Dzieci OnLine

DOJRZEWANIE - Ból głowy..

gosia_vip - Sob 23 Lip, 2005 20:39
Temat postu: Ból głowy..
Hej mam do was pytanie. Od jakiegoś roku boli mnie głowa. Są dni kiedy nawet nie mam ochoty żyć. Czuje sie jakby mi coś w głowe walnęło. Jest to silny ból w skroniach.Byłam z tym u lekarza, ona skierowała mnie do białegostoku, do jakiejś specjalistki w tych sprawach. Zadawała mi pytania, i badała. Po pewnym czasie powiedziała mi ,że może powinnam iść do psychiatry. Ja do psychiatry. Hahaha. Puźniej poszłam znów do lekarza. Przepisała mi leki i powiedziała ,że może to jest dlatego ,że dojrzewam. Czy wy też tak macie?
Anonymous - Sob 23 Lip, 2005 21:13
Temat postu:
Mam tak. Ale u mnie głowa boli od długiego przesiadywania przed kompem. Dziś siedzę od ok. 11.00 do 20.00. Raz nawet zasnęłam przed monitorem. Jeśli lekarz mówi, że dojrzewasz, to dojrzewasz.
Anonymous - Sob 23 Lip, 2005 22:30
Temat postu:
może migrena? ona sie objawia tym że masz straszne bóle głowy, nie chce ci sie żyć, moja siostra jak ma migrenę niemoże wstać z łóżka nawet, potrafi płakać z bólu

czy coś na to pomaga? napewno sen, [na samopoczucie wpływa sam ból nie wiem czy zmniejsza], ciepła herbata, i czasami są reklamy, takie leki na specjalne odmiany bólu, na migrene i ogólnie przeciwbólowe, przeważnie na opakowaniu pisze że zwalcza migreny, o ile to to

ew. zgłoś sie do lekarza że masz silne bóle glowy, to nic związane z psyhiatrą, a on ci przepisze jakieś silniejsze leki i antybiotyki jeśli potrzebne, lub zrobi rentgen, tomografie czy coś potrzebne
Robal - Nie 24 Lip, 2005 00:29
Temat postu:
Czy to są takie bóle np połowy głowy albo samego czoła gdy czuje się jakby mózg miał zaraz rozepchnąc kości? Pocierp jeszcze troche i sprawdź czy np te bóle nie wiązą sie na przykad ze zmianami pogody następującymi po 1-3 dniach (zwłaszcza skoki ciśnienia) albo jakimiś stresującymi sytuacjami które przeżyłaś. Prawdopodobnie są to migreny- dość częste zjawisko i niejednokrotnie związane, zwłaszcza u kobiet, ze zmianami hormonalnymi. Moja matka i kilka jej znajomych miały to przez całą dorosłość i przeszło im dopiero razem z klimakterium. Mojej szefowej nawet klimakterium nie pomogło- nosi zawszew torebce tabletki i jak tylko coś poczuje (a ma wprawę- jest lepsza niż pogoda w TV) to zaraz łyka, bo jak już naprawdę zacznie boleć to żadna tabletka nie pomaga i jest wyłączona ze świata radosnych ludzi przez 2-4 dni, a podwładni mają wtedy przekichane Wink
W każdym razie wizyty u lekaży wskazane, choć nie wiem czemu psychatra- powinien to być raczej neurolog lub naczyniowiec.
laniade - Nie 24 Lip, 2005 10:05
Temat postu: Re: Ból głowy..
gosia_vip napisał/a:
Hej mam do was pytanie. Od jakiegoś roku boli mnie głowa. Są dni kiedy nawet nie mam ochoty żyć. Czuje sie jakby mi coś w głowe walnęło. Jest to silny ból w skroniach.Byłam z tym u lekarza, ona skierowała mnie do białegostoku, do jakiejś specjalistki w tych sprawach. Zadawała mi pytania, i badała. Po pewnym czasie powiedziała mi ,że może powinnam iść do psychiatry. Ja do psychiatry. Hahaha. Puźniej poszłam znów do lekarza. Przepisała mi leki i powiedziała ,że może to jest dlatego ,że dojrzewam. Czy wy też tak macie?

NOooo ja też podejrzewam migrene a co do psychiatry pani lekarz (jesli naprawde maszmigrene 0 slusznie ze cie tam wyslala najczestsze bbole sa w wyniku stresu itakie tam co niekorzystnie wplywa na organizm szczegolnie ktory jest oslabiony bo znaczna czesc energii daje rozwijaniu sie... a po drugie pewnie stresujesz sie szkola i takie tam i takie sa skutki ... Confused Confused moja kolezanka tez tak miala i wykryli migrene przestala jesc i ja pod kroplowki brali bo leciala przez rece.... chodzic do psychologa/spychiatry to nie jest zly pomysl nie mysl ze tam chodza tylko jakies wariaty czy co bo zazwyczaj ten lekarz tak jest kojarzony on jest po to aby cie wyleczyc z tej migreny i nie bedziesz miala bolow Wink Wink warto sprobowac co tam szkodzi to moze ci jedyne pomoc nie zaszkodzic p.s sama chodze do psychologa bo mam ten wiek dojrzewania Neutral
nasty_girl - Sro 27 Lip, 2005 16:45
Temat postu:
jezeli wysylaja cie do psychiatry to moze widocznie wiedza co robia wiec zamiast sie smiac jezeli chcesz aby ci pomogli to posluchaj lekarzy:Dbiggrinbiggrin
Anonymous - Czw 28 Lip, 2005 11:05
Temat postu:
Ja bóle głowy miałam w wieku 12, 13 lat. Te bóle powstawały codziennie. Na szczęście to minęło. Głowa mnie czasami boli od długiego spania...

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group