Dzieci OnLine

DOJRZEWANIE - Pomocy !!!! Musicie mi pomóc !! bo niewiem co robić !!!!!!!

Heyah - Pią 19 Maj, 2006 18:22
Temat postu: Pomocy !!!! Musicie mi pomóc !! bo niewiem co robić !!!!!!!
Witajcie, mam problem odnośnie mojego głosu. Mam 16 lat w listopadzie bede miec 17 , lecz nadal mam głos jak mały chłobczyk Embarassed . Pamiętam jak miałem 12 lat to gardło mi krwawiło tak jak bym zaczynał mutacje lecz nic sie niezmieniło, poniewaz ani do tej pory nie widac zmian w moim głosie:( Czy to oznacza, ze bede juz posiadal taki gos na zawsze ?! jest mozliwe, ze drugi raz mój organizm nieprzejdzie mutacji ?!? U mnie w klasie juz kazdy ma meski głos tylko nie ja.Nieraz sie zemnie wysmiewali z tego powodu w dodatku zaczolem chodzic do nowej szkoly. Czy to moze oznaczac ze juz nigdy nie przejde mutacji ?!!? Crying or Very sad Co mam robic aby mój głos sie zmienił ? doradzcie cos!!! Bo sie chyba zyly podetne. Prosze nie wysylajcie mnie odrazu do lekarza Sad...lub czy był juz ktos u lekarza z takim problemem jaki ja mam ?? jeśli tak to prosze mi powiedziec co mnie czeka !!! dla mnie te słowa będą bezcene i jak dotychczas to moje zycie niema sensu<dołek>. PLz Sad !! POMOCY !!!!!!!! Exclamation
<prosze wybaczyc za ortografie Rolling Eyes >
Tremere - Pią 19 Maj, 2006 18:48
Temat postu:
Możesz brać testosteron <sterydy>
Ale radzę do lekarza ;p
Nikita - Pią 19 Maj, 2006 19:26
Temat postu:
Porozmawiaj o tym z rodzicami. Powiedz im, że bardzo się niepokoisz tym, że nie masz jeszcze mutacji i zapytaj czy to jest normalne .. Chłopcy dojrzewają do 17 roku życia, ale moim zdaniem jest to niepokojące... W tym wypadku wizyta u lekarza może być nieunikniona.
mlodaa12 - Pią 19 Maj, 2006 20:27
Temat postu:
Wydaje mi się, ale nie jestem pewna, że coś jest nie tak. Nie sądzę, żeby to było normalne... A to o tym krwawiącym gardle.. zastanawiające.. rzeczywiście, tak jak moje poprzedniczki napisały porozmawiaj z rodzicami i idź do lekarza. A przede wszystkim: NIE PRZEJMUJ SIĘ Smile Naprawdę.. Taki głos ma też swoje zalety. Dziewczyny pokochają cię za to jaki jesteś a nie jaki masz głos Smile
Blanka - Pią 19 Maj, 2006 20:36
Temat postu:
Błagam młoda nie nadużywaj slowa "kochać" bo jestem na tym punkcie przewrażliwiona.

Co do tematu to zapytaj na forum o zdrowiu albo czyms takiem, często są tam lekrze, którzy powinni dobrze doradzić. Podejrzewam, że tutaj nikt nie będzie wiedział co robić z tym... przynajmniej nie ja...
Shaunri - Pią 19 Maj, 2006 22:26
Temat postu:
Ale ja wiem - Lekarz pierwszego kontaktu, nie forum o dzieciachonline - Tak, to jest niepokojące. Tak, powinieneś się tym zainteresować - Tak, najlepsza jest wizyta u lekarza - Tak, widziałem ludzi 2-paro-letnich z głosem jak dzieci - Tak, nie przejmuj się, dzisiejsza medycyna zachwyca (Wbrew temu co mówi telewizja, prasa i inne tego "pawulonowe" pierdoły)
Heyah - Sob 20 Maj, 2006 11:48
Temat postu:
do jakiego lekarza mam sie zgłosic ? bo nieorientuje się zbytnio :/ jak moge znalesc lekarza pierwszego kontaktu ?
Słupek - Sob 20 Maj, 2006 12:14
Temat postu:
Heyah napisał/a:
do jakiego lekarza mam sie zgłosic ? bo nieorientuje się zbytnio :/ jak moge znalesc lekarza pierwszego kontaktu ?

Powszechnie się mówi na nich lekarze rodzinni albo interniści. W każdej przychodni są tacy (i zapewne jesteś zapisany u jakiegoś konkretnego), więc po prostu idziesz do swojego ZOZ-u. On Cię przebada i da skierowanie prawdopodobnie do laryngologa (lub być może pediatry, bo dojrzewanie to chyba jeszcze ich działka).
askawtn - Sob 20 Maj, 2006 18:16
Temat postu:
Ja z takimi sprawami to bardziej do endokrynologa bym radziła isc
Shaunri - Sob 20 Maj, 2006 21:34
Temat postu:
Wpierw i tak idzie się do Lekarza Pierwszego Kontaktu.
Dandżer - Pon 22 Maj, 2006 09:56
Temat postu:
twoje młodzieńcze krwawienia z gardła nie musiały być Oznakami mutacji tylko jakaś choroba gardła a każdy dorasta w swoim tępie zobacz tutaj http://pl.wikipedia.org/wiki/Mutacja_g%C5%82osu
konan - Pon 22 Maj, 2006 13:18
Temat postu:
Ja znam kolesia co w wieku 21 przechodzil mutacje(juz chyba przeszedl) wiec nie boj zaby Smile
Dandżer - Pon 22 Maj, 2006 18:44
Temat postu:
zobacz tutaj http://forum.dziecionline.pl/viewtopic.php?t=8815&highlight=mutacja tutaj miał ten sam problem dwudziestolatek
Heyah - Pon 22 Maj, 2006 20:50
Temat postu:
[ Dodano: Pon 22 Maj, 2006 19:50 ]
[quote="adizur"]twoje młodzieńcze krwawienia z gardła nie musiały być Oznakami mutacji tylko jakaś choroba gardła a każdy dorasta w swoim tępie

