Dzieci OnLine

O Forum - Co jest?

mroweczka - Sob 30 Kwi, 2005 10:30
Temat postu: Co jest?
Własnie na forum "Testy" powstal taki topic ale uznalam,ze tutaj wiecej osob wchodzi.
Dlaczego np. Wierzba ma ponad 200 postow mniej, a Nikita 100 wiecej? Chyba kazdemu odjęło lub dodalo? Czemu w dziale Zabawy posty sa naliczane? Co sie dzieje? Confused
Anonymous - Sob 30 Kwi, 2005 10:33
Temat postu:
No ja powiem szczerze.... Mi chyba dodało 100 postów bo miałam 500 ileśtam i niby dużo pisałam ale nie tyle żeby nastepnego dnia być już koło 700 posta :/ W zabawach posty nie są naliczane :/
ToJa - Sob 30 Kwi, 2005 11:01
Temat postu:
Wrzucałam poprawki forum. Niektóre ustawienia wyczyściło. Tak było z naliczaniem postów. Odhaczyło wszystkie fora i doskoczyły niezliczone posty Razz
Anonymous - Sob 30 Kwi, 2005 11:03
Temat postu:
No i teraz jest dobrze Smile
Mam 590 postów i jest spooko Smile
Anonymous - Sob 30 Kwi, 2005 11:10
Temat postu:
ehehe...
a tak się zastanawiam, co będzie z licznikiem po ankiecie... ale okej, nie robię tutaj off-topa Wink
codi - Sob 30 Kwi, 2005 11:15
Temat postu:
Mi odebrało 20 postów Razz .
A jak je napisałem to znowu mi odebrało 20 xD.
ToJa - Sob 30 Kwi, 2005 11:31
Temat postu:
Jeśli pisałeś dzisiaj to na pewno jest OK. Zmieniłam żeby nie zliczało postów w Testach, Zabawach i chyba coś tam jeszcze Razz
mroweczka - Sob 30 Kwi, 2005 11:55
Temat postu:
A mi znowu odjęło ^^ A pisałam dzisiaj posty...Łącznie gdzies juz 300 postów mam mniej Razz A włąsnie widzę, ze chyba każdemu znowu odjęło...
edit: przed pisaniem tego posta patrzylam na licnzik-mialam 2053 a teraz mam 2033

ale jaja ^^ Razz
Anonymous - Sob 30 Kwi, 2005 12:10
Temat postu:
No właśnie mi też odcina Evil or Very Mad ToJa wywal licznik bo same kłopoty sie dzieją Evil or Very Mad
ToJa - Sob 30 Kwi, 2005 12:19
Temat postu:
Nie odcina tylko zaczyna pokazywać jak trzeba Razz Pisałam, że odhaczyło fora i wszystkie posty zostały doliczone (Zabawy, Testy, itd) Baza nie była synchronizowana. Teraz odejmuje te posty, które nie powinny być naliczane. Poza tym kasuję niektóre tematy. Jeśli ktoś pisał w nim posty, to też mu licznik się zmniejsza. W końcu skoro nawet niektórzy modaratorzy robią offy na kilka stron, to ktoś musi sprzątmąć. Na pewno nie będę siedzieć i kasować po jednym poście, więc ciacham cały temat.
panienka_wierzba - Sob 30 Kwi, 2005 12:45
Temat postu:
mówisz odhaczyło
a podczas tego jak były 'odhaczone'
miałąm niby 200 postów mniej niż miałąm wcześniej a wchodząc w swój profil i dając 'pokaz wszystkie posty danego uzytkownika' zamiast 2600 które miałam na liczniku wyskakiwało mi 2997 chyba, wiec cuś się jeszcze pokićkało
Elun - Sob 30 Kwi, 2005 13:31
Temat postu:
ja juz mam licznik ok i dziala cale szczescie normalnie
panienka_wierzba - Sob 30 Kwi, 2005 13:34
Temat postu:
moj sie albo zdaje albo dalej wariuje
mroweczka - Sob 30 Kwi, 2005 13:40
Temat postu:
Mój już ustał.
Ale Twój Wierzba chyba jeszcze cały czas wariuje.
A ja myślałam,ze to na takiej zasadzie, że jak napisze posta to mi odejmuje 20 z licznika ^^ Fajnie by było Razz
Ja jak usuwam posty z Trudnych Pytań jak sie zrobi offtop to po prostu wydzielam "offtopicowe" posty,robie z nich temat a potem ten temat usuwam.
I ostatnio coraz czesciej to robie na TP...Bo coraz wiecej offtopow jest.
Anonymous - Sob 30 Kwi, 2005 14:07
Temat postu:
panienka_wierzba napisał/a:
moj sie albo zdaje albo dalej wariuje
Moze pokazuje twoje posty, które znalazły się w tematach, któe są w forach na których nie nalicza?
Anonymous - Sob 30 Kwi, 2005 14:11
Temat postu:
Moje posty znikają w zastraszającym tempie. Miałam tysiąc ileś, wczoraj miałam dziewięćset ileś, a dzisiaj mam osiemset ileś...
Anonymous - Sob 30 Kwi, 2005 15:01
Temat postu:
Na serio aż tak Wam zależy na ilości postów? Opamiętajcie się, ludzie... co Wam po tym?
Anonymous - Sob 30 Kwi, 2005 15:03
Temat postu:
Himitsu i właśnie jestem za tym żeby wywalić licznik !
Anonymous - Sob 30 Kwi, 2005 15:08
Temat postu:
Stokrotka napisał/a:
Himitsu i właśnie jestem za tym żeby wywalić licznik !

