Dzieci OnLine

PRZYJAŹŃ MIŁOŚĆ - Proste pytanie.... Co to jest przyjaźń....

PeGaZ2000 - Sob 25 Cze, 2005 22:01
Temat postu: Proste pytanie.... Co to jest przyjaźń....
Mam pytanie może banalne ale nie dla każdych jasne!!
Co to jest przyjaźń,
co rozumiemy przez to słowo,
czy naprawde żeby zostac przyjacielem trzeba zjeśc razem przysłowiową beczke soli??
Jaki powinien być dobry przyjaciel, albo jaki nie powinien byc!!!! To wazne tak mi sie wydaje!!

Potraficie odpowiedzieć na te pytania???
Czekam na odpowiedzi!!

POZDRAWIAM Smile
Anonymous - Sob 25 Cze, 2005 22:21
Temat postu:
Jedna dziewczyna powiedziała, że przyjaźń jest jak świeczka, czasem zgaśnie, ale zawsze można ją zapalić jeszcze raz... przyjaźń na pewno nie jest jak świeczka bynajmniej ta prawdziwa, bo każda świeczka czasem się wypala, a prawdziwa przyjaźń powinna być aż po grób, albo do wielkiego rozstania a i ono nie powinno zapobiec jakiemukolwiek kontaktowi... przecież moja mama utrzymuje konktakty z przyjaciółkami z dzieciństwa są one dla mnie jak ciotki, jak dla mnie to przykład prawdziwej przyjaźni, utrzymyanej nawet w dorosłym życiu... beczka soli moze nie jest aż tak potrzebna, ale z osobą, którą się uważa, za przyjaciela powinno się spędzić trochę czasu, no nawet nie trochę, nie toleruje takich przyjaźni "Cześc jestem Ania zostaniesz moją przyjaciółką", albo pytania po miesiącu znajomości, także przyjaciółką nie zostaje się rpzez zapytanie o to kogoś przyjaciel wychodzi sam z siebie od serca nie od pytania...
Anonymous - Nie 26 Cze, 2005 16:31
Temat postu:
to jeden z elementów miłości
misiaczek19 - Nie 26 Cze, 2005 18:55
Temat postu:
PrzyjaŸń to zaufanie, to wzajemne pomaganie sobie, to szczeroœć, lojalnoœć, wiernoœć!!
Wydaje mi sie żeby zostac przyjacoelem nie trzeba odrazu zjeœć "beczki soli" żeby nim zostać!! Trzebu dużo przejœć razem, i wiele pokonać, przeciwnoœci losu, kłutnie, konflikty!! Jeœli cos takiego nie zniszczy jej to mysle że jest to prawdziwa przyjaŸń!!
Taki powinien byc dobry przyjaciel.... Uczciwy, godny zaufania, szczery itp....
Mam nadzieje ze to nie tylko moje zdanie!!

POZDRAWIAM!!!
Crimson Lady - Nie 26 Cze, 2005 18:59
Temat postu:
bylo juz kilka takich tematow.
Anonymous - Nie 26 Cze, 2005 18:59
Temat postu:
Cytat:
Przyja�ń to zaufanie, to wzajemne pomaganie sobie, to szczero�ć, lojalno�ć, wierno�ć!!
Wydaje mi sie żeby zostac przyjacoelem nie trzeba odrazu zje�ć "beczki soli" żeby nim zostać!! Trzebu dużo przej�ć razem, i wiele pokonać, przeciwno�ci losu, kłutnie, konflikty!! Je�li cos takiego nie zniszczy jej to mysle że jest to prawdziwa przyja�ń!!
Taki powinien byc dobry przyjaciel.... Uczciwy, godny zaufania, szczery itp....
Mam nadzieje ze to nie tylko moje zdanie!!
to przecież napisałem powyżej

