Asiula1994 napisał/a: |
Przypuszczam, że będzie się to wiązało ze stratą kilku znajomych... |
Asiula1994 napisał/a: |
1)Myślę, że kartkówki i sprawdziany są normalne na religii.
2)Moi rodzice nie wierzą w Boga, ja...A ja nie wiem... |
nasty_girl napisał/a: |
ale religia jest nieobowiazkowa, wiec jak komus nieodpowiada, moze nie chodzic... |
nasty_girl napisał/a: |
prawde mowiac w gimnazjum to zadko kto do czegokolwiek podchodzi powaznie.. ale religia jest nieobowiazkowa, wiec jak komus nieodpowiada, moze nie chodzic... |
Tana14 napisał/a: | ||
tak nieobowiązkowa tylko trzeba by było w moim wypatku przystapić do bierzmowanie ;/ a jak bym nie miała mogła bym chyba zapomnieć być chrzesną dziecka mojej siostry ??? Tak mi się wydaje ![]() ![]() ![]() |
kubap napisał/a: |
ja mam religię gdzieś bo się nie zalicza do średniej |
rotorvator napisał/a: |
kochany wujek romek moze zginac w niewyjasnionych okolicznosciach
chetnych jest akurat duzo |
Almycha napisał/a: |
mielismyo grzechach |
Nikita napisał/a: |
Pewnie mieli jak odróżniać lekkie grzechy od tych cięższych. |
Cytat: |
Slupek, teraz mamy 4 i 5 ale jak rela bedzie obowiazkowa to katecheci beda surowsi. |
aneta007 napisał/a: |
u nas tez czasami robi kartkowki. a jutro ma pytac. Nasty_girl czemu nie chodzisz na religie jesli mozna wiedziec? |
Tremere napisał/a: |
uwazam ze sa naiwni postepujac wg. przykazan. |
Cytat: |
nikt nie powinien jej potepiac za jej wiare |
Shaunri napisał/a: |
Tremere - Uwaga, uwaga, mamy tu jakiś dziwnie lamentowniczo-prowokacyjno-frustracyjny post. |
Shaunri napisał/a: |
Tremere - No dobrze, pociągnijmy temat.
1) Kultura, kultura dziewczyno - Tej akurat Ci brakuje, to wiemy, ale postaraj się wypowiadać w temacie o religii z nieco większym spokojem 2) Rozumiem że rozróżniasz religię i Kościół jako instytucję? Rozumiem że rozróżniasz przykazania narzucane przez religię i te przez Kościół? Jeśli tak, to kontynuujmy. Jak mniemam nie lubisz Kościoła, bo ciężko niezgadzać się z przykazaniami "Nie zabijaj", "Nie kradnij", czy "Czcij Ojca swego i Matkę swoją" O Kościele można rozmawiać długo, ale nie warto - bo i po co. Jedna tylko rzecz: Wyczuwam u Ciebie jakąś dziwną potrzebę wyróżniania się, aż do bólu... Przykre to : ) |
Akacja12 napisał/a: |
Ale może fajnie że także kociół ma te swoje przykazania, bo gdyby ludzie w zgodzie z nimi postępowali, nie musiałabym się bać wracać ciemną uliczką. |
Co sądzicie o prawie każdego do własnej ideologii i poglądów ? |
Bo ja niby tak sądze, i na nikogo (zwykle, chociaż jak mam ochotę to tak) nie naskakuję, ale myślę swoje, i nie wiem czy to nie śmierdzi obłudą. |
bo gdyby ludzie w zgodzie z nimi postępowali, nie musiałabym się bać wracać ciemną uliczką. |
nasty_girl napisał/a: | ||
|