Dzieci OnLine

Z życia szkoły... - Zespół muzyczny

sami10 - Nie 26 Mar, 2006 18:45
Temat postu: Zespół muzyczny
Ja i moje przyjaciółki postanowiłyśmy załóżyć zespół muzyczny.
Jesteśmy Paula, Kasia i Samanta. Chciałybyśmy grać rock/pop. mamy 12 lat.
nie mamy tylko nazwy.
Teksty mamy.
Pomóżcie nam z tą nazwą!! Chciałybyśmy krótką z numerkiem na końcu (Blog27, Blink182)

I jeszcze jedno- gdzie mozemy wysłać te teksty?
Ja i moje przyjaciółki mamy talent, kochamy muzykę. Napiszcie jakąś fajną nazwę, najlepiej w języku angielskim

Z GÓRY BARDZO DZIĘKUJĘ!
Mała - Nie 26 Mar, 2006 21:36
Temat postu:
dirty girls69
Anonymous - Nie 26 Mar, 2006 22:47
Temat postu:
przystanek PKS xD
The_Great_Vlad - Nie 26 Mar, 2006 23:30
Temat postu:
penis?
monia7711 - Pon 27 Mar, 2006 15:56
Temat postu:
Angels capel :Smile
sami10 - Pon 27 Mar, 2006 16:32
Temat postu:
Dzięki, mamy już nazwe- Devil X

Teraz powstał problem- gdzie wysłać teksty itp. Gdzie sie zgłosić?
Tremere - Pon 27 Mar, 2006 16:47
Temat postu:
sami10 napisał/a:
Dzięki, mamy już nazwe- Devil X

Teraz powstał problem- gdzie wysłać teksty itp. Gdzie sie zgłosić?

Za duzo tlumaczenia. ;P
Nagraj demówkę w jakiejs porzadnej wersji; bez ryków, krzyków i kwiczenia.
Poszukaj e-maila dobrej firmy fonograficznej [polataj po stronach artystow polskich]
opowiedz im o was, o karierze o demowce. jezeli odpisza, to przysla adres.

Wyslij demowke na ten adres i czekaj na telefon.
WŁALA. ;p
kasia0001 - Sro 29 Mar, 2006 15:46
Temat postu:
Devil podobna jest ta nazwa do nazwy jaką wczesniej mieli TH czy li Devilsh heh.. ale to szczegol.. a gdzie mozecie wyslac to nie wiem.. do jakies firmy fonograficznej.... podany jest adres takiej firmy na opakowaniu od plyt CD.. oczywiscie nie na pirackich xD.. <lol>
Szczypiorex - Czw 30 Mar, 2006 23:13
Temat postu:
W Bisce była(i chyba nadal jest) audycja ""Bislista" można wysyłać tam swoje demo. Ludzie głosują i jeżeli wygracie cała edycję to fundują wam wydanie płyty
Anonymous - Pią 31 Mar, 2006 15:40
Temat postu:
liczba przy nazwie kapeli powinna cos oznaczac
cornelia - Sob 27 Maj, 2006 21:16
Temat postu:
Pierwsza rzecz od której zaczynają wszyscy to demo do firmy. Postarajcie się, żeby wasza przesyłka wyglądała porządnie i profesjonalnie - żadnych rysowanych misiów, naklejek itp. W liście zero błędów ortograficznych! Zróbcie wrażenie, wymyślcie coś co chwyci - firmy fonograficzne dostają setki takich przesyłek - musicie się czymś wyróżnić!

Konkretnie:

Nagrać na CD-r jak śpiewacie, najlepiej piosenkę (lub piosenki), która wam się najbardziej podoba i jest aktualnym hitem, radzimy i po polsku i po angielsku.
Nagrać na DVD lub VHS jak to śpiewacie i jak byście się zachowywały (-li) na scenie.
Kilka ( nie za dużo, max 3/4 strony z zeszytu ) słów o Was. Pisanie, że się wygrało jakiś lokalny konkurs albo, że znajomi mówią, że fajnie śpiewacie, nie ma sensu, bo nie robi to na ludziach z wytwórni żadnego wrażenia.
Wyślijcie od razu do wszystkich wytwórni - większa szansa , że się komuś spodoba - możecie też wysłać do menadżerów innych artystów.

Z takiej jednej stronki :-)
Tremere - Sob 27 Maj, 2006 23:19
Temat postu:
cornelia napisał/a:
Pierwsza rzecz od której zaczynają wszyscy to demo do firmy. Postarajcie się, żeby wasza przesyłka wyglądała porządnie i profesjonalnie - żadnych rysowanych misiów, naklejek itp. W liście zero błędów ortograficznych! Zróbcie wrażenie, wymyślcie coś co chwyci - firmy fonograficzne dostają setki takich przesyłek - musicie się czymś wyróżnić!

Konkretnie:

Nagrać na CD-r jak śpiewacie, najlepiej piosenkę (lub piosenki), która wam się najbardziej podoba i jest aktualnym hitem, radzimy i po polsku i po angielsku.
Nagrać na DVD lub VHS jak to śpiewacie i jak byście się zachowywały (-li) na scenie.
Kilka ( nie za dużo, max 3/4 strony z zeszytu ) słów o Was. Pisanie, że się wygrało jakiś lokalny konkurs albo, że znajomi mówią, że fajnie śpiewacie, nie ma sensu, bo nie robi to na ludziach z wytwórni żadnego wrażenia.
Wyślijcie od razu do wszystkich wytwórni - większa szansa , że się komuś spodoba - możecie też wysłać do menadżerów innych artystów.

Z takiej jednej stronki :-)

Ze strony idiotek z Blog27? ;p
Keeveek - Nie 28 Maj, 2006 08:23
Temat postu:
nie wydaje mi się byście miały duże szanse na wydanie płyty. Możecie natomiast zaistnieć lokalnie. Napiszcie kilka listów lub załatwcie sobie prywatne rozmowy z właścicielami lokali (tych porządniejszych! Razz) a być może uda wam się załatwić (na początek najlepiej nieodpłatne) koncerty

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group