Mam nadzieje ze ktoś ci to lepiej wytłumaczy Chyba jest jeszcze kilka innych sposobów..?? Słupek - Czw 20 Lip, 2006 12:58 Temat postu:
anomaria napisał/a:
Jak zapisywała dokument to tam było coś takiego zapisz jako typ strona sieci Web
Niech cię ręce bogów chronią od takiego sposobu! To najlepszy sposób by narobić syfu w kodzie strony. Jak już mówiłem: mój link, książka np. Po prostu HTML albo wpisać sobie w Google "kurs html". Shaleniec - Sob 22 Lip, 2006 10:06 Temat postu:
no nie wiem, czy się wytłumaczy coś takiego w jednym poście:P musisz się nauczyć HTML poprostu.
ale ostrzegam, że tego sie nie da nauczyć w dzień czy w tydzień. :] ja się cały czas ucze czegoś nowego, a zaczęłam robić stronki w wieku 11 lat no i teraz to mi nie sprawia problemow, robie nawet fajne:P
a co do tego zapisywania, to ja robie stornki w Notatniku poprostu i zapisuje tak: nazwa.htm tak sobie poprostu wpisuje:D przy zapisywaniu. rzecz jasna, zamiast 'nazwa' pisze sobie jakas tam nazwe:P Słupek - Sob 22 Lip, 2006 14:34 Temat postu:
Shaleniec napisał/a:
a co do tego zapisywania, to ja robie stornki w Notatniku poprostu i zapisuje tak: nazwa.htm tak sobie poprostu wpisuje:D przy zapisywaniu. rzecz jasna, zamiast 'nazwa' pisze sobie jakas tam nazwe:P
Tylko po co robić stronki w Notepadzie. Korzystając choćby z najprostszych darmowych narzędzi mamy bardziej czytelny kod i pewne ułatwienia. Faktycznie, do nauki lepiej się zabrać bez "wspomagaczy", zeby wiecej się wysilić, ale potem można już się wesprzeć chociażby Pajączkiem czy NVU. Shaleniec - Sob 22 Lip, 2006 14:43 Temat postu:
nienawidze pajaczka, raz w zyciu probowalam z niego korzystac o_0 co za bullshit:P
ja tam wole w notatniku:D Blejdi - Nie 15 Paź, 2006 08:12 Temat postu:
Oj, masz problem - skorzystaj z edytora graficznego! Się będziesz jakimiś hateemelami przejmowała... Narobi syfu, ale przynajmniej efektowną stronkę zrobisz. maci1 - Sro 01 Lis, 2006 15:09 Temat postu:
Dreamweaver + Photoshop na layout'a Gościówa - Czw 21 Gru, 2006 00:13 Temat postu:
jak juz cos wiesz (ale wyczuwam ze nie) to otwierasz zwykly notatnik i piszesz sobie w HTML-u swoje stronke a potem zmieniasz rozzezenie na html albo html...
a jak nie to sciagasz jakis dobry program do robieniia stronek i tam masz juz raczej wszystko wylozone na ławe...przyciski itp wiec sobie poradzisz takich programow jest pelno np FRONT PAGE Słupek - Czw 21 Gru, 2006 17:43 Temat postu:
Wiesz kiedy był lipiec?