Dzieci OnLine

Na luzie... - Nasi wspaniali politycy.

codi - Pią 20 Maj, 2005 20:48
Temat postu: Nasi wspaniali politycy.
Witam.
Postanowiłem napisać pewien temat o tym co się dzieje w naszym państwie Very Happy .
Chodzi mi o naszych wspaniałych Polskich polityków, którzy jak zauważyliście rujnują nasz kraj.
Co chwile wybucha jakaś afera, wydawane sa ustawy które zamiast pomóc Polsce jeszcze berdziej ją niszczą.
Podczas gdy posłowie zarabiają kilka a nawet kilkanaście tysięcy złotych miesięcznie (nie liczę tego co nakradli) zwykła rodzina z dwojgiem dzieci ma ledwie 800-1000 zł na wszystkie opłaty, oraz jedzenie...
We wrześniu niby mają być te wybory ale co z tego skoro my zagłosujemy, oni sfałszują, i znowu będzie po staremu, a nawet jeśli nie sfałszują to i tak wykombinuja coś by zostać.
Społeczeństwo Polskie ma już tego dosyć.
Dosyć gardzenia, poniewierania, ośmieszania.
Dlatego myślę że może tu pomóc jedynie powstanie naszego narudo i odebranie tego co nam się już od dawna należało.
Czas by to naród zaczoł rządzić swoim krajem, my zwykli ludzie a nie grupa idiotów dbających tylko o swój własny tyłek i nierobiąca nic by zmienić sytuację Polski.
Pora by naród sięgnął po broń i wyruszył pod sejm by obalić chorą władzę.
Już czas by ludzie niechybnie rządzący krajem zapłacili za to i zostali ukarani.
Co o tym sądzicie ?
Czy zgadzacie się ze mną ?
Czy również sądzicie że należy coś z tym zrobić ?
Anonymous - Pią 20 Maj, 2005 20:52
Temat postu:
Trzeba zdelegalizowac SLD.Koniec,kropka.W skrajnym przypadku rozwiazac sejm.Do tej skrajnosci sie zblizamy...
Anonymous - Pią 20 Maj, 2005 20:52
Temat postu:
ANARCHYYYYYY ]:-> biggrin biggrin biggrin

Ja sie zgadzam,ale nic na nich nie poradzimy.Odzwierciedlaja nasz głupi kraj
wole juz zeby np niemiec był prezydentem i miał swoj rzad bo polakow g** obchodzi kto rzadzi,byle by bylo dobrze.
Anonymous - Pią 20 Maj, 2005 21:00
Temat postu:
jak partia dorwie sie do władzy to kradnie ile może...potem jak juz sie skompromituje doszczętnie to sie rozpada...ci sami politycy albo podzieleni..zakładają inna partie nowa o nowych hasłach "bardziej" patriotycznych no i ludzie głosuja bo "o głosujemy na tą partie to coś nowego może oni bedą lepsi niż poprzedni"...no i historia dzieje sie od nowa
Anonymous - Pią 20 Maj, 2005 21:07
Temat postu:
Nie zgadzam się z wersją powstania ludowego, ale również uważam iż należy coś z tym zrobić.
Wartałoby zmniejszyć liczbę pOsłów do 160 oraz senatorów to 32 osób. Dałoby to pewne ograniczenia wydatków, poza tym wprowadzić ograniczenie finansowania partii politycznych oraz kancelarii posłów i senatorów. Poza tym zdelegalizować: SLD, LPR, Samoobronę, wiele osób zamknąć w "ośrodkach" do tego celu stworzonych, sciągnąć najlepszych polskich polityków z Brukseli[najmądrzejsi tam pouciekali], odebrać prawa prezydenta i tytuł generałą W. Jaruzelskiemu. W wyborach powszechnych wybrać LEGALNY rząd. Ograniczyć wydatki prezydenta itd.[resztę dopisze później bo nie mam już siły na to]
Anonymous - Pią 20 Maj, 2005 22:21
Temat postu:
niech sie jeszcze różowe barbie nastki wypowiedzą kaczyński na prezydenta
Anonymous - Pią 20 Maj, 2005 22:41
Temat postu:
Mi to osobiscie lotto co sie dzieje, ja i tak mam wszystko w pupie. I moze powinnam sie przejmowac, ze psuje sie resztka dobrej Polski, ale poprostu nie umiem. I chyba lepsze to, niz siedziec po nocach ogladajac TVN24 i z lzami w oczach notujac co znowu Endryjuł Lepper wymyslil czy tam inny oszolom.
Jednak panicznym lekiem boje sie tegorocznych wyborow prezydenckich. Bywa i tak. Wink
nasty_girl - Sob 21 Maj, 2005 12:45
Temat postu:
polscy politycy.. hmm szkoda slow zeby pisac co o nich mysle.. parodia co sie dzieje
Papierowa Tęcza - Sob 21 Maj, 2005 15:26
Temat postu:
Cytat:
zdelegalizować [...]LPR
czemu? jakieś argumenty podaj
Noid - Sob 21 Maj, 2005 15:30
Temat postu: Re: Nasi wspaniali politycy.
codi napisał/a:
Co chwile wybucha jakaś afera

