Dzieci OnLine

SEKS - krwawienie podcza przyjmowania pigulek

Banshee - Pią 05 Sie, 2005 15:18
Temat postu: krwawienie podcza przyjmowania pigulek
moja dziewczyna przyjmuje od dluzszego czasu tabletki Cilest zazwyczaj robi przerwe co cykl ale zdarzalo sie ze zaczynala nastepne opakowanie zaraz po poprzednim.

teraz tez tak zrobilismy i wlasnie mija 7 dzien od rozpoczecia nowego cyklu (7 tabletka) i dzis rano po siłowni zauwazyla krwawienie jak podczas okresu,

bardzo sie wystraszylismy bo nie wiemy co to oznacza

prosze o komentarz i pomoc

PS. wiem ze powinismy pojsc do lekarza najpewniej to zrobimy ale prosze o odpowiedzi !
Mroczny_jogurt - Pią 05 Sie, 2005 16:00
Temat postu:
nie znam sie za bardzo na tabletkach wiec nie bierz tego co powiem za jakis pewnik ale sadze, ze to po prostu jakies plamienia ;p zalezy tez ile ona te tabletki bierze. Czasem zdarza sie ze podczas przyjmowania takich tabletek wystepuja plamiena- poza tym nie wiem czy mozna tak robic, zeby nie robic tej p[rzerwy ;0 jestes pewien ze takie cos jest dopuszczalne?
nasty_girl - Sob 06 Sie, 2005 15:39
Temat postu: Re: krwawienie podcza przyjmowania pigulek
Banshee napisał/a:
zazwyczaj robi przerwe co cykl ale zdarzalo sie ze zaczynala nastepne opakowanie zaraz po poprzednim.

no to gratuluje wiedzy.. w ciaze jeszcze nie zaszla?

pewnie nie zrobila tej 7 dniowej przerwy po opakowaniu, a przeciez krwawienie musi kiedys nastapic.. po to sie robi przerwe, i to nie ze raz jej sie chce a raz nie, tylko tak sie bierze pigulki no a tak to nie wiem czy one wogole dzialaja jak je zle bierze <lol>
Banshee - Pon 08 Sie, 2005 00:47
Temat postu: Re: krwawienie podcza przyjmowania pigulek
nasty_girl napisał/a:
Banshee napisał/a:
zazwyczaj robi przerwe co cykl ale zdarzalo sie ze zaczynala nastepne opakowanie zaraz po poprzednim.

no to gratuluje wiedzy.. w ciaze jeszcze nie zaszla?

pewnie nie zrobila tej 7 dniowej przerwy po opakowaniu, a przeciez krwawienie musi kiedys nastapic.. po to sie robi przerwe, i to nie ze raz jej sie chce a raz nie, tylko tak sie bierze pigulki no a tak to nie wiem czy one wogole dzialaja jak je zle bierze <lol>

no widzisz a lekarz ma inne zdanie Wink

mowil ze mozna nie robic przerw, nawet w ulotce jest to zaznaczone...

juz bylismy u lekarz i nie ma to nic wspolnego z ciaza..

musimy porobic inne badania i wykluczyc wszystko co mozliwe

pozdrawiam papa
nidhogg - Wto 09 Sie, 2005 00:03
Temat postu:
oczywiscie, ze mozna nie robic przerwy, ino nie za czesto chyba. a to, ze wystepuje krwawienie jak dla mnie nie powinno byc powodem do paniki, czasem sie zdarza (to z reszta tez jest na ulotce napisane), ze wystepuje w tak zwanym miedzyczasie krwawienie. ale ja jestem dziwna i w ogole rzadko chodze do lekarza Wink wiec bym nie traktowala samej siebie jako wyrocznie Wink
frigg - Wto 09 Sie, 2005 11:16
Temat postu:
jak juz bylo mowione - mozna nie robic przerw i moga zdazyc sie plamienia - dodam jescze z rzeczy nie wspomnianych nigdzie wyzej, ze moga sie pojawic wtedy tez i inne 'bonusy' np uporczywe bole glowy, bolesnosc piersi - wszysteki te objawy znikaja wraz ze zrobieniem 7 dniowej przerwy...ale wizyta u lekarza nie zaszkodzi

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group