Dzieci OnLine

Z życia szkoły... - WYNIKI Z EGZAMINÓW GIMNAZJALNYCH

Papierowa Tęcza - Czw 16 Cze, 2005 12:07
Temat postu: WYNIKI Z EGZAMINÓW GIMNAZJALNYCH
Mam już wynik... 80 ptk :d - troche mam mieszane uczucia - bo human zepsulem - 45 ptk : ( na probnym mialem 47 i chcialem miec lepszy niz na probnym Sad z matmy za to sie poprawilem o 8 ptk w porownaniu do probnego - 35 ptk ;] - w sumie bede mial 146/148 ptk ;] - nie jest zle - do LO w NH sie z palcem w d... dostane ;]

And you?
panna_nikt - Czw 16 Cze, 2005 13:25
Temat postu:
50 z polskiego [nie pisałam, jestem laureatem olimpiady]
33 z matmy.
Łącznie 83. Nie zależało mi zbytnio bo laureaci są przyjmowani do szkół poza kryteriami i już wiem, że będę w tej wymarzonej szkole 2LO w Gorzowie Wlkp. ; )
Mroczny_jogurt - Czw 16 Cze, 2005 14:47
Temat postu:
Nie mamy jeszcze :/ ...
Kinga - Czw 16 Cze, 2005 15:28
Temat postu:
U mnie 80
Humanistyczny - 45
Matematyczno przyrodniczy - 35
Jak dla mnie to słabo ... ale amosfera panowała swietna ... a to ksero sie popsulo ... a to ktos strony nie mial = = biegali gadali = = tragedia :/
Papierowa Tęcza - Czw 16 Cze, 2005 18:55
Temat postu:
u nas wszystko odbylo sie bardzo spokojnie i nie bylo zadnych problemow ;] oto kolejny przyklad przewagi Krakowa nad tą wiochą Warszawą [bo tam Kampinos-Warszawa - nie wielka roznica]
nasty_girl - Czw 16 Cze, 2005 21:25
Temat postu:
u mnie tez zadnych problemow nie bylo.. ani technicznych ani z komisja.. okazalo sie ze nauczyciele sie dobrze znaja wiec usiedli w jednym miejscu i 2 godz siedzieli, gadali, brechtali a my robilismy co chcielismy.. no a wyniki maja byc jutro..
Mroczny_jogurt - Pią 17 Cze, 2005 14:27
Temat postu:
83 ;p
41- hum
42- mat przyr

chcialam troche wiecej ale nie ma zle ;] razem bede miec 143 do wymarzonego liceum przy czym srednia granica przyjec to 120-130 pnkt wiec jestem dobrej mysli:)
opętana - Pią 17 Cze, 2005 14:59
Temat postu:
moj brat miał 71 ;p u nas w szkole kiedyś jakiś facet miał 100 pkt... dosłownie Razz
Mroczny_jogurt - Pią 17 Cze, 2005 15:33
Temat postu:
a jak to mozna niedoslownie zrozumiec ;]?
Papierowa Tęcza - Pią 17 Cze, 2005 17:02
Temat postu:
Ant0nFucker napisał/a:
83 ;p
41- hum
42- mat przyr

chcialam troche wiecej ale nie ma zle ;] razem bede miec 143 do wymarzonego liceum przy czym srednia granica przyjec to 120-130 pnkt wiec jestem dobrej mysli:)
No nie wiem.. ja w sumie bede mial 146 ptk.. a ide do LO gdzie granica dolna to 125 ptk.. [w zeszlym roku tyle mial najslabszy nowoprzyjety] a sie denerwuje :/
Anonymous - Pią 17 Cze, 2005 17:14
Temat postu:
Ja miałem kilka lat temu 90 pkt z obu części egzaminu.
Crimson Lady - Pią 17 Cze, 2005 19:31
Temat postu:
ja rok temu mialam 87. ;] warto bylo sobie troche powtorzyc przed testem.
Blanka - Sob 18 Cze, 2005 11:58
Temat postu:
Eh a mojim przyjaciołom i znajomym bardzo słabo poszły... Sad. Crying or Very sad Ale trzymam kciuki zeby się dostali do tychszkółek do których chcą.