Myślisz, że tak się dzieje tylko w Polsce? W każdym kraju są afery tylko, że inne kraje są mądre i nie wywlekają tych spraw na światło dzienne ;]
nasty_girl - Sob 21 Maj, 2005 15:39
Temat postu:
no wlasnie a w polsce wszystkie afery sa rozglaszane, ciagle tylko slychac o tym ile pracy maja komisje sledcze .. po co o tym mowic tyle? tylko pokazuja swoja glupote i powoduja brak zaufania do politykow..
Napastnik - Sob 21 Maj, 2005 15:51
Temat postu:
nasty_girl napisał/a:
no wlasnie a w polsce wszystkie afery sa rozglaszane, ciagle tylko slychac o tym ile pracy maja komisje sledcze .. po co o tym mowic tyle? tylko pokazuja swoja glupote i powoduja brak zaufania do politykow..

O tak... Najlepiej pozwolić niektórym złodziejom uważających się za polityków kraść do woli i nie nagłaśniać tego, my będziemy myśleć, że mamy uczciwych polityków i wszyscy będą zadowoleni... -_-' Myśle, że Noid pisał to troche w żartobliwym tonie.

btw. Skąd wiecie czy w innych krajach nie ma afer? Czyżbyście oglądali zagraniczne serwisy informacyjne albo czytali gazety zza granicy?
nasty_girl - Sob 21 Maj, 2005 16:00
Temat postu:
nie nie mowie ze nie powinno sie o tym mowic.. ale to jest troche przesadzone co sie dzieje.. najpierw powinni to powyjasniac a nie przez pare tyg trabic ze ktos jest wezwany na przesluchanie itd..
Anonymous - Sob 21 Maj, 2005 16:05
Temat postu:
Tenchion napisał/a:
Cytat:
zdelegalizować [...]LPR

Jest partią złodziejską, głosi tezy godzące w wielu ludzi i ogólnie ma zbytnie zapędy do pozbywania się wszystkiego co im nie pasuje.
nasty_girl - Sob 21 Maj, 2005 16:09
Temat postu:
popatrz na pana giertycha to bedziesz wiedziec czemu..
codi - Sob 21 Maj, 2005 16:49
Temat postu:
Napastnik napisał/a:
btw. Skąd wiecie czy w innych krajach nie ma afer? Czyżbyście oglądali zagraniczne serwisy informacyjne albo czytali gazety zza granicy?

No ja czasami oglądam jakieś kanały z zagranicy i tam również są afery typu: ktoś coś zminił w ustawie, ktoś coś ukradł.
Tylko że w zagranicznych sejmach jest trochę bardziej śmiesznie.
Np. w Angli w sejmie posłowie użądzaja sobie turnieje dowolnych sztuk walki i przed kamerami leją się Rolling Eyes .
Niezłe śmiechy są wtedy Razz .
Anonymous - Sob 21 Maj, 2005 22:10
Temat postu:
codi napisał/a:
Napastnik napisał/a:

No ja czasami oglądam jakieś kanały z zagranicy i tam również są afery typu: ktoś coś zminił w ustawie, ktoś coś ukradł.
Tylko że w zagranicznych sejmach jest trochę bardziej śmiesznie.
Np. w Angli w sejmie posłowie użądzaja sobie turnieje dowolnych sztuk walki i przed kamerami leją się Rolling Eyes .
Niezłe śmiechy są wtedy Razz .