Cytat:
bylo juz kilka takich tematow.
od razu widać czego komu brakuje
Crimson Lady - Nie 26 Cze, 2005 19:09
Temat postu:
hahahaha XD'
faktycznie, widac czego komu brakuje i kto musi nadrabiac czyms innym vel. bezsensownymi, uszczypliwymi uwagami. ;)
misiaczek19 - Nie 26 Cze, 2005 19:13
Temat postu:
Napisałes ze to jeden z elementów miłości!!
Mogłes to troche bardziej rozwinąć!!! Masz racje przyjaźn to jest cos w rodzaju miłości,to to samo ale coś zupełnie innego!! Rozumiesz??
Chłopaków czy dziewczyn można mieć wiele, można zmienac jak rękawiczki a przyjaciela mozna miec jednego no moze dwoch w porywach tego prawdziwego!! Dlatego dla niektorych wazniejsza jest przyjaźń!!!
Anonymous - Nie 26 Cze, 2005 19:19
Temat postu:
może i masz racje crimson...brakuje mi podwładnego...musze zostać szefem

napisąłem dokładnie to co napisałem i jest to w każdym mozliwym aspekcie prawdą
chłopaków i dziewczyn można mieć wiele - owszem ale to zauroczenia i seks a nie miłość, miłość sie definiuje przede wszystkim przywiązaniem a jesli chodzi o chłopaków i dziewczyn z którymi sie chodzi bo z kims trzeba to ja tu przywiazania nie widze jesli ma sie ich wielu na raz...w takiej sytuacji pobiliby sie między soba albo tego kto je ma

ano przyjaźń może byc ważneijsza jezeli nie jest ten ktoś w stanie osiągnąć wyższego etapu czyli miłośći...ale w większości takich wypadków to już jest miłość, czyli troska

wow w Pratchett'cie było wiele ciekawych informacji na temat osób które uzywaja w piśmie aż trzech wykrzykników - polecam "Maskarade"
Chesterka - Nie 26 Cze, 2005 20:25
Temat postu:
PrOsTa WsKaZóWka: NiE PiSz TaKim PiSmEm, bO NiE jEsT FaJnIe pÓźNiEJ tO cZyTać. Ok?
nasty_girl - Nie 26 Cze, 2005 20:51
Temat postu:
bliska osoba, ktorej sie ufa, wierzy, wie ze mozna na nia liczyc w kazdej sytuacji, no i na pewno trzeba ja dobrze znac, a nie ze pozna sie kogos i za tydz nagle robi sie z tej osoby "przyjaciolka"
Sebo - Nie 26 Cze, 2005 20:55
Temat postu:
boże nie pisz takim pismem jak temat
a co do przyjaźni:
przyjaciel jest to osoba na której można polegać w każdej sytuacji, którą się zna bardzo długo, można z nią pogadać o wszystkim i robić z nią wiele rzeczy
Anonymous - Nie 26 Cze, 2005 20:59
Temat postu:
Cytat:
robić z nią wiele rzeczy
nie dość że powtórzyłeś co twoja poprzedniczka napisała to jeszcze coś takiego-swoją droga z robisz z męskimi przyjaciółmi wiele rzeczy?
Sebo - Nie 26 Cze, 2005 21:18
Temat postu:
wiele rzeczy nie chodzi mi o kontkaty intymne Laughing tylko o wypady na miasto, imprezy, gre w piłke, picie i takie tam:P
nasty_girl - Nie 26 Cze, 2005 21:30
Temat postu:
widocznie ma takie samo zdanie na ten temat..
misiaczek19 - Nie 26 Cze, 2005 21:55
Temat postu:
no faktycznie! Przyjaciela nie ma sie tylko w chwilach złych, w smutku, łzach ale i zabawie!!
Ale nie ten co sie z toba bawi lecz ten co z toba płacze jest twoim przyjacielem!
Anonymous - Nie 26 Cze, 2005 23:50
Temat postu:
czyż z kochankiem nie jest tak samo, nawet częściej i szerzej
Anonymous - Pon 27 Cze, 2005 09:54
Temat postu:
misiaczek19 napisał/a:
Napisałes ze to jeden z elementów miłości!!
Mogłes to troche bardziej rozwinąć!!! Masz racje przyjaźn to jest cos w rodzaju miłości,to to samo ale coś zupełnie innego!! Rozumiesz??
Chłopaków czy dziewczyn można mieć wiele, można zmienac jak rękawiczki a przyjaciela mozna miec jednego no moze dwoch w porywach tego prawdziwego!! Dlatego dla niektorych wazniejsza jest przyjaźń!!!

