Dzieci OnLine

Pomoc w lekcjach - Dziennik lub pamiętnik...

Crystal848 - Sob 08 Paź, 2005 16:02
Temat postu: Dziennik lub pamiętnik...
Witam, szukam motywu na napisanie dziennika(wydarzenia na bieżąco) lub pamiętnika (opis wydarzeń troche czasu po tym). Pamiętnik musi być z wrażenia pierwszych dni szkoły(jestm w 1 gim.) a dziennik z ostatnich dni. Oczywiście wszystko może być wymyślone. Licze na was!!!
Ombre w Pelerynie - Sob 08 Paź, 2005 16:14
Temat postu:
Tutaj na pewno znajdziesz więcej natchnienia.
kicp - Sob 08 Paź, 2005 16:53
Temat postu:
Dziennik musi mieć daty, musi być pisany codzień i ogólnie wszystkie najważniejsze informacje. W pamiętniku nie musisz pamiętać o datach, i, w przeciwienstwie do dziennika, piszesz własne odczucia przede wszystkim. Pamiętnik to bardziej coś własnego, osobistego, dziennik zaś to coś bardziej [ciezko mi dobrać słowo] hm, oficjalnego?
Elun - Sob 08 Paź, 2005 16:55
Temat postu:
albo tutaj badz tutaj
hehe

skoro to nie musi byc jakas prawda i powazne przemyslenia na konkretny temat, tylko zwykla kartka z pamietnika, to powinnas troszke ruszyc sama glowa. Chyba nie ma latwiejszego tematu do napisania Wink
osobiscie dzis na probnym egzaminie gimnazjalnym mialam do napisania kartke z pamietnika, gdzie musze opisac dom (oczywiscie dom nie jako budynek, tylko uczucia i rodzine), ktory na zawsze pozostanie w mojej pamieci. Sie tak rozpisalam, ze mi miejsca na kartce zabraklo hehe

rusz glowa, pomysl sam przyjdzie Razz
Anonymous - Sob 08 Paź, 2005 19:05
Temat postu:
jeśli jesteś w 1 gimnazjum możesz opisać swoje wrażenia po przybyciu do nowej szkoły, o klasie nauczycielach itd
Marcia10 - Pią 14 Paź, 2005 20:08
Temat postu:
ja starałam się napisać dziennik - pamiętnik ale po kilku dniach mi sie znudzilo i zapominalam ale robilam tak, ze wieczorem(przy albo po kolacji) pisalam relacje z calego dnia. Chowalam zeszyt w mojej tajnej szufladzie zamykanej na klucz (zamek rozwalony ocz.).
nasty_girl - Sob 15 Paź, 2005 06:25
Temat postu:
a moze lepiej bedzie jak napiszesz swoje prawdziwe odczucia?
Marcia10 - Sob 15 Paź, 2005 11:43
Temat postu:
Mozesz zrobic tak ze napiszesz jedna strone z dnia a druga mysli.

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group