Lepsze turnieje sztuk walki są w Rosji, a i w Polsce czasem się zdarzają.
Papierowa Tęcza - Sob 21 Maj, 2005 22:26
Temat postu:
scv napisał/a:
Tenchion napisał/a:
Cytat:
zdelegalizować [...]LPR

Jest partią złodziejską, głosi tezy godzące w wielu ludzi i ogólnie ma zbytnie zapędy do pozbywania się wszystkiego co im nie pasuje.
1)Partia złodziejska? jakieś dowody?
2)Godzące w wielu ludzi - ale nie bez powodu - bardziej bym powiedział, że partia ta mówi o wielu ludziach bardzo dużo prawdy - dla niektórych aż za dużo
3)N/C

Cytat:
popatrz na pana giertycha to bedziesz wiedziec czemu..
bardzo lubię Giertycha - i jedyne o co się martwie w jego przypadku to to, że może tylko tak mówić [bo IMO mówi całą prawdę o polskiej scenie politycznej] - i kiedy doszedłby do władzy robiłby to co inni :/
Anonymous - Nie 22 Maj, 2005 11:49
Temat postu:
Tenchion napisał/a:
bardzo lubię Giertycha

Ja też lubię Giertycha, kojarzy mi się z wódką Smile
Kinga - Nie 22 Maj, 2005 12:02
Temat postu:
Nena napisał/a:
Tenchion napisał/a:
bardzo lubię Giertycha

Tez lubie giertycha Razz ma takie skesowne spojrzenie LOOOLL

Nie no na serio nic do niego nie mam Razz ale wzrok ma taki jakby wiecznie przecpany Smile
Papierowa Tęcza - Nie 22 Maj, 2005 14:50
Temat postu:
mnie od dwoch lat matka sie pyta co jakis czas: co ty masz taki wzrok jakbys nacpany byl xD

A mnie sie giertych kojarzy ze stara polska szlachta biggrin
nasty_girl - Nie 22 Maj, 2005 15:10
Temat postu:
a mi z menelstwem.. dresu i nalewki mu tylko brakuje..
Anonymous - Pon 23 Maj, 2005 11:55
Temat postu:
Nena napisał/a:
Tenchion napisał/a:
bardzo lubię Giertycha

A ja lubie Leppera Wink
DeadCorpses - Nie 05 Cze, 2005 22:46
Temat postu:
Giertych - nie wiedzieć czemu faszyści mi się źle kojarzą. W dodatku tworzy swoją wizję bez oparcia dowodów, snuje przypuszczenia i insynuuacje. Poza tym obstawiam, że chce się tylko dostać do koryta. Jego dziadek, ojciec ideologami narodowymi mogli jeszcze być, a Roman jest po prostu głupi. Nie lubię też stwierdzenie, że tylko narodowiec to patriota..
[bym zapomniał - http://www.nie.com.pl/main.php?dzial=akt&id=5677]

choć najbardziej najbardziej boję się PiS'u, populizm absolutny, cokolwiek się stanie, któryś Kaczuch zrzuca winę na komuchów, esbeków etc.

Co do delegalizacji SLD - niestety tylko na lewicy jest najwięcej rozsądnych polityków, na prawo już jest kiła, wszyscy którzy rządzą lub do władzy dążą już rządzili, zatem marna szansa żeby coś się zmieniło

Powstanie ludowe jest całkiem zabawną koncepcją, ale to słaby pomysł, gdyby ludziom zależało, to nie głosowaliby na jakieś durne partie, może co poniektórzy pozakładaliby jakieś świeże czy coś, ale generalnie to się im po prostu nie chce, nie zależy im.
Papierowa Tęcza - Nie 05 Cze, 2005 23:19
Temat postu:
Cóż... coraz częściej dochodzę do wniosku, iż śmierć sanacji była dla Polski największą tragedią w historii ==
frigg - Nie 05 Cze, 2005 23:32
Temat postu:
Papierowa Tęcza napisał/a:

a czy nie jest przypadkiem tak, ze to wlasnie dzieki polskiej szlachcie, ktora byla przekupna jak malo kto, doszlo do rozbiorow polski i byl w polsce bajzel dzieki prawu jakie moglo powstac tylko w polsce a mianowicie liberum veto?

podkreslam, ze historia to nie jest moja mocna strona, jednakze cos tam z lekcji histori pamietam....
Papierowa Tęcza - Nie 05 Cze, 2005 23:35
Temat postu:
frigg napisał/a:
Papierowa Tęcza napisał/a:

a czy nie jest przypadkiem tak, ze to wlasnie dzieki polskiej szlachcie, ktora byla przekupna jak malo kto, doszlo do rozbiorow polski i byl w polsce bajzel dzieki prawu jakie moglo powstac tylko w polsce a mianowicie liberum veto?

