Dzieci OnLine

Pomoc w lekcjach - Streszczenie tajemniczego ogrodu

Paweł111 - Nie 07 Maj, 2006 10:27
Temat postu: Streszczenie tajemniczego ogrodu
Proszę, żeby ktos napisał mi streszczenie książki pt. "Tajemniczy Ogród"
Monik - Wto 27 Cze, 2006 18:39
Temat postu:
Nie pamiętam dokładnie ale może trochę pomogę Wink
Była sobie dziewczynka. Mieszkała w Indiach. Cały czas jej dogadzano: miała to, co chciała, nianię, zabawki itp. Niestety, była bardzo nieznośna: biła swoją Ayah (nianię), naburmuszała się na służbę itd. Pewnego razu w jej miasteczku zapanowała choroba (Cholera, o ile się nie mylę, ale nie jestem tego pewna) i wszyscy z jej domu (czyli wszystkie znane jej osoby) poumierały. Znalazł ją jakiś pan (nie pamiętam już, kto to był) i okazało się, że ma jakiegoś dalekiego wujka w Anglii. Więc tam pojechała. Nikt jej tam za bardzo nie polubił oprócz młodej służącej (chyba miała na imię Marta). Kiedyś dziewczynka przehadzała się po rezydencji wujka (z nudów) i znalazła chorego chłopca: Colina, który zmienił jej życie: nie była już taką złą osobą, stała się dobra, grzeczna. Dowiedziała się, że na terenie posiadłości wujka, jest jakiś tajemniczy ogród. Odnalazła go, a potem przychodziła tam z Colinem i z bratem Marty (chyba Marty Rolling Eyes ).
No i to chyba tyle Wink Nie wiem, czy wszystko było tak samo, jak opisałam bo już trochę tego nie pamiętam Wink Ale mniej więcej jest dobrze Very Happy
Ego_centryczna - Wto 27 Cze, 2006 23:29
Temat postu:
Nie lepiej wpisać w google "tajemniczy ogród streszczenie"? A już najlepiej to przeczytać, bo żadne streszczenie nie pozwoli Ci na to, Pawle, byś mógł stwierdzić, czy powieść właściwie Ci się podobała, czy też nie.
PS. Monik - "przeCHadzała" Wink
Słupek - Sro 28 Cze, 2006 00:16
Temat postu:
Ego_centryczna napisał/a:
Nie lepiej wpisać w google "tajemniczy ogród streszczenie"?

Przypominam. Mamy co? Taak... WAKACJE! Nikt nie omawia lektur w wakacje. Temat ma prawie 2 miesiące. Nikt nie zadaje lektury 2 miesiace w przód. Temat do zamknięcia.
Ego_centryczna - Sro 28 Cze, 2006 15:22
Temat postu:
eeee.. mea culpa Razz nie wiem jak to zrobiłam, że odświeżyłam temat, więcej się to nie powtórzy Razz
Keeveek - Sro 28 Cze, 2006 15:50
Temat postu:
no normalnie, jakbym miał zasięg tutaj to bym już skasował! Razz te wszystkie posty, powlepiał ostrzeżenia, zamknął temat, wywołał demona! Razz

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group