Dzieci OnLine

Muzyka, Kultura, Media - Hip-hop, Rap

Asiula1994 - Czw 02 Lut, 2006 20:43
Temat postu: Hip-hop, Rap
Wiem, ze jestem bardzo ciemna, ale nie bijcie.
Czym się różni hip-hop od rapu?
The_Great_Vlad - Czw 02 Lut, 2006 20:54
Temat postu:
hh-kultura
rap-muzyka
Asiula1994 - Czw 02 Lut, 2006 23:14
Temat postu:
Czy to znaczy, ze stwierdzenie "słucham hip-hopu" jest niepoprawne? Pogubiłam się...
DarkAngel - Pią 03 Lut, 2006 08:17
Temat postu:
Jest poprawne. Jeszcze nie spotkałam się szczerze mówiąc ze stwierdzeniem "Słucham rapu". HH to można powiedzieć jest rodzaj muzyki a rap to slang, którym się w tej muzyce posługuje.
The_Great_Vlad - Pią 03 Lut, 2006 12:47
Temat postu:
DarkAngel napisał/a:
HH to można powiedzieć jest rodzaj muzyki a rap to slang, którym się w tej muzyce posługuje.

A to ciekawe.
opętana - Pią 03 Lut, 2006 12:49
Temat postu:
"Rap to muzyczna część kultury hip-hopu, charakteryzujący się szybką, rytmiczną melorecytacją. Powstał w latach siedemdziesiątych XX wieku w Nowym Jorku w dzielnicy Bronx, zamieszkałej głównie przez Afroamerykanów."

"Hip-hop, hip hop, hiphop, HH – w węższym znaczeniu: alternatywny styl muzyczny, w szerszym: wyrastająca z niego kultura (wg niektórych kontrkultura, subkultura albo kulturę alternatywna), styl życia, moda itp."
Kinga - Pią 03 Lut, 2006 14:49
Temat postu:
DarkAngel napisał/a:
Jest poprawne. Jeszcze nie spotkałam się szczerze mówiąc ze stwierdzeniem "Słucham rapu". HH to można powiedzieć jest rodzaj muzyki a rap to slang, którym się w tej muzyce posługuje.

LOL ?

hh kultura
rap muzyka ...

IMO jak ktos mowi ze slucha hh to jest niepoprawnie
The_Great_Vlad - Pią 03 Lut, 2006 17:25
Temat postu:
Kinga napisał/a:
DarkAngel napisał/a:
HH to można powiedzieć jest rodzaj muzyki a rap to slang, którym się w tej muzyce posługuje.

LOL ?

No nie?Cytat tygodnia.

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group