podkreslam, ze historia to nie jest moja mocna strona, jednakze cos tam z lekcji histori pamietam....
nie można szufladkować ludzi, niestety - duża część magnaterii była przekupna i myślała jedynie o sobie, jednakże wystarczy popatrzeć na grupę szlachty, która uchwaliła konstytucja 3 maja, na Rejtana - na takich ludzi należy się patrzeć

/edit
poza tym chociażby Szczęsny Potocki - uznany za zdrajce narodowego tak naprawde chciał dobrze dla swojej ojczyzny... niestety.. pomylił się
frigg - Nie 05 Cze, 2005 23:42
Temat postu:
oczywiscie, nie mowie o takich jak rejtan - tylko o tych drugich co wlasnie tak nie bardzo sie polsce przysluzyli, a zucali piekne hasla....

a niestety jesli mamy juz przyrownywac pana g do szlachty to mnie sie niestety kojarzy nie z rejtanem tylko wlasnie z tym liberum veto, zasciankiem bla bla...ale to zadna nowosc dla was, ze tak mysle Smile
Anonymous - Pon 06 Cze, 2005 11:08
Temat postu:
DeadCorpses napisał/a:
Giertych - nie wiedzieć czemu faszyści mi się źle kojarzą. W dodatku tworzy swoją wizję bez oparcia dowodów, snuje przypuszczenia i insynuuacje. Poza tym obstawiam, że chce się tylko dostać do koryta. Jego dziadek, ojciec ideologami narodowymi mogli jeszcze być, a Roman jest po prostu głupi. Nie lubię też stwierdzenie, że tylko narodowiec to patriota..
[bym zapomniał - http://www.nie.com.pl/main.php?dzial=akt&id=5677]

choć najbardziej najbardziej boję się PiS'u, populizm absolutny, cokolwiek się stanie, któryś Kaczuch zrzuca winę na komuchów, esbeków etc.

Co do delegalizacji SLD - niestety tylko na lewicy jest najwięcej rozsądnych polityków, na prawo już jest kiła, wszyscy którzy rządzą lub do władzy dążą już rządzili, zatem marna szansa żeby coś się zmieniło

Powstanie ludowe jest całkiem zabawną koncepcją, ale to słaby pomysł, gdyby ludziom zależało, to nie głosowaliby na jakieś durne partie, może co poniektórzy pozakładaliby jakieś świeże czy coś, ale generalnie to się im po prostu nie chce, nie zależy im.

Jak dotąd Lech Kaczyński robi to, co mówi i efekt jest dobry.

O lewicy nie będę się wypowiadał, pomijając te oto słowa:
"A na drzewach zamiast liści będą wisieć komuniści"
DeadCorpses - Sro 08 Cze, 2005 17:24
Temat postu:
ciekawe kiedy ludzie się zorientują, że te wszystkie lustracje są bezsensowne, co to za różnica, czy coś kiedyś doniósł czy nie? czy należał do Partii (no nic, że do PZPR należało w pyte społeczeństwa polskiego) etc. (starczy wspomnieć co ostatnio wymyślili - lustracja pracowników uczelni z argumentacją, że 'nie można komuchom itp. dawać edukować naszej młodzieży' rece opadają...) mnie to naprawde zwisa czy to Żyd, komunista czy mason, byleby był uczciwy i robił coś dla ogółu.
Ta, Lechu jest znakomitym prezydentem W-wy, wstrzymywane inwestycje, czy jak ostatnio ograniczanie wolności w owej stolicy. Poza tym jego wypowiedzi opulwające wszystkich na około etc. No i na końcu program gosp., który tej gospodarki na pewno nie podniesie
Anonymous - Sro 08 Cze, 2005 17:31
Temat postu:
DeadCorpses napisał/a:
ciekawe kiedy ludzie się zorientują, że te wszystkie lustracje są bezsensowne, co to za różnica, czy coś kiedyś doniósł czy nie? czy należał do Partii (no nic, że do PZPR należało w pyte społeczeństwa polskiego) etc. (starczy wspomnieć co ostatnio wymyślili - lustracja pracowników uczelni z argumentacją, że 'nie można komuchom itp. dawać edukować naszej młodzieży' rece opadają...) mnie to naprawde zwisa czy to Żyd, komunista czy mason, byleby był uczciwy i robił coś dla ogółu.
Ta, Lechu jest znakomitym prezydentem W-wy, wstrzymywane inwestycje, czy jak ostatnio ograniczanie wolności w owej stolicy. Poza tym jego wypowiedzi opulwające wszystkich na około etc. No i na końcu program gosp., który tej gospodarki na pewno nie podniesie

Program gospodarczy nienajlepszy, tu się zgodzę. Jednak jako zwolennika lewicy powinien cię cieszyć.

