Dzieci OnLine

O Forum - Kasowanie komentarzy z "Naszych zdjęć"

Anonymous - Czw 01 Gru, 2005 21:16
Temat postu: Kasowanie komentarzy z "Naszych zdjęć"
Czesto wracajaca sprawa na forum, nigdy nie mozna dojsc do ugody, bo jedna strona nie slucha drugiej i odwrotnie.
Wiec ankieta - w miare mozliwosci, niech kazdy zaglosuje i sie wypowie [nie jest to co prawda konieczne], czy jest za kasowaniem, czy moze przeciw.
Anonymous - Czw 01 Gru, 2005 21:20
Temat postu:
Ja jestem za przenoszeniem komentarzy do testów
dlatego nie zaznaczyłam nic w ankiecie
Ona89 - Czw 01 Gru, 2005 21:25
Temat postu:
Mi jest w sumie to obojętne. Jeżeli zakaz komentarzy zostanie to posty trzeba będzie przenosić na Wysypisko, a jeśli się go zdejmnie to wiadomo komentarze zostają. Najwięcej chyba ma tu do powiedzenia Stokrotka, bo to ona jednak bedzie musiała męczyć się z tymi komentarzami jeśli zakaz zostanie, bo użytkownicy raczej nie przestaną komentowac zdjeć w temacie. A więc Stokrotko głównie od ciebie zależy czy chcesz się męczyć z tymi postami czy po prostu je zostawić.
Anonymous - Czw 01 Gru, 2005 22:09
Temat postu:
Przeciw!
Anonymous - Czw 01 Gru, 2005 22:27
Temat postu:
Ona89 - tak, dlatego toczenie nadal batali z uzytkownikami jest bezsensowne. Jedna strona nie slucha drugiej i dzieje sie to, co sie dzieje. Co z tego, ze Stokrotka powie "nie bedzie komentarzy!" jak i tak beda [na przekor], a tylko dla niej wiecej 'pracy'. Zas jak sie ustali z uzytkownikami, czy beda, czy tez nie, nie bedzie ciaglego wracania do tego i obie strony beda mialy swiety spokoj, ze sie to raz a porzadnie ustalilo.
Anonymous - Czw 01 Gru, 2005 22:28
Temat postu:
przeciw
Anonymous - Czw 01 Gru, 2005 22:43
Temat postu:
Cool
Anonymous - Czw 01 Gru, 2005 22:53
Temat postu:
Ant0n napisał/a:
Cool

to znaczylo za czy przeciw?
Bożena - Czw 01 Gru, 2005 23:34
Temat postu:
A ja zupełnie tego nie rozumiem. Kasować - Nie kasować. Jeśli ktoś zamieszcza zdjęcie na forum i nie napisze, że nie życzy sobie komentarzy to proste, że inni taką fotkę skomentują. Jeśli ja nie chcę żeby ktoś oglądał moje zdjęcia i je kometował to nie zamieszczam ich. Przecież wiadomo, że nie wszystkie komentarze będą pochlebne. I chyba nie o to chodzi. Autor zdjęcia może też zaznaczyć, że komentarze mają dotyczyć np. strony technicznej zdjęcia, etc.
Co innego jeśli fotki są tylko w Albumie. Tam można wpisać krótki komentarz. Jednak nie ma zakazu zamieszczania zdjęć na forum i zakazu komentowania.
Jeśli robi się tam offtop to jest offtop taki sam jak na każdym innym forum i tak samo go się traktuje Razz
Sebo - Pią 02 Gru, 2005 08:32
Temat postu:
ja głosowałem za przeciw
zdjecia chyba zamieszczamy po to żeby ktoś je skomentował przynajmniej tak mi się wydaje
bo nie widze sensu zamieszczenia zdjęcia po to żeby ktoś sobie obejrzał i nic nie powiedział na ich temat
Anonymous - Pią 02 Gru, 2005 10:33
Temat postu:
stotka napisał/a:
Ant0n napisał/a:
Cool

to znaczylo za czy przeciw?

popatrz na wyniki ankiety, uzyj swoich matematycznych umiejetnosci i zagadka rozwiklana.