No wedle mnie to on może być, a może i nie być, bo i tak na niego uwagi nie zwracam. Ale jeśli ludzie mają się pozabijać o ilość własnych postów, to jednak lepiej, żeby wywalić...
A zresztą, zwisa mi to i powiewa :]. ToJa tu rządzi, i cokolwiek ona zrobi, to będzie dobrze ;P.
Anonymous - Sob 30 Kwi, 2005 15:10
Temat postu:
A ja musze wam wyznać, ze mi odjęło ilośc postów =( przez tym wszystkim miałam ponad 2000 a teraz mniej. Mam pytanie do moderatorów, jeśli zrobię parę offtopów i powyciagam tematy sprzed roku, oraz będe upominać innych, ze nie wolno tak robic to mi nie dacie ostrzeżeń prawda? Bo mi naprawde zalezy na liczniku, a moim marzeniem jest prześcignąć Wierzbę Wink
mroweczka - Sob 30 Kwi, 2005 16:17
Temat postu:
elfkaNenar napisał/a:
Bo mi naprawde zalezy na liczniku, a moim marzeniem jest prześcignąć Wierzbę Wink

buhahaha Razz
Powodzenia Smile Ja posty usuwam tak samo moderatorem jak i innym uzytkownikom. Wiec przykro mi ale Ci nie pomogę Razz
panienka_wierzba - Sob 30 Kwi, 2005 23:13
Temat postu:
nie no po rpstu ja sie zastanawiam co ejs tnie tak bo mi zwisa ilośc postów Wink
tylko z niewiadomego powodu mi zniknęlo z 400 postów
i moze warto by było o tym po prostu ToJę powiadomić?

Haaaaa Nenar, nie uda Ci sie !! =D haha
Nikita - Nie 01 Maj, 2005 12:09
Temat postu:
Hyhy Very Happy Wrzućcie na luuuuuz ^^ Ja miałam wczoraj 1100 ileś, a dzisiaj 700 ileś Razz
ToJa - Nie 01 Maj, 2005 12:53
Temat postu:
Wierzba ma całkiem niezły licznik. Czemu? Pewnie nie pisze zbyt wiele w Testach, Zabawach, itp. Prawie wszystkie jej posty są zliczane.
Nie wiem czy synchronizacja ma coś wspólnego, że licznik zmniejsza się. Jeśli tak to wszystko w porządku. Wywala pewnie wszystkie posty, które były na liczniku, ale tak naprawdę to ich już nie ma (są już skasowane). Niestety nie jestem tego pewna.
Zawsze można wywalić liczniki. Znikną wtedy i rangi (a może i nie), więc bez obawy, że ktoś będzie miał juniora Razz. Zostaną tylko rangi specjalne. Można oczywiście dodać nowe. Chociaż jak na razie i tak jast ich chyba za dużo. Na Dobrą Radę nikt nie zaproponował nawet jednej osoby.
panienka_wierzba - Nie 01 Maj, 2005 13:04
Temat postu:
no ja strasznie zadko pisze w zabawach i takich tam
ale nowe rangi 9a raczej wyzsze) by sie rpzydaly
bo np. wielu uzytkownikow ma juz powyzej 1500 prawie 200 postow
a ostatnia ranga konczy się na psotach 500
ToJa - Nie 01 Maj, 2005 13:14
Temat postu:
Synchronizacja postów
W wielu przypadkach licznik postów użytkowników nie odzwierciedla prawdziwej ilości postów którą użytkownik ma na forum. Podczas kasowania tematu, postu licznik postów użytkowników jest zmniejszany. Jednak w przypadku gdy kasujemy całe forum, lub forum ma ustawione czyszczenie, licznik postów użytkowników celowo nie jest zmniejszany.
To narzędzie umożliwia synchronizacje licznika postów wszystkich użytkowników do rzeczywistej wartości.

