Dzieci OnLine
Zwierzęta - POMOCY !!!
anna - Sro 10 Sie, 2005 14:09
Temat postu: POMOCY !!!
hej mam na imie anka i poszukuje kogos kto pomoglby mi wytresowac psa rasy amstaff.wiem ze sa osoby ktore biora psa na pare miesiecy i szkola je.nie mam mozliwosci jezdzenia codziennie na szkolenia a juz nie daje rady z psem.zastanawiam sie nad oddaniem jej ale to jest trudne dla mnie .blagam o pomoc.mieszkam w bialymstoku a moj numer telefonu to 693376505.dzieki
nidhogg - Sro 10 Sie, 2005 14:58
Temat postu:
Po pierwsze szkolenia na ogol nie sa codziennie - tego, po drugie skoro nie masz dla psa czasu to moze lepiej znajdz mu jakis przyzwoity dom, w ktorym bedzie mu poswiecane wiecej czasu.
Jedyny osrodek szkolenia jaki znam w B-stoku to Pieczurki - sprobuj tam zadzwonic i moze tam Ci ktos pomoze.
nasty_girl - Sro 10 Sie, 2005 15:44
Temat postu:
tak to nie radze zostawiac psa.. lepiej raz na pare dni chodzic z psem na jakies szkolenie.. gdzies byl temat o szkoleniu psow.. i pisalam.. psa mojej kuzynki tak wyslali szkolenie ponad 2000 kosztuje a pies wrocil zapchlony, z jakas infekcja i wogole nie wytresowany..
Blanka - Pią 12 Sie, 2005 13:49
Temat postu:
Zanim odpisze na pytanie "co masz zrobic" to... wiesz troche glupio z twojej strony ze wzielas do domu psa zanim przemyslalas czy dasz rade go wytresowac. To podstawowe pytznie zanim kui sie psa. Mowisz ze nie dajesz rady z psem. O tym rownierz trzebaby bylo pomyslec zanim kupuje sie psa, tym bardziej jesli kupuje sie psa groznej rasy, o wielkich umiejętnościach ... amstafy są to psy otrzymane zmieszania innych psow do wal psow. Jesli zle wychowa sie amstafa moze stanowic zagrozenie zarowno dla obojetnych ludzi jak i dla ciebie i twojej rodziny. Jesli pies jest maly to ewentualnie mozesz go jeszcze oddac, chodz ja bym radzila sprobowac swoich sil...jesli duzy juz jest to spore ryzyko ze niezaakceptuje nowego domu... . Tak wiec powiem ci ze zachowalas sie nieodpowiedzialnie biorąc do domu psa i nie myslac o tym co moze sie z tym wiązac, ale coz, co sie stalo, tego nie odrwrocisz. Nie radze oddawac psa obcej mu osobie... bo jesli nawet ta osoba go wytresuje to wtyedy sie do niej przywiąże i duze prawdopodoobienstwo ze ciebie nie ebdzie sluchal. Mysle, że powinnans kilka razy na miesaac chodzic z psem na tresure lub kupic jakas ksiazke dobra i wytsowac go sama. Jesli nie masz na to czasu to tymbardzie uznam ze kompletnie nie przemyslalas decyzji o zakupieniu psa, bo dla psa czas miec trzeba i tyle, pa.
Marcia10 - Czw 01 Wrz, 2005 16:49
Temat postu:
Wiesz, niektore psy sa takie, ze sluza tylko temu, kto je wytresowal, wiec z twoim psem moze byc tak samo. nie radze oddawac go w cudze rece.
Łukasz - Sob 13 Sty, 2007 11:04
Temat postu: Treesura psa
Anno. Nie powinnaś oddawać tego psa. Trzeba mieć trochę cierpliwości żeby psa wytresować. Jeśli jest to już starszy pies to będzie trudno go wytresować, ale jeśli to młody pies to trzeba próbować. Ja też miałem kiedyś psa który już zdechł i też musiałem go długo tresować. Niemartw się próbuj.
Monik - Sob 13 Sty, 2007 11:46
Temat postu:
Łukasz, wiem, że jesteś nowy, dlatego to piszę:
nie odnawiaj starych tematów! Zanim coś napiszesz, patrz na datę ostatniego postu.
Możesz pisać w starych tematach jedynie wtedy, kiedy nie są w nich prośby o pomoc i są to tematy "rozrywkowe".
Ten temat zamykam.
2.0 Powered by
phpBB modified v1.9 by
Przemo © 2003 phpBB Group