eveline napisał/a: |
hej mam pytanie. po jakim czasie od zrobienia dziurek w uszach można zmieniać kolczyki. No bo ja rozumiem że nie można do zagojenie zdejmować na długo kolczyków ale nie rozumiem co za różnica z jakimi kolczykami sie goją uszy. Ja mam dziurki tydzień i cały czas te same kolczyki. Moge je zmienić? Proszę o odpowiedz. |
Gabra napisał/a: |
moja kumpela jak przekluwala kolezance to wziela igle,przeplukala woda i jak przekula to kazala jej tak chodzic z tym i przylozyla jablko O_o i dobrze sie trzyma,ale nie radze bo moze dojsc do zakazenia i mama sie dowie ale w niemily sposob.. |
czaja napisał/a: | ||||
kolce po tygodniu jak najbardziej mozesz zmienic! mozesz je nastepnego dnia wymienic ale wtdy pamietaj zeby od razu wsadzic nowego bo dziurki nie sa jeszcze na tyle rozszerzone i moge sie szybko zarosnac ![]() [ Dodano: Sob 14 Mar, 2009 21:13 ]
[cenzura]! mi kumpela przeklowala na przerwie 4 dziorke w lewym uchu < zrobila to w 15 sekund bo czasu nie miala! a mi tylko krew bardziej niz zwykle leciala (bo dziurka jest wyzej) bolec nie bolalo ale to tez zalezy jak ktos odczuwa bol ![]() |
Riaga napisał/a: |
Ja wogóle nie mam dziurek w uszach (ani nigdzie indziej) - nie miałam, i nie będę mieć (wystarczy, że muszę znosić już te ******** szczepionki i pobierania krwi).
BTW Ja nie radzę ci przekłuwać sobie uszu (samej). Już sama igła musi zachowywać godne chirurgicznej czystości wymogi, a co dopiero otoczenie, ba, nawet ucho musi być zdezynfekowane. Bardzo łatwo załapać infekcję. Poza tym, musi być odpowiedni rozmiar igły, odpowiedni (oczywiście, czysty) lekarski kolczyk,oraz, musisz dbać o nową dziurkę w uchu- przemywać spirytusem/alkoholem, o kolczyk też wypadałoby dbać. |