Poprzeczki z rangami nie trzeba podnosić dla wszystkich. Można np. po 2000 postów dodać dodatkową rangę. Nazwa Super Moderator nie ma sensu, bo nie wszyscy, którzy będą mieli 2000 postów będą modami. To już pwturka z rozrywki, bo pisałam o tym. Napiszcie propozycje nazw i może jakieś sugestie do obrazka rangi (inny kolor, inne obrazki zamiast gwiazdek) Niech ktoś zrobi nowy temat i może coś wpadnie komuś do głowy Razz
Anonymous - Nie 01 Maj, 2005 13:25
Temat postu:
Może stworzyć rangę NABIJACZ POSTÓW i zamiast gwiazdek będzie mała klawiatura Razz
Anonymous - Nie 01 Maj, 2005 14:17
Temat postu:
Stokrotka napisał/a:
Może stworzyć rangę NABIJACZ POSTÓW i zamiast gwiazdek będzie mała klawiatura Razz

jest już coś podobnego chyba... Wink

hm... na forum michelle są takie rangi jak np. maskotka, chilli itd. może i by tutaj takie coś zastosować? nyo nie wiem... a każdym razie ja mam latające gwiazdki i mi się tak podoba, haha Wink
Anonymous - Nie 01 Maj, 2005 14:29
Temat postu:
700 postów-bywalec
900 postow-Mądrala
1100-Pisarz
1500-stary wyjadacz
1700-nabijacz
2000-sąsiad
2200-staruszek
;]
mroweczka - Nie 01 Maj, 2005 14:59
Temat postu:
HeyaH napisał/a:
Stokrotka napisał/a:

jest już coś podobnego chyba... Wink

Na naszym forum...? Nieee...Mnie się to NABIJACZ POSTÓW podoba nawet Razz
700-starszy aktywista (?)
1000- mieszkaniec
1500- starszy mieszkaniec
2000- nakręcony
2500- wariat

Razz
Girl Zone - Nie 01 Maj, 2005 15:10
Temat postu:
dokończeni rangi mrówy
powyżej 2500- mega/starszy wariat
Anonymous - Nie 01 Maj, 2005 15:28
Temat postu:
A więc ja chciałąbym zaproponować żeby rangi były śmieszne na jakimś forum są np. kiszony ogórek, zeschnięta marchewka. Głupkowato to brzimi, ale jest funny. Może by też zastosować coś takiego? Ja bym była za czymś takim, bo tego da się o wiele więcej wymyśleć. A np. jak już dojdzie do 5 kółeczek to mogą się zapełniać kółczka w innym kolorze itd...
ToJa - Nie 01 Maj, 2005 16:07
Temat postu:
Co jak co, ale Nabijacz Postów kojarzy mi się ze śmieciuchami. To ranga raczej dla spammera. Toczycie wojny o nabijanie postów (liczników) a tu taka ranga?! Razz
Anonymous - Nie 01 Maj, 2005 16:13
Temat postu:
Hmmm... dobry pomysł jak się trafi jakiś spammer, to może zrobić ankiete dla modów, czy coś czy przyznać takowemu taką rangę, która zniknie jak sie poprawi =] oczywiście ranga powinna sie wyróżniać bardzo wyróżniać i rzucać w oczy =]
mroweczka - Nie 01 Maj, 2005 17:52
Temat postu:
A ja myślałam,ze właśnie chodzi o rangę dla spammera Razz
Bo jak dla mnie jest dobra Smile i zgadzam się z Elfką Smile
panienka_wierzba - Nie 01 Maj, 2005 23:14
Temat postu:
ja za Pauliną
głupkowate rangi Wink
i rposze o wymyslenie jeszcze na wyrost
tak 3000 i 3500 czy 4000 Wink bo pewnie za pare tygodni te pierwsza osiogne =P
Anonymous - Pon 02 Maj, 2005 15:21
Temat postu:
panienka_wierzba napisał/a:
bo pewnie za pare tygodni te pierwsza osiogne =P

