Dzieci OnLine

Pomoc w lekcjach - Polski - rozprawka

kasia0001 - Nie 30 Kwi, 2006 15:08
Temat postu: Polski - rozprawka
ELO mam problem. Cały czas piszemy rozprawki, w piątek mnie nie było w szkole więc zabardzo nie moge znaleźć argumentów. Teza brzmi : Śmiech niekiedy może być nauką ;/ ( argumenty z filmu) No więc macie może jakieś argumenty.. dowiedziałam się że na lekcji facet mówił o samych swoich że mozna sie pośmiać ale co w tym pouczającego? Ja nie wiem bo tego nie oglądałam ;/ tylko czasami urywki . Pomóżcie mi.. podajcie przykłady śmiesznych filmów i pouczających ( i dla czego pouczające one są ) czekam na odpowiedzi ;*
Słupek - Nie 30 Kwi, 2006 21:24
Temat postu: w
To nasz temat z testów gimnazjalnych był, bosko. Tyle, ze my mieliśmy posłużyć się argumentami z filmu i literatury. Ja napisałem między innymi o filmach Koterksiego (np.Dzień Świra, Nic śmiesznego) które to pokazują prawdę o Polsce i Polakach. Zobacz zresztą jakieś recenzje tych filmów, to na pewno znajdziesz na ten temat jakieś mądre sformułowania.
Keeveek - Pon 01 Maj, 2006 09:48
Temat postu:
weź za przykład także wszelkiego rodzaju telewizyjne komedie familijne typu rodzina zastępcza, która może uczyć poprzez śmiech np podstawowych wartości w rodzinie, jakimi są miłość, zaufanie, partnerstwo.. pomysłów jest mnóstwo.
kasia0001 - Pon 01 Maj, 2006 09:54
Temat postu:
dzięki.. moze coś znajde... u nas też było ale nie z literatury tylko z lektury.. a ja z lektury juz napisalam i zostalo mi z filmów ;]

[ Dodano: Pon 01 Maj, 2006 15:23 ]
został mi tylko jeszcze jeden argument.. nie moge nic porządnego znaleźć ;/
Słupek - Wto 02 Maj, 2006 00:04
Temat postu:
Lektury to też literatura, chociaż z reguły gorszego sortu biggrin

Spróbuj może napisać coś o Misiu jako o wyśmiewaniu absurdu PRL-u albo Seksmisji w kontekście bzdurnych często haseł i zachowań feministek. Tematów jest mnóstwo, a rozprawka ma to do siebie, że możesz każdą bzdurę podać, jeśli tylko ją odpowiednio zaargumentujesz.

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group