Cytat: |
="zazulita"]
Jak klaszcze sie całą nutę: liczysz 1,2,3,4 i klaszczesz tylko na 1 Jak klaszcze się półnute: liczysz 1,2,3,4 i klaszczesz na 1 i 3 |
dziewczyneczka napisał/a: |
ech...
Muzyka zawsze była i będzie moją piętą achilesową. Aha i jeszcze jedno. Czy to coś zmienia gdy jest takie coś napisanie dwa do czterech (zapisane tak jak ułamki)? Wydaje mi się coś że w tedy nie liczy się 1, 2 ,3,4 tylko 1,2. ale nie wiem dokładnie. P.S. Możecie mi napisać jakwygląda ćwierć nuta półnuta itd.? Bo tego też nie wiem. Zasze jak słucham gdy pani o tym mówi jednym uchem mi wlatuje a drugim wylatuje. Więc się nie ziwcie że nic nie wiem ![]() |
Akacja12 napisał/a: |
To jest METRUM i czyta się je tak jak ułamek np dwie czwarte, ale pisze się to BEZ kreski ułamkowej ![]() Oj słabo z Twoją muzyką ^^ xP |
2/4 oznacza ze są 2 ćwiercnuty w każdym takcie |
cała nuta to taka kropka niezamalowana z laseczką |
Kinga napisał/a: | ||
2/4 oznacza ze są 2 ćwiercnuty w każdym takcie ![]() cała nuta to taka kropka niezamalowana ![]() półnuta to kropka zamalowana z laseczką ćwierćnuta to kropka zamalowana z laseczką i ogonkiem ![]() ósemka to kropka zamalowana z laseczką i dwoma ogonkami ![]() |
Kinga napisał/a: |
cała nuta to taka kropka niezamalowana ![]() półnuta to kropka zamalowana z laseczką ćwierćnuta to kropka zamalowana z laseczką i ogonkiem ![]() ósemka to kropka zamalowana z laseczką i dwoma ogonkami ![]() |
liczysz 1,2,3,4 i klaszczesz na 1 i 3
Jak klaszcze się ćwierć nutę: liczysz 1,2,3,4 i klaszczesz na 1,2,3 i 4 |
dziewczyneczka napisał/a: | ||
Wielkie dzięki, chyba już troche kapuje...
Jeszcze jedno pytanko: jak klaszcze się ćwierć nutę to 1,2,3, i 4 to na to i też czeba klasnąć? |