Dzieci OnLine

DOJRZEWANIE - Bardzo bolesne...

Ma... - Pią 12 Sie, 2005 14:15
Temat postu: Bardzo bolesne...
Mam bardzo wielki problem od kilku miesiączek odczuwam bóle w dole brzucha .Tak strasznie mnie to boli że musze wstawać w nocy i brać tabletki,nie da sie wytrzymaćSad macie jakieś sposoby żeby nie bolało Sad
Moli - Pią 12 Sie, 2005 14:25
Temat postu:
Może powinnaś brać No-Spę albo podobny środek przeciwbólowy.
Ma... - Pią 12 Sie, 2005 14:36
Temat postu:
No tak ale ciągle nie mogę łykać pigułek....Ten ból jest nie do wytrzymania
Moli - Pią 12 Sie, 2005 14:42
Temat postu:
Wydaje mi się, że to normalne w okresie dojrzewania, no ale mogłabyś odwiedzić ginekologa, jeśli to naprawdę wielki ból.
Shaleniec - Pią 12 Sie, 2005 17:47
Temat postu:
jejku.. to normalne, ze masz te bole.. wiekszosc dziewczyn ma, a niektore nawet bardziej boli.
Tisiana - Pią 12 Sie, 2005 18:12
Temat postu:
No ja też mam wielkie bóle w czasie miesiączek i przed ale biorę nospę. Nie zawsze bo tabletkami nie będę się faszerować jak nie mogę wytrzymać z bólu a nie chce brać tabletek to kładę się na plecach i masuje sobie brzuszek to pomaga Smile Słyszałam jeszcze ze zimne okłady też pomagają ale tego nie stosowałam nigdy więc nie wiem ile w tym jest prawdy.
nasty_girl - Pią 12 Sie, 2005 18:26
Temat postu:
bole poczas miesiaczek czesto sie zdarzaja, ale jezeli jest to naprawde duzy bol i za kazdym razem to najlepiej idz do ginekologa..
Anonymous - Pią 12 Sie, 2005 19:47
Temat postu:
Mi nospa nie pomaga. Ja też zrywam się w nocy. Wzięłam apap. No rzeczywiście, lekami nie powinno się faszerować, ale jeśli są środki, które pomagają, to lepiej je wziąść. Eh ... Takie jest już życie kobiety Sad
kicp - Pią 12 Sie, 2005 20:48
Temat postu:
Tak na mój chłopski rozum, to zamiast dociekać i zastanawiac się, co to jest przez x miesiecy tu na forum, lepiej pozwolic dzialac specjalistom [tutaj=ginekologowi/innemu lekarzowi], aby wystawili diagnoze. To zazwyczaj pomaga.
I nie mowcie, ze jak jestem facet, to sie nie znam Wink
nasty_girl - Pią 12 Sie, 2005 21:54
Temat postu:
akurat w tym wypadku widac ze nawet facet moze sie znac..
mistrz_bartek - Pią 12 Sie, 2005 23:13
Temat postu: Re: Bardzo bolesne...
Ma... napisał/a:
Mam bardzo wielki problem od kilku miesiączek odczuwam bóle w dole brzucha .Tak strasznie mnie to boli że musze wstawać w nocy i brać tabletki,nie da sie wytrzymaćSad macie jakieś sposoby żeby nie bolało Sad

Są i takie osoby które z bólu podczas miesiączki mdleją.
nasty_girl - Pią 12 Sie, 2005 23:21
Temat postu:
ale wg ciebie to i tak nie jest powod zeby isc do lekarza..
Anonymous - Pią 12 Sie, 2005 23:27
Temat postu:
Moze dlatego ze jemu nic nie szkodzi na zdrowie...Lenin wiecznie zywy!
Anonymous - Sob 13 Sie, 2005 08:53
Temat postu:
Na ból brzucha podczas miesiączki można przyłożyć butelkę ciepłej wody (inni dają zimnej i pomaga, ale lepiej nie przykładać takiej zimnej, bo można [niekoniecznie] złapać jakieś choróbsko). Wystarczy masować butelką i ból powoli będzie ustępował. Jeśli to nie pomoże, idź do ginekologa, on będzie wiedział jak postąpić w tej sytuacji.
Graffitiasz - Sob 13 Sie, 2005 10:24
Temat postu:
O jejku, nawet ja wiem, że musi boleć i nikt nic na to nie poradzi, ewentualnie mogłabyś pójść do ginekologa, ale uważam że tylko byś się wygłupiła.
nasty_girl - Sob 13 Sie, 2005 10:27
Temat postu:
graffitiasz i tu sie mylisz.. moze ale nie musi bolec. i nie wyglupila by sie, tylko przy takich bolach czesto ginekolog cos przepisuje..
Graffitiasz - Sob 13 Sie, 2005 10:37
Temat postu:
Jak widać po lewo, jestem chłopakiem i na takich sprawach się nie znam. Very Happy
Anonymous - Sob 13 Sie, 2005 10:57
Temat postu:
<czepialska ja wszystepuje do akcji>
Wiec po co piszesz, skoro sie nie znasz? :>
<czepialska ja schodzi ze sceny>

