Dzieci OnLine

Psychologia - Mówienie do siebie

kaka - Nie 22 Sty, 2006 20:34
Temat postu: Mówienie do siebie
To może być głupie, ale co myślicie o mówieniu do siebie?? Czy to jest oznaka jakiegoś szaleńswa, bo tak słyszałam... Ostatnio się na tym przyłapałam i nie wiem czemu się tak dzieje... Sad Nie wiem, czy to złe czy dobre, ale mi pomaga jakoś zapomnieć o problemach, wygadać się przed sobą.
Mam nadzieję, że nie uznacie mnie za wariatkę i się wypowiecie Wink
giraffka - Nie 22 Sty, 2006 20:37
Temat postu:
EE co Ty Razz ja tez czasem pogadam do siebie :] bo kto inny mnie tak w 100% zrozumie i wyslucha jak nie ja sama?biggrin poza tym, mowienie do siebie pomaga w wielu problemach Smile czasem takie pogadanie sobie moze Cie tez odprezyc, a nawet rozśmieszyc biggrin i nie tylko Ciebie, jesli inni to slysza :]
Tana14 - Pon 23 Sty, 2006 14:30
Temat postu:
JA często mówię do siebie Wink czasami na siebie wyzywam drę się na cały głos do komputera czy takei tam. gdzieś słyszałm ze najczęściej blizniaki (znak zodiaku) mówią do siebie Wink
Shaunri - Pon 23 Sty, 2006 15:51
Temat postu:
Każdy często mówi do siebie, i każdy post (Prócz Keeveeka ; ) ) będzie tutaj taki sam.
kaka - Pon 23 Sty, 2006 15:56
Temat postu:
Dzięki Very Happy Pozdrówka dla Was wszystkich :*
Keeveek - Sro 25 Sty, 2006 12:24
Temat postu:
mówienie głośno do siebie nazwałem "syndromem golluma" , takie coś może być chorobowe, zwłaszcza jeśli zaczyna istnieć osobno twoja dobra i zła strona Razz ale jeśli lubisz sobie coś głośno przeanalizować to nic w tym złego
Martula - Czw 26 Sty, 2006 12:26
Temat postu:
Ja sama do siebie gadam i do często a zazwyczaj jak ryczę Wink Razz To nie jest nic złego Wink Każdy tak do siebie czasem gada Wink
sami10 - Wto 07 Lut, 2006 19:35
Temat postu:
ja czasek krzycze do siebie NO CO TY ROBISZ DEBILKO! albo PO KIM TY JESTEŚ TAKA GŁUPIA?
Anonymous - Nie 19 Mar, 2006 17:20
Temat postu:
Ja gadam ze sobą bardzo często, w końcu mam z kim pogadać Razz
Jak jestem wkurzona, często mówię do siebie, przeklinam itp. Bywa, że bardzo głośno. W domu mnie słyszą i nie jest potem ciekawie.. Smile
kasia0001 - Nie 19 Mar, 2006 22:05
Temat postu:
ja jak byłam mała to tak do siebie mówiłam.. albo jak bawiłam sie lalkami to też hehe;p teraz już tego nawyku nie mam ;p tylko czasami.. np. jaki poje... etc ;p
Gościówa - Czw 21 Gru, 2006 12:51
Temat postu:
ja tam czasami gadm do siebie....tak poprostu to nie znaczy ze prwadze jakoms rozmowe ze sobą czy cośRazz bo uwazam ze mozna to nazwac szalenstwem ale tylko wlasnie w takich przypadkach...
ja mowie do siebie jak o czyms mysle tak mi jest sie latwiej skupic np jak rozwiazuje jakies zadanie, albo jak sie zastanawiam nad czyms to zastanawiams ie czesto wlasnie glosno...
Monik - Czw 21 Gru, 2006 15:12
Temat postu:
Ja tam często mówię do siebie, a za wariatkę uważam się z innych powodów ^^

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group