Zauważ, ze teraz miłośc jest strasznie pustym słowem przyjaźń także, te najpiękniejsze miłości wraz z przyjaźniami są zagłuszane przez chwilowe zabujania nazywane tymi jedynymi i chwilowe zachwycanie się kimś, kto zostaje niby przyjacielem na całe życie
Anonymous - Pon 27 Cze, 2005 10:39
Temat postu:
Cytat:
Zauważ, ze teraz miłośc jest strasznie pustym słowem przyjaźń także, te najpiękniejsze miłości wraz z przyjaźniami są zagłuszane przez chwilowe zabujania nazywane tymi jedynymi i chwilowe zachwycanie się kimś, kto zostaje niby przyjacielem na całe życie
to nie na temat, zaśmiecasz rozmowe...

tam powyżej miało być szczerzej zamiast szerzej biggrin
nie wiem czy misiaczek stara mi sie udowodnic ze przyjaźń jest czymś więcej niż miłość czy poprostu bezprzerwy potwieradza fakt że przyjaźń jest bardzo niezbędnym elementem do osiagnięcia czegoś takiego jak miłość

Cytat:
O miłości i przyjaźni moze dłuuuugo dyskutowac, to prawda że dobry związek powinin opierac sie tez na przyjaźni!
A teraz prawdziwego przyjaciela szukac ze świeca!!

Zawsze ma sie jakieś wątpliwości, ale kiedy ich nie ma wtedy mozna o tym mowic!!
nie na temat
PeGaZ2000 - Pon 27 Cze, 2005 16:54
Temat postu:
O miłości i przyjaźni moze dłuuuugo dyskutowac, to prawda że dobry związek powinin opierac sie tez na przyjaźni!
A teraz prawdziwego przyjaciela szukac ze świeca!!

Zawsze ma sie jakieś wątpliwości, ale kiedy ich nie ma wtedy mozna o tym mowic!!
misiaczek19 - Sro 29 Cze, 2005 00:59
Temat postu:
czy to coś złego że ma sie wątpliwości??
to chyba normalne! zawsze sie ma! prawda? Co sie ma zrobic, zeby ich nie miec?
Shaleniec - Sro 29 Cze, 2005 07:40
Temat postu:
tak sie nad tym zastanowiłam i chyba przyjaźń to jest:
a) miłość
b) obecność
c) wierność
d) zaufanie
Anonymous - Sro 29 Cze, 2005 11:30
Temat postu:
wierność nie jest konieczna w przyjaźni, ale wazne jest by nie zdradzać czyichs tajemnic
zabrakło "spontaniczności"
misiaczek19 - Sro 29 Cze, 2005 13:50
Temat postu:
Zaufanie, szczeroœć, wiernoœć tak jak wyzej było powiedziane w tym że nie powiemy nikomu innemu tajemnicy przyjaciela, zostawimy to tylko dla siebie!! PoŸniej jest jeszcze pomaganie, jak sie tego potrzebuje, obecnoœć chodz to jest własciwie w pomaganiu!
Na dalszym planie chodz tez wazne jest chyba wspólne rozmowy, spotykanie sie, zabawa...itp
nasty_girl - Sro 29 Cze, 2005 16:08
Temat postu:
taaa wspolne rozmowy to w drugiej kolejnosci.. wogole to mozna je wyrzucic, bo po co ?

<sciana>
misiaczek19 - Sro 29 Cze, 2005 16:47
Temat postu:
nie o to chodzi!
Chodzi o to ze chyba wazniejsze jest zaufanie szczerośc lojalnośc, dotrzymywanie tajmnic!

