Keeveek napisał/a: |
BMI nie bierze pod uwagę wrażeń estetycznych, BMI to niekoniecznie najlepszy wyznacznik odpowiedniej wagi.. |
Gdulcia napisał/a: |
Ty to mówisz do mnie czy do niej? Bo się pogubiłam xP
Moje BMI mieści się w normie, nie mam nadwagi i nawet podoba mi się moje ciało. Nie jest idealne, ale złe też nie. Dalej będę się opychać ciachami xP Są wakacje, to będę pływać i jeźdżić konno (bez skojarzeń xP). Tato zadba o żywienie całej rodziny, więc... zero zmartwień. |
Gdulcia napisał/a: |
Mi w szkole powiedzieli, ze w wieku dojrzewania kości dopiero rozwijają się i są jak źdźbło trawy, a siłownia zabija xP |
nasty_girl napisał/a: |
brzuch ma to do siebie, ze najtrudniej go zgubic, i najlatwiej aby powrocil, i jedynym sposobem na zrzucenie go sa cwiczenia brzucha, brzuszki itd, nie jedzac, ograniczajac sie itd wyszczuplejesz ogolnie, a nie tylko brzuch i latwo bedzie o efekt jojo jak przestaniesz trzymac diete.. co do bulimi... to jest kompletna glupota.. zapomnij o takich sposobach |
Natalie Hetfield napisał/a: |
Brak jedzenia w tym nie pomoże. To, że będzie miała jeść jeden, pradwopodobnie duży posiłek dziennie nie wyjdzie na oczekiwane zrzucenie paru kilo. Organizm odkłada to, bo boi się, że znowu będzie narażony na pustkę w żołądku. To tak jakby drugie życie żyjące w człowieku - decyduje za ciebie bez względu na to, czy ci się to podoba czy nie ![]() Poza tym każdy ma inną przemianę materii. Ja naprzykład ja mam taką, że jem tyle, jaką odczuwam potrzebę, a szczupła jestem i przydało by się przytyć troszkę ;p Nie zawsze zależy od tego, czy dużo jemy czy nie - to kwestia trawienia ; A sposoby na odchudzanie... może więcej ruchu, ograniczyć się do spożywania tłuszczów, najlepiej zastąpić je warzywami i innymi lekkostrawnymi potrawami. |
Paluch napisał/a: | ||
prosze nei mowic bzdur :] bo to kompletna bzdura... same brzuszki i brak jedenia nic nie zdzialaja a jesynie pogorsza sprawe ! ma jesc nabialy, to jej pomoze stracic na wadze w calym ciele, ser, serki, mleko itp ale ma nie jesc weglowodanow -.- bo to szybko zepsuje caly truud tak samop jak alkochol ! |
Natalie Hetfield napisał/a: |
Większość osób mówi mi, że chce być taka szczupła jak ja. Zawsze byłam chuda (jako dziecko to kościotrup, a fuj! ![]() |
nasty_girl napisał/a: | ||||
gdzies napisalam ze ma nie jesc? |
Marcia10 napisał/a: |
Hehe, jasne
Nie chce byc chuda ale nie chce tez byc wazacym 60 kilo pulpetem!!! (to jeszcze raz moja waga) |
nasty_girl napisał/a: |
nie wiem czemu wegetarianizm od razu wiazesz ze schudnieciem, podczas nie jedzenia miesa mozesz tak samo przytyc jak i schudnac.. |
Nikita napisał/a: |
Marcia, wszystko zalezy od twojej przemiany materii. ^^ Jesz normalnie, ale masz szybką przemianę i stąd ta niedowaga. Może kiedy zaczniesz dojrzewać to wtedy przybierzesz na wadze. ![]() |
Cytat: |
a tam, moja siostra gra w tenisa.. |
Cytat: |
wiadomo ze sportowcy ktorzy uprawiaja jakis sport maja lepsza figure niz ci ktorzy leza przed tv:>(pomijajac zapasnikow sumo;)) |
Shaunri napisał/a: |
Złotego środka nie ma... Każdy musi go dla siebie znaleźć. Jedna/en potrzebuje nie jeść nic przez tydzień żeby schudnąć kilogram, innemu wystarczy dziennie 10 pompek, a jeszcze inny musi bardzo intensywnie ćwiczyć. Jeszcze inny w ogóle nie będzie/jest gruby i nie musi ćwiczyć. Pytanie innych o rady jest bez sensu, ile ludzi tyle rad i sposobów... |