ha, to juz chyba nikt nie bedzie bawil sie w usuwanko?
Anonymous - Pią 02 Gru, 2005 10:37
Temat postu:
za przeproszeniem czy nikt nie zauwazył ze i tak wszyscy te zdjęcia tam komentują? ze nikt sie tego zakazu nie trzyma? ze i tak modzi/smodzi to potem przenoszą? no halo
pozatym wy nigdy nie rozmawiacie o zdjęciach w temacie nasze zdjęcia
przykład z niedawna
Sebo umiescił swoje dwa zdjęcia
jedyny komentarz
"to twoj pokój?"
i to jest rozmowa o zdjęciach? jeden komentarz w dodatku nie o osobie
tak wygląda komentowanie zdjęc, az tyle komentarzy
i co? Sebo to przeczytał po tygodniu przenosze gdzies indziej i spokój pozatym wiekszosc komentarzy zawiera zacotywany link i podpis do zdjęcia które komentuje wiec nie widze problemu z odczytywaniem
mozna sie tez tak umawiac

bożeno - nie rozróżniasz jednej rzeczy jesli ja umieszczam swoje zdjęcie to robie łaske a nie łaski robią mi uzytkownicy inni ze skomentują akurat mnie a nie ściane za mną czy obrazek obok.
Anonymous - Pią 02 Gru, 2005 10:55
Temat postu:
tak, im bardziej zabraniamy komentarzy, tym wiecej ich jest.
i wlasnie od tego est ten temat - zeby sie ta sprawa nie walala po 5 forach i 15 osobnych tematach, tylko tutaj. ustali sie i juz. za nieprzestrzeganie - osty. proste.
Bożena - Pią 02 Gru, 2005 11:16
Temat postu:
kradziejka napisał/a:

bożeno - nie rozróżniasz jednej rzeczy jesli ja umieszczam swoje zdjęcie to robie łaske a nie łaski robią mi uzytkownicy inni ze skomentują akurat mnie a nie ściane za mną czy obrazek obok.

Kradziejko dość niejasno to napisałaś. Ale jeśli dobrze zrozumiałam... dla mnie nie chodziło o to, co zdjęcie przedstawia i czy jest na nim czyjaś buźka. Chodziło o zdjęcie jako całość. Po co Twoim zdaniem ludzie zamieszczają zdjęcia na publicznym forum?
A to kawałek opisu działu Fotografia, który na pewno znasz: Jest to miejsce gdzie można prowadzić dyskusję o fotografii.
Możecie również pochwalić się własną twórczością zamieszczając linki do zdjęć i komentować prace innych użytkowników.
- i ludzie komentują. Owszem zdarzają się komentarze/posty typu "to twoj pokój?", ale tak jest również w każdym innym dziale. Nie da się tak na sztywno określić zasad i to, czego nie można pisać.
Anonymous - Pią 02 Gru, 2005 11:26
Temat postu:
w dziale fotografia umieszcza sie zdjęcia własne, które sie samemu zrobiło a niekoniecznie na nich jesteśmy
i tam kazdy sobie zaklada temat ludzie komentują piszą offtopują o tych zdjęciach sie nie wtrącam

ale jak ktos ma zamiar napisac pod zdjeciem przedstawiającym kogos wyglądasz jak glupi gruby burak to nie moze napisac jestes nie w moim typie nie podoba mi sie to zdjęcie albo nie pisac nic?