Masz racje ze romowy sa bardzo wazne! Jeśli obie strony tego chca!
nasty_girl - Sro 29 Cze, 2005 16:56
Temat postu:
to jest podstawa.. i jezeli obie osoby tego nie chca, to widocznie nie nadaja sie na przyjaciol
Anonymous - Sro 29 Cze, 2005 17:07
Temat postu:
bzdury...rozmowy nie są wogule potrzebne do przyjaźni...
naznaczeni jesteście amrykańszczynza że rozmowy dla was najważniejsze, coś jak "small talk" "need to talk about" "just wanna tell you"... to wymysł amerykańskości takie rozmowy nie pomagają...przeciwnie szkodzą
Shaleniec - Sro 29 Cze, 2005 18:51
Temat postu:
nie wyobrazam sobie przyjazni bez rozmowy:/
Anonymous - Sro 29 Cze, 2005 19:03
Temat postu:
to nie masz wyobraźni
misiaczek19 - Sro 29 Cze, 2005 19:04
Temat postu:
Mówisz o rozmowac o wszystkim i o niczym, czy powaznych, zwiezeniach, mówienie tajemnic, wyzalanie sie...itd?!

Wiem że obie sa wazne ale niektorzy nie potrafia rozmawiac na takie tematy! niektorzy wola słuchac, inni wola mowic!
Anonymous - Sro 29 Cze, 2005 19:27
Temat postu:
Przyjaźń, to tylko słowo ...
Moim zdaniem jest to określenie ludzi, znających się bardzo dobrze, rozumiejących się itp.
misiaczek19 - Sro 29 Cze, 2005 19:53
Temat postu:
dla niektorych przyjaźn to wielkiem słowo i zanim kogos tak nazwia ]swoim przyajcielem] to musza wiele razem przejść!

A co jeslinajpierw sie tak kogoś nazwie a potem stwierdzi ze jednak to nie to!
nasty_girl - Sro 29 Cze, 2005 20:46
Temat postu:
to znaczy ze sie nie wie co to prawdziwa przyjazn
misiaczek19 - Sro 29 Cze, 2005 23:18
Temat postu:
Masz racje. Ale kiedy obie strony przesadziły i jednej z nich cos takiego sie powiedziało, nie dosłownie, tylko dając do zrozuienia?

Chodzi mi o to ze mozna tak zmienic zdanie na ten temat??

wiesz myslec co innego i napisac cos innego!
PeGaZ2000 - Czw 30 Cze, 2005 14:43
Temat postu:
Mysle ze powinnas z nia porozmawiac!
Byc moze ty była bardzo zła, moze ty jej napisałas cos takiego że ona musiała ci tez dokopac i zrobiła to w ten a nie inny sposub, wiedziała ze wten sposub uda jej sie!

Powinna powiedziec ci prawde!
Anonymous - Pon 18 Lip, 2005 15:26
Temat postu: Re: PrOsTe PyTaNiE.... Co To JeSt PrZyJaŹń....
Przyjaźń jest to więź miedzy ludzka, bratnia dusza, taka osoba jest jak druga siostra/brat do którego mamy pełne zaufanie, w każdej sprawie nam pomoże, zawsze podniesie na duchu Smile
Anonymous - Pon 18 Lip, 2005 15:40
Temat postu:
Ja nie wierzę żadnej przyjaźni, bo już się na niej zawiodłam, dlatego ona dla mnie nie istnieje.
misiaczek19 - Wto 19 Lip, 2005 00:00
Temat postu:
To przykre jak ktoś mowi że nie wieży w przyjaźń!!
Przyjaźn to cos pieknego, to jak miłość, tylko bez paru szczegółów biggrinbiggrin
_Moli - Wto 19 Lip, 2005 10:20
Temat postu:
Przyjaźń jest trudniejsza od miłosci, jeśli chodzi o samo uczucie. Takie jest moje zdanie... Ja wierzę w przyjaźń.
misiaczek19 - Wto 19 Lip, 2005 12:42
Temat postu:
Ciesze sie że tak o tym piszesz, że wieżysz w przyjaźn! i zgodze sei że przyjaźń jest trudniejsza!! ale i trwalsza
Kinga - Wto 19 Lip, 2005 15:07
Temat postu:
_Moli napisał/a:
Przyjaźń jest trudniejsza od miłosci, jeśli chodzi o samo uczucie. Takie jest moje zdanie... Ja wierzę w przyjaźń.

