Webdesign Grafika Pomoc - Krojenie Layoutów Papierowa Tęcza - Czw 05 Maj, 2005 10:17 Temat postu: Krojenie Layoutów
No właśnie - jaki program polecacnie do krojenie layotów i czemu jest to tak cholernie trudne ;P - próbowałem troche GIMPem, ale coś mi to nie sżło - w PS jest też chyba coś w tym stylu, ale nie mam pojęcia gdzie - pomocy plx ;p codi - Czw 05 Maj, 2005 10:50 Temat postu: Re: Krojenie Layoutów
Tenchion napisał/a:
No właśnie - jaki program polecacnie do krojenie layotów i czemu jest to tak cholernie trudne ;P - próbowałem troche GIMPem, ale coś mi to nie sżło - w PS jest też chyba coś w tym stylu, ale nie mam pojęcia gdzie - pomocy plx ;p
Czego krojenie ? xDD.
Chyba chodzi o warstwy tak ? Papierowa Tęcza - Czw 05 Maj, 2005 11:12 Temat postu:
lol... no tego - masz layout gotowy na strone - zrobiony jako obrazek right? i teraz to trza jakoś pokroić i zmieszać z html ;P Dexter - Czw 05 Maj, 2005 11:20 Temat postu:
W photoshopie używasz narzędzia „Odcięcie” (Slice tool) przeciągasz nim w miejscach w których chcesz mieć odcięcia i po skończonym robisz „Plik -> Zapisz dla weba” (File -> Save for web”)