Całkiem mozliwe jednak ze po pierwsze niebolalo mnie gardlo a po drugie po przeczytaniu informacji o mutacji z wikipedii pisalo ze tworzy sie "jabko Adama" co w moim wypadku juz posiadam Sad a mam jeszcze dzieciecy glos czy to ma jakies znaczenie naprzyklad ze mutacje juz przeszedlem tylko ze mi krtan sie niewydluzyla i przesto mam taki glos ? i czy jest mozliwe aby mutacja mogla jeszcze nastapic ? Rolling Eyes
Dandżer - Wto 23 Maj, 2006 09:27
Temat postu:
czy jest mozliwe aby mutacja mogla jeszcze nastapic ? Rolling Eyes[/quote]Oszywiście że tak ale najlepiej idżź do lekarza ale zapytaj się innych do jakiego bo ja nie wiem Rolling Eyes [/quote]
Keeveek - Wto 23 Maj, 2006 15:50
Temat postu:
jak nie dostaniesz mutacji to będziesz mógl potem założyć boys band.
Heyah - Pon 29 Maj, 2006 19:33
Temat postu:
Czy lekarz który moze mi pomoc to Endokrynolog ?? Question
Keeveek - Pon 29 Maj, 2006 19:35
Temat postu:
tak, endokrynolog zajmuje się gruczołami i wydzielaniem wewnętrznym.
Heyah - Sro 07 Cze, 2006 18:14
Temat postu:
Jeśli macie jakieś wazne uwagi ktore moga mi pomoc z tym problemem to bardzo prosze napisac cos Exclamation .Poniewaz ja czesto ogladam te forum mianowicie ten temat i wierze w was ze mi pomozecie Neutral Exclamation Exclamation
Shaunri - Sro 07 Cze, 2006 19:38
Temat postu:
A byłeś u lekarza?

proszę nie pisać tak krótkich postów.. - keev

Proszę nie prosić o pisanie tak krotkich postów O_o

Jeśli post ma sens i jest odpowiedni do treści postu poprzednika to jego długość nie ma znaczenia. - Nkita.
Heyah - Czw 08 Cze, 2006 16:22
Temat postu:
nie byłem i dlatego pytam sie was abyscie mi pomogli bo moze ktos wie co mam robic aby wszystko wrocilo do normy
Słupek - Pią 09 Cze, 2006 01:47
Temat postu:
Heyah napisał/a:
nie byłem i dlatego pytam sie was abyscie mi pomogli bo moze ktos wie co mam robic aby wszystko wrocilo do normy

Ech, chłopcze (bo jak dorosły facet się nie zachowujesz Razz bez urazy), jakby Internet mógł rozwiązywać wszystkie problemy zdrowotne, to lekarze dawno byliby na bezrobociu. Udaj się do odpowiedniego specjalisty i on juz będzie wiedział co zrobić. Tak powie Ci tu każdy na tym forum i nie warto więcej pytać.
Shaunri - Pią 09 Cze, 2006 21:09
Temat postu:
To chyba rada już była - Idź do tego lekarza i po sprawie, a nie męczysz nas O_o

jeszcze trochę i będą ostrzeżenia.. - keev
Słupek - Pią 09 Cze, 2006 22:52
Temat postu:
keevek napisał/a:
jeszcze trochę i będą ostrzeżenia.. - keev

Człowieku! Przecież Shaunri ma 100% rację. Kolesiowi można powtarzać dziesiątki razy, że tylko lekarz mu pomoże, a on dalej swoje. Adizur nawet mu dał linka do podobnego tematu, gościu pewnie anwet go nei rpzeczytał, ale będzie smęcił, jaki to jest nieszczęśliwy, ze nikt mu nie pomógł.

Chodziło mi o długość posta i treści zawartego w nim przekazu, więc dostosuję się do niego i napiszę: będą kur*a ostrzeżenia!
Heyah - Sob 10 Cze, 2006 11:18
Temat postu:
[ Dodano: Sob 10 Cze, 2006 10:25 ]
Słupek napisał/a:
Człowieku! Przecież Shaunri ma 100% rację. Kolesiowi można powtarzać dziesiątki razy, że tylko lekarz mu pomoże, a on dalej swoje. Adizur nawet mu dał linka do podobnego tematu, gościu pewnie anwet go nei rpzeczytał, ale będzie smęcił, jaki to jest nieszczęśliwy, ze nikt mu nie pomógł.

Wręcz przeciwnie Exclamation nawet zobaczylem wszystkie posty, które dotyczyły mutacji
http://forum.dziecionline.pl/viewtopic.php?t=8778 <----- [/list]

Widzę, że już więcej się nie dowiem niz tego, że trzeba iść do lekarza Laughing ale to ja rozumiem, bo to niecodzienny problem, wręcz bardzo rzadki jednak. Szczególne podziękowania dla tych którzy wysilili się, aby mi w jakiś sposób pomóc. Doceniam waszą dobroć.Wink pozdr.

Musiałam poprawić błędy ortograficzne i interpunkcję, ponieważ były tak rażące, że nie dało się czytać postu. - Nikita

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group