OJjj nie zgodze sie nie zgodze ...

Przyjaźń ... sama w sobie jest trudna ...
Ale milość jest trudniejsza bo w niej poza namietnoscią MUSI byc rownież przyjazn Smile
misiaczek19 - Sro 20 Lip, 2005 13:18
Temat postu:
Jeœli któregoœ dnia poczujesz, że chce Ci się płakać.
Zadzwoń do mnie...
Nie obiecuję, że Cię rozbawię, ale mogę płakać razem z Tobš...
Jeœli któregoœ dnia zapragniesz uciec, nie bój się do mnie zadzwonić...
Nie obiecuję, że Cię zatrzymam, ale mogę pobiec z Tobš...
Jeœli któregoœ dnia nie będziesz chciał nikogo słuchać.
Zadzwoń do mnie.
Obiecuję być wtedy z Tobš i obiecuję być cicho...
Ale jeœli któregoœ dnia zadzwonisz i nikt nie odbierze...
Przybiegnij do mnie bardzo szybko.
Mogę Cię wtedy potrzebować...

Twój przyjaciel

To najlepiej oddaje co to przyjaŸń
Sissa11 - Pią 10 Lis, 2006 22:37
Temat postu:
Przyjaźń to jedno serce w dwóch ciałach.
Słupek - Pią 10 Lis, 2006 22:43
Temat postu:
Bliźnięta syjamskie?
Sissa11 - Pią 10 Lis, 2006 22:51
Temat postu:
Nie..Aha to miało być: "Przyjaźn to jedna dusza w dwóch ciałach"
Czarna - Sob 11 Lis, 2006 14:51
Temat postu:
Przyjaźń

1. Bez strachu moge powiedziec o wszystkikm

2. Mamy wspolne zainteresowania

3. Spedzam z nim wiecej czasu niz z innymi (Nie liczac swojego partnera )

4. Moge zadzwonic czy przyjsc o ktorej chce godzinie i otrzymam pomoc

5. Mamy wspolne zainteresowania

6. Nie jestesmy identyczni pod wzgledem charakteru.

7. Patrzac na niego moge powiedziec o czym mysli

8. Rozumiemy sie bez slow

i wiele wiele innych...

Ja osobiscie ostatnio stwierdzilam, ze nie mam przyjaciol... za wiele razy sie przejechalam na ludziach... mam mezczyzne swojego zycia i przyjaciela w jednym.... i jako jedynego.
Ma... - Sob 11 Lis, 2006 17:45
Temat postu:
Dla mnie przyjażń to związek pomiędzy ludźmi który w życiu każdego człowieka odgrywa istotna rolę...Przyjaźń to coś pięknego,uczucie któe dodaje wartosci ludziom;) Tyle odemnie:P
Gościówa - Pią 15 Gru, 2006 18:07
Temat postu:
Przyjaciel to osoba z którą zawsze mozesz porozmawiac na KAZDy temat bez obawy ze cie wysmieje czy ze rozpowie komus inneu twoje tajemnice...
przyjaciel to osoba ktora cie nie olewa i zawsze mozesz liczyc na jej pomoc, rade itp
osoba z ktora dobrze ci sie rozmawia, macie wsplne tematy, czujesz ze 'jest twoja bratnia dusza' i ze mozecie zrobic dla siebie bardzo wiele..
osoba ktora cie lubi ze wzgledu na wszystko a nie tylko wtedy kiedy lubia cie inni
tzn "na dobre i na złe" Smile
DeaDAngeL - Sob 17 Mar, 2007 21:52
Temat postu:
Przyjaźń? Każdy z nas odbiera to inaczej...
Przyjaciel powinien być: wyrozumiały, troskliwy...
Przyjaciółka powinna być: miła, rozmowna, itp..
Dla mnie przyjaciel a przyjaciółka to co innego........

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group