Opętana...może mam złe informacje, ale podobno nikt nie miał 100 kto pisał obie części;|
Mroczny_jogurt - Sob 18 Cze, 2005 13:21
Temat postu:
nie, nie masz zlych informacji;p
nasty_girl - Sob 18 Cze, 2005 19:35
Temat postu:
matma 33
humanistyczny 38
jestem bardzo zadowolona..

antonfucker a jak ci wyszlo ze 120 pkt.. da sie wogole tyle miec.. najwiecej to 50 za testy + 40 za oceny + chyba 10 za jakies wieksze osiagniecia wiec 100..
Mroczny_jogurt - Sob 18 Cze, 2005 22:10
Temat postu:
ee co ty bredzisz ;p? i Ty jestes gimnazjalistka Neutral? widze, ze bardzo zorientowana jestes- poza tym wyszlo mi 143 a nie 120
Anonymous - Sob 18 Cze, 2005 22:53
Temat postu:
nasty_girl napisał/a:
matma 33
humanistyczny 38
jestem bardzo zadowolona..

antonfucker a jak ci wyszlo ze 120 pkt.. da sie wogole tyle miec.. najwiecej to 50 za testy + 40 za oceny + chyba 10 za jakies wieksze osiagniecia wiec 100..

Gratuluje, masz 21 punktow ponad norme!
Mroczny_jogurt - Sob 18 Cze, 2005 23:24
Temat postu:
Serio biggrin? Super biggrin
altruista - Nie 19 Cze, 2005 09:36
Temat postu:
testy gimnazjalne sprawdzaja jedynie czy uczen umie czytac, i potrafi trafic w klucz odpowiedzi omijajac niescislosci i bledy samego testu + 'wielseszanownejkomisyji'
Mroczny_jogurt - Nie 19 Cze, 2005 10:33
Temat postu:
gowno prawda ;p widac, zes stary
Francesca - Nie 19 Cze, 2005 13:33
Temat postu:
A ja miałam 83 Wink

45 - hum
38 - mat-przy

W sumie matematyczny troszkę zawaliłam, ale i tak się cieszę z tego, co mam, bo nie jest źle Wink
nasty_girl - Pon 20 Cze, 2005 00:29
Temat postu:
no bez kitu ci mowie ze w moim miescie sie liczy tak..

50% z punktow z testu + punkty z 4 przedmiotow (za 6-10pkt, za 5-8pkt, za 4-6pkt) no i w tamtym roku do najlepszych lo w miescie trzeba bylo miec co najmniej tak 80 pkt.. szukalam teraz kartki z przedstawiona rekrutacja do jednego lo ale nie moge znalesc a tak bym ci zeskanowala i bys se zobaczyla

edit:

udalo znalesc mi sie tresc tej ulotki na stronie LO.. http://www.2lo-legnica.info/index.php?l=pl&m=uczniowie&p=gimnazjum
Mroczny_jogurt - Pon 20 Cze, 2005 06:37
Temat postu:
lol :0 dziwne, bardzo dziwne :0 te zmiany to na pewno nie w obrebie miast ale calego okregu- kazda komisja egzaminacyjna ma swoj okreg, i w jego zasiegu najwyrazniej wprowadza wlasne zasady ;0 dobrze wiedziec przynajmniej ;]
Ona89 - Pon 20 Cze, 2005 12:00
Temat postu:
nasty_girl napisał/a:
no bez kitu ci mowie ze w moim miescie sie liczy tak..