zasad nie mozna okreslic, poprostu po jakimś czasie przenosic komentarze zdjęc do działu offtop i wywalac odrazu offtopy, mi taki układ pasuje
Bożena - Pią 02 Gru, 2005 11:38
Temat postu:
Kradziejko obrażanie, wyśmiewanie i złośliwość wobec innych dotyczy całego forum. Takie posty kasuje się wszędzie i nie potrzebujecie na to zgody Użytkowników. To samo, jeśli z tematu robi się offtop. Dzielcie, kasujcie i z po problemie.
Myślę, że ludzie, którzy głosowali w ankiecie zrozumieli to tak jak ja. Kasowanie wszystkich komentarzy do zdjęć, (co równa się z zakazem komentowania).
Nie ma też żadnego problemu żeby wprowadzić zakaz zamieszczania fotek poza albumem. Dla mnie to na rękę, bo nie będzie niedziałających linków. W Fotografii będą tylko rozmowy o technikach, aparatach, etc. Ale to od Was zależy.
Anonymous - Pią 02 Gru, 2005 11:40
Temat postu:
nieee, nie tak, bo przeciez w dziale fotografia mozna umieszczac zdjęcia własnej roboty? to niczemu nie wadzi
problem dotyczy tylko tematu nasze zdjęcia chyba
a i jestem na tak za rozwiązaniem tylko z albumem.
Anonymous - Pią 02 Gru, 2005 12:00
Temat postu:
oj kombinacje
wywalanie do offtopa nic nie zmienia, b jak juz mowilem:
- zanika dyskusja
-niektorzy nie wiedza, ze to tam wyladowalo
- zostaje usuniete
fotografia to zupelnie co innego
a taki offtop naprawde czasem potrafi nadac charakter forum ,a tego tu brak
nie mozna postepowac przez caly czas zgodnie z jakimis chorymi zasadami, taki maly offtop naprawde nikomu nie wadzi, wyzwiska byly by usuwane, a forum to tez by nie spowolnilo (w przeciwienstwie do nadmiaru dzialow)

a album tez nie spelnia funkcji bo
a) nawet wielu odwiedzajacych nie wie o jego istnieniu
b) nie mozna prowadzic takiej otwartej dyskusji
e nie wiem jak to wytlumaczyc, ale widac wyraznie po albumie, w ktorym komentarze to tylko suche i nieciekawe krotkie teksty. w czym Ci to, kradziejko, przeszkadza, ze ktos by tam pisal? moze usuniemy wszystko, zeby przypadkiem ktos nie napisal czegokolwiek niezgodnego z tematem?
Anonymous - Pią 02 Gru, 2005 17:25
Temat postu:
Cytat:
ale jak ktos ma zamiar napisac pod zdjeciem przedstawiającym kogos wyglądasz jak glupi gruby burak to nie moze napisac jestes nie w moim typie nie podoba mi sie to zdjęcie albo nie pisac nic?
[color=444444]po co pisać(czerwony) skoro najlepiej oddaje chęć wypowiedzi (purpurowy)[/color]
Anonymous - Pią 02 Gru, 2005 17:39
Temat postu:
Ant0n napisał/a:

a album tez nie spelnia funkcji bo
a) nawet wielu odwiedzajacych nie wie o jego istnieniu
b) nie mozna prowadzic takiej otwartej dyskusji
e nie wiem jak to wytlumaczyc, ale widac wyraznie po albumie, w ktorym komentarze to tylko suche i nieciekawe krotkie teksty. w czym Ci to, kradziejko, przeszkadza, ze ktos by tam pisal? moze usuniemy wszystko, zeby przypadkiem ktos nie napisal czegokolwiek niezgodnego z tematem?