za pare dni, jak już Wink
nasty_girl - Pon 02 Maj, 2005 15:30
Temat postu:
mi sie narazie udalo przekroczyc 1000 <jupi>
Anonymous - Pon 02 Maj, 2005 16:19
Temat postu:
A mi sie wydaje ze nasty_girl niedługo prześcignie Wierzbę biggrin
To jest poprostu nabijacz że zaledwie w ciągu kilku dni mieć ponad 1000 postów Razz
nasty_girl - Pon 02 Maj, 2005 16:20
Temat postu:
Stokrotka po prostu ostatnio z pewnych powodow spedzam duzo czasu przed kompem i czesciej odpisuje.. nic na to nie poradze.. nie pisze przeciez tych postow po to zeby miec wiecej na liczniku.. mam przestac pisac bo sie tobie nie podoba?

i nie tak kilka dni.. poltora miesiaca juz jestem z wami ;p
Anonymous - Pon 02 Maj, 2005 16:27
Temat postu:
nasty_girl napisał/a:
Stokrotka po prostu ostatnio z pewnych powodow spedzam duzo czasu przed kompem i czesciej odpisuje.. nic na to nie poradze.. nie pisze przeciez tych postow po to zeby miec wiecej na liczniku.. mam przestac pisac bo sie tobie nie podoba?

i nie tak kilka dni.. poltora miesiaca juz jestem z wami ;p
Ja nie mówie że mi się nie podoba Razz A kilka dni to była przenośnia bo jesteś dość krótko
nasty_girl - Pon 02 Maj, 2005 16:41
Temat postu:
no poltora miesiaca to dlugo nie jest.. ale coz ostatnio wole spedzac czas przed kompem (przynajmniej jescze jakis czas dopoki sie pewne rzeczy nie unormuja), chlopak sie uczy do matury wiec spedzamy dziennie tak z 2-3 godz, a potem zostaje mi komp.. miedzy innymi dlatego tu jestem.. bo trzeba bylo jakos zabic czas..
Naomi - Pon 02 Maj, 2005 17:07
Temat postu:
Może coś takiego:
100 postów- chuchro
200 -||- - kiełkujący
300 -||- - rozluźniony
400 -||- - stary, ale jary
500 -||- -baniak ^^=]
itd.
To kilka propozycji... =)
Podoba mi się też pomysł Elfki (zgniły pomidor__) ##++}
Kinga - Wto 03 Maj, 2005 17:26
Temat postu:
<rotfl> A ja jestem od samiuskiego poczatku i O Razz
Elun - Wto 03 Maj, 2005 17:41
Temat postu:
mi tez sie wydaje ze nasty_girl szybko przegoni wierzbe. pamietam jak jeszcze z jakies dwa tygodnie temu, obie mialysmy po 500 postow, a teraz?? Razz
Akacja12 - Wto 03 Maj, 2005 18:57
Temat postu:
A ja jestem 2 lata i mam dużo dużo mniej niż Ty Razz
panienka_wierzba - Wto 03 Maj, 2005 21:21
Temat postu:
ja na począktu tez nabijałam jak gupeeek =P
ale poza tym wciąz coś jest nie tak
mam ponad 400 postów wiecej jak daje zeby mi wszystkie moje posty pokazalo, ale tylu w zabawach nie nabisalam i w testach i do smiechu...
nasty_girl - Wto 03 Maj, 2005 21:41
Temat postu:
nie martwcie sie .. jescze tylko do matur, potem ustne i egzamin zawodowy chlopaka i bede tu wchodzic raz dziennie gora, no chyba ze uda mi sie do mieszkania babci chociaz na krotki czas przeprowadzic to wtedy wogole .. Razz

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group