Dzieci OnLine
Pomoc w lekcjach - Geografia
Natka - Sob 08 Kwi, 2006 10:40
Temat postu: Geografia
Sprawa wygląda następująco. Mam wybrać jeden dowolny problem europejski, związany z:
-problemem społeczno-gospodarczym,
-problemem politycznym,
-konfliktem narodościowym,
-konfliktem religijnym,
-konfliktem związanym z walką o dostęp do bogactw naturalnych i źródeł pozyskiwania żywności,
-konfliktem zachodzącym między działalnością gospodarczą człowieka a przyrodą,
-lub konfliktem między krajami bogatymi a krajami biednymi.
Potem mam wymyśleć tego rozwiązanie, wypisać skutki pozytywne i negatywne oraz cele i wartości.
Prosiłabym o pomoc, jakby ktoś mógł mi napisać trochę wiadomości na temat jakiegoś konfliktu. Nie musi być tego dużo. I jak można, to chciałabym po kilka przykładów konfliktów, bo... obiecałam przyjacielowi, że jemu też napiszę
Z góry dzięki!
Elun - Nie 09 Kwi, 2006 17:54
Temat postu:
ja moze zbocze troche z tamatu
akurat tak mi sie przypomnialo, ze jak kiedys przerabialsmy konflikty to nasza baba powiedziala, ze jesli rozwiazywanie konfliktow byloby tak latwe, ze nawet uczen gimnazjum potrafilby podac trafny sposob rozwiazania, to na swiecie nie byloby mowy o jakichkolwiek konfliktach... I stwierdzila, ze nam nie bedzie kazala na domowe rozwiazac powaznego konfliktu na swiecie, skoro nawet najciezsze glowy myslicieli nie dokonaly tego. I ja sie z tym zgadzam
Anonymous - Nie 09 Kwi, 2006 18:02
Temat postu:
No i co zrobiłaś! I ona zobaczy, że w tym temacie jest jedna... nawet dwie odpowiedzi i pomyśli: o, ktoś mi pomógł, a tu takie coś...
Słupek - Nie 09 Kwi, 2006 18:37
Temat postu:
Ech, niemożność rozwiązania tego typu konfliktów to nie kwestia mądrości czy głupoty ale złej albo dobrej woli. Taki chociażby konflikt w Czeczenii możnaby stosunkowo łatwo rozwiązać, jeśli wtrąciłby się ktoś z zewnątrz. Niestety nikt nie chce podskakiwać Rosji, albo innym sposobem byłoby wprowadzenie w Rosji rządów demokratycznych (bo na razie to tam jest autorytaryzm) partii przychylnej dążeniom narodowościowym Czeczenów.
A pomocą zawsze służy Wikipedia:D
http://pl.wikipedia.org/wiki/Czeczenia
2.0 Powered by
phpBB modified v1.9 by
Przemo © 2003 phpBB Group