w albumie mozna pisac max 512 znaków, zapewniam Cie ze to duzo nikomu jeszcze nie brakowało, pozatym to ma byc komentarz a nie wywód na temat problemów społecznych, z resztą co szkodzi pogadac z Bożeną, moze da sie to zwiększyc?
o istnieniu albumu bardzo łatwo sie dowiedziec jak sie napisze odnosnik do niego, istnieje zawsze w tym samym miejscu, w panelu tam gdzie sie loguje. mozna napisac ogloszenie itd cóż za problem? ZAINTERESOWANI sie zawsze dowiedzą i go znajdą
w albumie są emoty jest mozliwosc dyskutowania wiec nie wiem czemu posty tam są suche, a w naszych zdjęciach to jakie? mokre?Razz nie rozumiem tego argumentu, tak samo mozesz prowadzic dyskusje i zwaz ze nie ulegną one przedawnieniu
Anonymous - Pią 02 Gru, 2005 17:47
Temat postu:
Cytat:
w albumie mozna pisac max 512 znaków, zapewniam Cie ze to duzo nikomu jeszcze nie brakowało, pozatym to ma byc komentarz a nie wywód na temat problemów społecznych, z resztą co szkodzi pogadac z Bożeną, moze da sie to zwiększyc?
o istnieniu albumu bardzo łatwo sie dowiedziec jak sie napisze odnosnik do niego, istnieje zawsze w tym samym miejscu, w panelu tam gdzie sie loguje. mozna napisac ogloszenie itd cóż za problem? ZAINTERESOWANI sie zawsze dowiedzą i go znajdą
w albumie są emoty jest mozliwosc dyskutowania wiec nie wiem czemu posty tam są suche, a w naszych zdjęciach to jakie? mokre?Razz nie rozumiem tego argumentu, tak samo mozesz prowadzic dyskusje i zwaz ze nie ulegną one przedawnieniu
jak takaś mądra to spróbuj podysktuowac w albumie...bez opcji"nieprzeczytane posty"
Anonymous - Pią 02 Gru, 2005 17:52
Temat postu:
i jaki bedzie problem?
nie dyskutuje [nazywajmy offtopy jak chcemy] ani w naszych zdjeciach [no zdarzają sie wyjątki ale rzadko] wiec nie bede szła specjalnie do albumu aby to robic, chyba ze sie znajdzie wystarczająco wazny powód
Bożena - Pią 02 Gru, 2005 18:06
Temat postu:
Wielkość komentarzy w albumie można zwiększyć. Jeśli jest taka potrzeba można założyć temat i tam prowadzić dyskusję na temat konkretnego zdjęcia czy zdjęć Użytkownika, (jeśli komentarze nie wystarczą). Można zakładać prywatne galerie i można zrobić tam więcej kategorii, jeśli trzeba. Teraz faktycznie jest bajzel. Niedziałające linki, w jednym temacie zdjęcia kilku osób, etc. Jeśli na forum wstawi się więcej fotek to strona chodzi jak traktor. Tu miałam przykładzik http://forum.dziecionline.pl/viewtopic.php?p=126088#126088 Zanim fotki się wczytały szlag mógł człowieka trafić. A jeśli strona gdzie są zamieszczone zdjęcia zniknie to zostaną "puste" linki. Jakoś nikt nie pofatygował się do tej pory żeby zewnętrzne linki sprawdzić nie mówiąc już żeby po sobie sprzątnąć ( mówię o osobach zamieszczających takie linki nie o moderatorach).
Niestety album ma też złe strony. Nie każdy umie sobie poradzić ze wstawianiem tam zdjęć.
W każdym razie jeśli na coś się zdecydujecie to tak będzie.
Anonymous - Pią 02 Gru, 2005 18:10
Temat postu:
Kiedyś próbowałam wstawić zdjęcia do albumu to się poprostu nie dało bo jest za duża rozdzielczośc zdjeć;/
Ona89 - Pią 02 Gru, 2005 18:22
Temat postu:
Co do pustych linków, to niektóre osoby, które je zamieściły niestety rzadko wchodzą na forum i nie przejrzą swoich linków, a więc moderatorzy muszą je posprawdzać... Zakaz komentarzy zdjęć, który był pod tematem zniknął, a więc może po prostu niech już użytkownicy komentują te zdjęcia w temacie, a jakieś kłutnie czy niekulturalne posty będzie sie po prostu usuwać. Jeśli jeden moderator nie bedzie w stanie pilnować porzadku w tym temacie to przydzieli sie tam jeszcze kogoś.
Anonymous - Pią 02 Gru, 2005 18:26
Temat postu:
niewydaje mi sie
az trzy osoby dadza sobie rade
Anonymous - Pią 02 Gru, 2005 19:27
Temat postu:
nie wiem po jakiego uja jest album...jezeli mozna dac linka który nie zapych strony to po co dawac całe zdjęcie...???
a kogo obchodzi to że ktoś nie umie jak nie umie to sobie moze załozyć głupi temat i spytac si ejak to robic...o ile moderatorki nie sakasują tematu znaim ktos wogule odpowie

wskazcie choc jedna osobe która ma ambicje by komentowac zdjęcia w albumie i ba prowadzic tam dyskusje...to musiałby byc jakis idiota

wciąż mnie denerwuje pojęcie"offtop" to jest głupie same w sobie chocby daltego że albo sie prowadzi dyskusje a te czasem dla swej istoty odbiegaja od tematu by wyjaśnić sprawe związana z tematem, inaczej do jasnej cholery nie mozna prowadzić żadnej dyskusji....a już tym bardziej z 2 moderatorkami które maja gdzieś to co próbujemy im przekazac kulturalnie czy tez nie...co ciekawe tylko one i nikt inny zaden użytkownik co widac po głosowani chocby !