Ktoś, kto kłamie i donosi nie jest uczciwy. Sam sobie przeczysz.

Mieszkam w Warszawie i odkąd rządzi Kaczyński jest znacznie lepiej. Jakie ograniczenie wolności?
frigg - Sro 08 Cze, 2005 17:52
Temat postu:
Otwieracz napisał/a:

Program gospodarczy nienajlepszy, tu się zgodzę. Jednak jako zwolennika lewicy powinien cię cieszyć.
Mieszkam w Warszawie i odkąd rządzi Kaczyński jest znacznie lepiej. Jakie ograniczenie wolności?

koszmarnie przez cibie przemawiaja stereotypy...

przepraszam co jest lepiej w warszawie odkad kaczynski jest tym prezydentem?
DeadCorpses - Sro 08 Cze, 2005 18:02
Temat postu:
ot, choćby 'NIE' Paradzie Równości czy jak to się tam nazywa.

Poza tym skąd wniosek, że jestem zwolennikiem lewicy? Poglądy mam jakoś w centrum z szalką mocno na prawo przechyloną (liberalizmowi mówimy TAK!)

Cytat:
Ktoś, kto kłamie i donosi nie jest uczciwy. Sam sobie przeczysz.

ok, nie był, ale to nie oznacza, że ten człowiek będzie już taki na wieki wieków
nidhogg - Sro 08 Cze, 2005 18:24
Temat postu:
DeadCorpses napisał/a:
z szalką mocno na prawo przechyloną (liberalizmowi mówimy TAK!)

no to moze sie zdecyduj....
Anonymous - Sro 08 Cze, 2005 19:27
Temat postu:
Dlaczego lepiej mi się żyje?

Jest wyraźnie więcej policji na ulicach, a straż miejska zaczęła cokolwiek robić.

Zatrzymano paradę pedryli.

DeadCorpses- pisałeś, że sensowni politycy są po lewej stronie.

Mi z partii politycznych najbardziej odpowiada UPR, niestety partię te wyeliminowały takie brukowce jak "Polityka" i "Wybiórcza".
DeadCorpses - Czw 09 Cze, 2005 14:49
Temat postu:
o, kuchwa...
dobra, zacznijmy od tego że w Polszy nie ma ani prawicy, ani lewicy z prawdziwego zdarzenia, partie się dzieli lewo/prawo zwzgl. na środowisko z których się wywodzą...poglądy mam prawicowe (pierw co poniektórzy muszą się zapoznać zapewne z nowymi terminami) i oczywiście mówienie, że rozsądniejsi aktualnie są ludzie pokroju Cimoszewicza, Borowskiego, to juz jest sprzeczność, głupota, zdrada itp.?
Anonymous - Czw 09 Cze, 2005 15:49
Temat postu:
DeadCorpses napisał/a:
o, kuchwa...
dobra, zacznijmy od tego że w Polszy nie ma ani prawicy, ani lewicy z prawdziwego zdarzenia, partie się dzieli lewo/prawo zwzgl. na środowisko z których się wywodzą...poglądy mam prawicowe (pierw co poniektórzy muszą się zapoznać zapewne z nowymi terminami) i oczywiście mówienie, że rozsądniejsi aktualnie są ludzie pokroju Cimoszewicza, Borowskiego, to juz jest sprzeczność, głupota, zdrada itp.?

W Polsce mamy prawicę, ale mającą małe poparcie (np. wspomniany wcześniej UPR). Osobiście uważam za niezwykle rozsądnego człowieka Lecha Kaczyńskiego i na niego być może zagłosuję w drugiej turze wyborów parlamentarnych. Nie przekłada się to jednak na poparcie dla PiS'u na który zapewne nie zagłosuję.

Tak, popieranie ludzi, którzy byli lub są zdrajcami świadczy bardzo źle o człowieku.

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group