Hm... mnie zawsze tak kur***** boli, ale przyzwyczaisz sie... Moze pomoze kapiel w letniej wodzie, butelka (tak jak pisala KleO), jakies cwiczenia rozluzniajace? Ewentualnie, jak bol bedzie naprawde nie do zniesienia, idz do ginekologa.
kicp - Sob 13 Sie, 2005 11:43
Temat postu:
hmm...
Dziwi mnie nadal twoja postawa, kolezanko, ze zamiast zajac sie tym na serio, robisz z tego tragedie tutaj na forum. Idz do ginekologa, nie bedzie to zaden wstyd, oni w koncu po to sa. Nie ma co zwlekac skoro bol nie przechodzi.
Tyle mojego
Anonymous - Nie 14 Sie, 2005 15:45
Temat postu:
Hmm... może lepiej byłoby się poradzić swojej mamy, miła koleżanko? :>
Ma... - Nie 14 Sie, 2005 23:37
Temat postu:
Akurat moje kontakty z nią na te tematy nie są zbytnio dobre:/
Anonymous - Pon 15 Sie, 2005 09:11
Temat postu:
Dziwisz się jak nigdy z mamą na te tematy nie rozmawiasz?
Ma... - Pon 15 Sie, 2005 10:24
Temat postu:
Jak zaczynam to ona szybko kończy:(
Shaleniec - Pon 15 Sie, 2005 11:08
Temat postu:
zgadzam sie z poprzednikami, sproboj domowych metod (lez na brzuchu, etc) a jak nie pomoze to trzeba bedzie do ginekologa sie wybrac.
Pozytywne flo - Nie 13 Lis, 2005 16:48
Temat postu:
Łooo ja a ile jeszcze tu powstanie tematów o tesci "miesiaczka"...??

Nio to tak mozesz brac no-spe, ibuprom itd... pomze za pierwszymi razami a pozniej to juz nic Ci nie ulzy... czasem nawet jak nie bedziesz miała miesiaczki to jajniki beda dokuczały (przynajmniej ja tak mam),,, hehe... niom... trzeba byc silnym... trenuj, trenuj... ;P

A tak pozatym to sa tabletki ciotka z USA mi przywiozla wiec nie wiem czy sa w Polsce one całkwicei zwalczaja bol tylko trzeba je brac przez cały czas... i powoduja zaburzenia miesiaczki tzn zmienszaja krawienie... niby dobre tylko ze mnie to wnerwia jak zamiast ejdnym ciagiem 2 dni mocnego krawienia 1 slaby 2 koncowe to jest 1słaby 1 nie ma wcale 1 troszke mocniejszy pozniej znowu nie ma... uhhh!! udreka jak dla mnie...
Anonymous - Nie 13 Lis, 2005 17:03
Temat postu:
Umrzyj w bolach miesiaczkowych.

DATA!
Pozytywne flo - Nie 13 Lis, 2005 18:31
Temat postu:
Yan napisał/a:
Umrzyj w bolach miesiaczkowych.

DATA!

uswiadom mi z jakiego okresu czasu mam nie tykac tematu??? a skoro mam nie tykac to czemu go nie zamkniesz tylko... tylko.... sie buzujesz hęęęę?????
plejer - Nie 13 Lis, 2005 18:37
Temat postu:
Troche pomyślunku z twojej strony by chyba nie zaszkodziło? minęły 2 miesiace i raczej odpowiadac w takich tematach, gdzie ktos ma problem sie nie powinno bo raz, mija sie to z celem, 2 zasmieca sie forum.
Pozytywne flo - Nie 13 Lis, 2005 18:44
Temat postu:
o lol... sry patrzylam na temat nie na date... a temat nie byl zamkniety czyli tak jakby trwal nie??? tzn nie nio rozumiem ze dla was wszytkich to jest oczywiste... ahhh wy inteligenci... kiedys tez do tego dojde...
Anonymous - Nie 13 Lis, 2005 18:46
Temat postu:
bo go [cenzura] mod nie zamknal [gabra]. i co sie drzesz? tak ciezko zrozumiec ze my tez ludzie, ze upomianym Cie bo robisz zle a ty sie jeszcze burzysz?
a Yan go nie zamknie, bo nie jest modem, proste? jak słońce w południe.

napiecie przedmiesiaczkowe silnie sie dzisiaj udziela = ="
Anonymous - Nie 13 Lis, 2005 19:04
Temat postu:
omg,patrz na daty zamiast strzelac fochy.Po dwoch tygodniach tematy w trudnych pytaniach ulegaja przedawnieniu.
Bożena - Nie 13 Lis, 2005 19:41
Temat postu:
Yan napisał/a:
Po dwoch tygodniach tematy w trudnych pytaniach ulegaja przedawnieniu.

To może jeszcze podaj skąd wziąłeś taką informację!

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group