naprawde nie widze sensu w zdaniu "zaśmiecanie forum" śmietnik jest jak jest jakaś dyskusja i powycinane są jej fragmenty ...teraz badz mądry i sie domyśl co sie działo między dwoma nie w gruszke ni w pietruszke nie zbierznymi stwierdzeniami obok siebie...(obiema kulturalnymi) ale one okazjua sie mieć sensowne mniedzy soba interakcje tylko że brakuje 20 postów między nimi...prosze o wyjasnienie co znaczy "zaśmiecanie forum" zdefiniowanie tego oraz wytłumaczenie czemu i komu coś takiego szkodzi

jak mnie nie zrouzmieliście to nie odpowiadac, nie ma sensu sie kłopotać
opętana - Pią 02 Gru, 2005 21:48
Temat postu:
no to przeciw
Bożena - Sob 03 Gru, 2005 10:49
Temat postu:
Tsej dla mnie offtop to jest rozmowa, która schodzi na zupełnie inny temat. Jeśli toczy się rozmowa o psach i nagle ktoś spyta: "Macie kota?" i dalsza dyskusja jest na temat kotów to jest offtop i część rozmowy o kotach powinna wylądować w odpowiednim miejcu. Nie zawsze to jest tak wyraźne i nie zawsze moderatorzy dobrze podzielą temat, ale chyba nikt nie może od nich wymagać żeby pytali o wszystko Użytkowników. Starają się robić swoje jak najlepiej. Jeśli jednak mają zrezygnować z dzielenia tematów, kasowania postów to, po co na forum mają być moderatorzy?
Anonymous - Sob 03 Gru, 2005 12:33
Temat postu:
Po to choćby by tępić trolle.
Anonymous - Sob 03 Gru, 2005 12:54
Temat postu:
nie sa potrzebni szczerze mówiąc...z reszta wszystkim szkodzą, no ale czasem sa tacy co to przeszkadzaja dyskutowac albo dyskutuja bardzo niekulturalnie albo pisza pismem pokenmonowym które jest niezrozumiałe dla kogoś zupełnie zdrowego na umyśle
jeżeli rozmowa schodzi z psów na koty to znaczy ze takie psy sa nieciekawe i nie wartoo nich mówic...dlatego zeszła na koty i jakby koty wywalić to nikt nic nie bedzie mówił...bo chciał mówic o kotach ba w porówaniu do psów...i gdzie etraz wstawic temat gdzie porównuje sie koty i psy...w psach cyz kotach czy zanłozyc nowy temat...co jest bardziej sensowne...a może wogule aksjomatycznie co tyczy sie kotów w kotach a co psów o psach ale ciągle prowadzic zawzięta dyskusje i argumentując które lepsze...ze soba jendoczesnie rozmawiając w dwóch tematach na raz idiotyczne ... nawet jeżeli dyskusja zjedzie z psów na koty to co za problem wrócic do teamatu po kilku postach> na powiedzieć "tak to bardzo ciekawe ale czy lubicie amstafy?" i idzie na psy
nie mozna osiągnąć aksjomatycznych rozmów na jakiś stricte temat to sztuczne i bez sensu..z reszta to nie miejsce gdzie dzieci z jakis powodów szukaja wiedzy na jakies tematy tylko miejsce do wymiany zdań, tez mi taka amatorska wiedza...jedyny przykład w którym sie myle w tej materii to pytania intymne ale z całą reszta jest zupełnie inaczej
DarkAngel - Sob 03 Gru, 2005 15:59
Temat postu:
Przeciw
Anonymous - Sob 03 Gru, 2005 16:28
Temat postu:
ZA kasowaniem komentarzy, jest album i tam można do woli komentować.
Anonymous - Sob 03 Gru, 2005 16:48
Temat postu:
czyzby wszystkie zdjęcie pojawiające sie jedynie w linkach operowały także na terenie albumu...a może sie myle...i po której ty stronie stoisz...? naiwnej czy słusznej biggrin
Anonymous - Sob 03 Gru, 2005 17:06
Temat postu:
Tsej napisał/a:
czyzby wszystkie zdjęcie pojawiające sie jedynie w linkach operowały także na terenie albumu...a może sie myle...i po której ty stronie stoisz...? naiwnej czy słusznej biggrin

