.
 .
| anielka_a napisał/a: | 
| Dziki za rade. Ale slyszalam, ze te niestety bola ;( A mozecie napisac jak gleboko wbijaja igle i ile to trwa? | 
 .
 .
 .
 .      
      .
.
 .
 .      Nic się nie bój. Nie miałaś nigdy szczepionki?
 Nic się nie bój. Nie miałaś nigdy szczepionki?     | anielka_a napisał/a: | 
| mialam. ale szczepionke sie chyba nie robi tak gleboko? tak mi sie wydaje. i jak gleboko sie w pupe igle wbija? | 
| agag napisał/a: | 
| zależy jaki lek. Nie znam się na tym zbytnio, ale z tego co wiem, to większość szczepionek jest bardziej bolesnych, bo miejsce bardziej wrażliwe niż na pupie (te na ramieniu są tez domięśniowe). Jeśli sie zrobi taki zastrzyk w miarę wolno, to plyn wchłania się od razu w cialo i prawie nic nie boli. Jeśli za szybko, to może sie zrobić taka kulka i to ona boli, ale tylko dlatego, że nagle w tym miejscy znalazło sie coś, czego wcześniej nie było. Ale i tak zaraz wsiąka i jest ok. Nie masz sie czego bać. Pielęgniarki robią conajmniej kilkanaście zastrzyków dziennie, wiec maja wprawę | 
 .
 .
| agag napisał/a: | 
| zależy jaki lek. Nie znam się na tym zbytnio, ale z tego co wiem, to większość szczepionek jest bardziej bolesnych, bo miejsce bardziej wrażliwe niż na pupie (te na ramieniu są tez domięśniowe). Jeśli sie zrobi taki zastrzyk w miarę wolno, to plyn wchłania się od razu w cialo i prawie nic nie boli. Jeśli za szybko, to może sie zrobić taka kulka i to ona boli, ale tylko dlatego, że nagle w tym miejscy znalazło sie coś, czego wcześniej nie było. Ale i tak zaraz wsiąka i jest ok. Nie masz sie czego bać. Pielęgniarki robią conajmniej kilkanaście zastrzyków dziennie, wiec maja wprawę | 
 .
 .
 .
 .      
      ,,Nie taki diabeł straszny jak go malują'' Nie stresuj sie ani nie bój nie masz czym zobaczysz.......Trzymam kciuki
 ,,Nie taki diabeł straszny jak go malują'' Nie stresuj sie ani nie bój nie masz czym zobaczysz.......Trzymam kciuki      mam żelazną rzyć :>
 mam żelazną rzyć :>