50% z punktow z testu + punkty z 4 przedmiotow (za 6-10pkt, za 5-8pkt, za 4-6pkt)

Całe szczęście, że u mnie w mieście jest inny sposób punktacji:
Cytat:
Kryteria rekrutacji kandydatów do klasy pierwszej I Liceum Ogólnokształcącego im. Marii Skłodowskiej – Curie

O przyjęcie do klasy pierwszej liceum ogólnokształcącego mogą ubiegać się absolwenci gimnazjum, którzy na świadectwie ukończenia szkoły otrzymali pozytywne oceny ze wszystkich przedmiotów.
II. O przyjęciu kandydatów do klasy pierwszej liceum decydują:
a. liczba punktów uzyskanych za wyniki egzaminu przeprowadzonego w ostatnim roku nauki w gimnazjum,
b. liczba punktów uzyskanych za oceny z języka polskiego i trzech wybranych obowiązkowych zajęć edukacyjnych, wymienionych na świadectwie ukończenia gimnazjum,
c. liczba punktów za inne osiągnięcia ucznia wymienione na świadectwie gimnazjalnym.
III. Maksymalna suma punktów, o której mowa w punkcie II, możliwa do uzyskania przez kandydata wynosi 200 pkt.
1.Za wyniki egzaminu w ostatnim roku nauki w gimnazjum - 100 pkt.
2.Za oceny z języka polskiego i trzech wybranych zajęć edukacyjnych - 60 pkt.
· ocena celująca - 15 pkt.
· ocena bardzo dobra - 13 pkt.
· ocena dobra - 10 pkt.
· ocena dostateczna - 6 pkt.

3. Za inne osiągnięcia ucznia ze świadectwa ukończenia gimnazjum - 40 pkt.
a) ukończenie gimnazjum z wyróżnieniem - 10 pkt.
b) udział w konkursach organizowanych przez kuratora oświaty na szczeblu wojewódzkim z następujących przedmiotów: języka polskiego, matematyki, fizyki, biologii, chemii, historii, geografii, języka angielskiego, języka niemieckiego, języka rosyjskiego, języka białoruskiego, języka francuskiego - 15 pkt.
c) osiągnięcia sportowe i artystyczne (pierwsze trzy miejsca lub wyróżnienie tylko osiągnięcia ze szczebla najwyższego, nie więcej niż 10 pkt.) na szczeblu:
- powiatowym - 4 pkt.
- wojewódzkim - 6 pkt.
- ponadwojewódzkim - 8 pkt.
- ogólnopolskim -10 pkt.
d) uzyskanie tytułu laureata lub zajęcie trzech pierwszych miejsc w innych konkursach nie wymienionych wyżej na szczeblu co najmniej wojewódzkim - 5 pkt.
IV. Do klasy pierwszej przyjmowani są kandydaci, którzy uzyskali największą liczbę punktów w stosunku do liczby miejsc, którymi dysponuje liceum.
V. W przypadku równorzędnych wyników uzyskanych w postępowaniu kwalifikacyjnym pierwszeństwo w przyjęciu do szkoły mieć będą:
a) sieroty, osoby przebywające w placówkach opiekuńczo – wychowawczych oraz osoby umieszczone w rodzinach zastępczych,
b) kandydaci o ukierunkowanych i udokumentowanych zdolnościach, którym ustalono indywidualny program lub tok nauki,
c) kandydaci z problemami zdrowotnymi, ograniczającymi możliwości wyboru kierunku kształcenia ze względu na stan zdrowia, potwierdzonymi opinią publicznej poradni psychologiczno – pedagogicznej, w tym poradni specjalistycznej,
VI. W celu przeprowadzenia rekrutacji do klasy pierwszej Dyrektor Szkoły powołuje szkolną komisję rekrutacyjno – kwalifikacyjną, wyznacza jej przewodniczącego i określa zadania członków komisji.
VII. Kandydaci ubiegający się o przyjęcie do klasy pierwszej składają w kancelarii szkoły następujące dokumenty:
a) podanie o przyjęcie do szkoły z zaznaczeniem klasy do której chcieliby uczęszczać,
b) świadectwo ukończenia gimnazjum lub jego kserokopię poświadczoną z dwóch stron przez dyrektora gimnazjum,
c) dwa zdjęcia,
d) dokumenty potwierdzające posiadanie uprawnień, o których mowa w pkt. V.

nasty_girl - Pon 20 Cze, 2005 22:50
Temat postu:
no to widzicie u mnie maks jest 100 u was 200 Razz

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group