Mojej decyzji nie zmienisz. Poza tym, nie ma ich w albumie, bo większości się nie chce zmieniać rozmiaru[lub nie potrafi]. Aczkolwiek ze wzglęgów praktycznych w mojej ocenie album jest bardziej praktyczny.
Anonymous - Sob 03 Gru, 2005 17:07
Temat postu:
Bożeno a czy możesz sprawdzic kto głosował? bo te 13 głosów przeciw przy czym w temacie maxymalnie 5-6 osób sie wypowiedziało na przeciw to mnie dośc intryguje?
moze sie państwo przyznają?
Anonymous - Sob 03 Gru, 2005 17:42
Temat postu:
Nie wszyscy sie qrwa wypowiadali przeciez bo komu by sie chcialo
Anonymous - Sob 03 Gru, 2005 18:38
Temat postu:
Za to z 2-3 osoby wypowiedziały się za.
Bożena - Sob 03 Gru, 2005 18:43
Temat postu:
Ja też głosowałam. Dla jasności głosowałam Przeciw kasowaniu komenterzy, jeśli zdjęcia będą zamieszczane na forum i autor nie zaznaczy, że nie życzy komentowania zdjęć.
Kradziejko można sprawdzić kto głosował i jak głosował. Można to ujawnić o ile nie będzie sprzeciwów.
Anonymous - Sob 03 Gru, 2005 19:15
Temat postu:
po to jest ankieta, zeby w niej glosowac anonimowo... wiadomo, ze admin moze sprawdzic, ale... z reszta, robta co chceta.
ja glosowalam przeciw kasowaniu [choc sama poczatkowo bylam wielka zwolenniczka tego]
Anonymous - Sob 03 Gru, 2005 22:44
Temat postu:
nie wiem jakie siano ciągnie kradzieja do kasowania...czy to powoduje jakieś orgazmy takie kasowanie? sam chętnie bym spróbował jeżeli tak, ale nie ejstem modem
jaki w tym jest Twój interes jeżeli przejdzie ustawa po naszej myśli to bedzies zmiała mniej roboty...zupełnie tego nie rozumiem, zwykła zawiść?
Anonymous - Sob 03 Gru, 2005 23:04
Temat postu:
Rozumiem jeszcze kasować komentarze co miesiąc, ale nie co dzień-dwa!
Anonymous - Nie 04 Gru, 2005 11:15
Temat postu:
Tsej napisał/a:
nie wiem jakie siano ciągnie kradzieja do kasowania...czy to powoduje jakieś orgazmy takie kasowanie? sam chętnie bym spróbował jeżeli tak, ale nie ejstem modem
jaki w tym jest Twój interes jeżeli przejdzie ustawa po naszej myśli to bedzies zmiała mniej roboty...zupełnie tego nie rozumiem, zwykła zawiść?

"pamietaj, nie jestes swoim postem na forum"
jak nie tam to tu, gdzies musze dbac o porządek:P i nie traktuj wszystkiego tak odrazu serio
Anonymous - Nie 04 Gru, 2005 15:42
Temat postu:
dla mnie dyskusja to jedynie zabawa...równie dobrze mógłbym objąć twoje stanowisko i tez zwycięzyć...nimniej wyczerpałaś wszytskie techniki negocjacji a raczej nie używając większości z nich pogrzebałaś szanse na ich wykorzystanie bo wypstrykałas na nic swoje argumenty

nie ejstem postem ale ejstem w poście

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group