Dzieci OnLine

Programowanie - Dlaczego nie chodza mi czaty (na Interii), gdy uzywam Opery?

Anonymous - Pon 04 Kwi, 2005 20:27
Temat postu: Dlaczego nie chodza mi czaty (na Interii), gdy uzywam Opery?
Treść w temacie. Razz
Noid - Pon 04 Kwi, 2005 20:28
Temat postu:
Tylko na Interii czy na innych tez nie chodza?
Dexter - Pon 04 Kwi, 2005 20:32
Temat postu:
Może trzeba zainstalować wtyczkę JAVA do przeglądarki.
nasty_girl - Pon 04 Kwi, 2005 21:04
Temat postu:
sciagnij se i zainstaluj jave, bez tego ci dzialac nie bedzie, i nie tylko czat ale i inne rzeczy
Anonymous - Pon 04 Kwi, 2005 21:13
Temat postu:
Dexter napisał/a:
Może trzeba zainstalować wtyczkę JAVA do przeglądarki.

ale w wersji 7.54 jest java Smile
mi tez nie dzialalo...tak jest,niekompatybilnosc,ale radze dla pewnosci posłuchac sie Dextra ;]
Anonymous - Pon 04 Kwi, 2005 21:34
Temat postu:
No więc. Za radą Dextera pobrałam Javę i zainstalowałam... i nadal nie działa. =/

---
A i jeszcze jeden problem. :/ Otóż mam Mozillę, ale w ogóle nie chce mi się łączyć z witrynami.... Co jest?:/
Anonymous - Wto 05 Kwi, 2005 14:37
Temat postu:
wejdź do ustawien proxy w mozilli tzn narzedzia->opcje->ogolne->tam na samym dole 'ustawienia połączenia' i tam wpisz to co masz w przegladarce ktora uzywasz tzn operze ;]
Anonymous - Sro 06 Kwi, 2005 11:59
Temat postu:
Gabra napisał/a:
wejdź do ustawien proxy w mozilli tzn narzedzia->opcje->ogolne->tam na samym dole 'ustawienia połączenia'

Nie mam czegoś takiego... Neutral

edit:
Juz jest. Trochę inaczej, ale działa. ;> Thx. :*
Anonymous - Czw 07 Kwi, 2005 19:50
Temat postu:
a moze ta opera jest jakas niekompatybila ;] ?
Anonymous - Pią 08 Kwi, 2005 12:12
Temat postu:
Gabra napisał/a:
a moze ta opera jest jakas niekompatybila ;] ?

W takim razie Mozilla też... Neutral
Anonymous - Pią 08 Kwi, 2005 14:10
Temat postu:
mnie w operze nie dzialaja wogule aplety javy, tylko w IE Neutral
Eithne - Nie 10 Kwi, 2005 21:33
Temat postu:
Tak naprawdę to u mnie też wszelakie czaty i reklamy nie działają... Jak tak bardzo chcesz sobie gdzieś pogadać na chacie to radzę użyć Explorera... Nic się nie stanie i obejdzie się bez zachodu... Cool
Noid - Nie 10 Kwi, 2005 21:36
Temat postu:
Eithne napisał/a:
Nic się nie stanie i obejdzie się bez zachodu... Cool

Stac sie moze i to bardzo wiele. Przynajmniej wieksze prawdopodobienstwo zlapania wirusa/trojana/robaka jest w IE niz innych przegladarkach.
Eithne - Nie 10 Kwi, 2005 21:40
Temat postu:
Jasne, ale myślę, że sporadyczne chatowanie na interii (podkreślam sporadyczne) raczej nie powinno zaszkodzić... Cóż tak to jest... Osobiście IE używałam pół swojego życia, a jak straszne wirusy do mnie przyszły przerzuciłam się na Mozzilę... Ale raczej nie jestem z niej zadowolona... Co do IE jak nie wchodzisz na "cudne stronki" Wink i nie grywasz w gry on-line i nic nie ściąga się to raczej w nic się nie pownno "wepnąć"...
Noid - Nie 10 Kwi, 2005 21:42
Temat postu:
No ok, zgadzam sie. Co do Javy w Mozilli i Operze to jak mialem Winde wszystko dzialalo bez zarzutu i nie wiem czemu u Was jest cos nie tak =]
Eithne - Nie 10 Kwi, 2005 21:45
Temat postu:
U mnie jest zawsze taki cudny napis "Naciśnij aby pobrać wtyczkę".... Bossko Very Happy Jakoś mi do tych wtyczek nie spieszno...
Noid - Nie 10 Kwi, 2005 21:47
Temat postu:
Czasemi mi tez w Firefoxie takie cudenka wyskakuja jednak wole sam sciagnac, zainstalowac i miec pewnosc, ze jak cos bedzie nie dziala to tylko i wylacznie moja wina xD
Anonymous - Pią 15 Kwi, 2005 13:44
Temat postu:
Dlatego tez inne przegladarki, niz IE sa do [cenzura] ;]
Ze tez Wam sie chce instalowac jakies gowna Neutral
Naprawde musi sie Wam nudzic..
Eithne - Pią 15 Kwi, 2005 17:09
Temat postu:
No nie wiem w IE łatwiej jest nazbierać wszelkich wirusów prze głupie wejście na stronę (np. www.prv.pl) W Mozzili nie pokazują się też reklamy, co jest udogodnieniem dla nerwowych.. ogromnym udogodnieniem Cool
nasty_girl - Pią 15 Kwi, 2005 22:20
Temat postu:
w kazdym mozna zlapac wirusy, wiec lepiej miec jakies zabezpieczenie od tego i wiedziec gdzie sie wchodzi niz instalowac przeglodarki..
Eithne - Pią 15 Kwi, 2005 23:27
Temat postu:
W niektórych przypadkach żaden antywirus nie zadziała dość szybko. Weźmy taki przykład (w ostatnim czasie bardzo byłam nim zbulwersowana Cool Bo do tego musiałam go doświadczyć na własnej skórze) Otwieram www.prv.pl Jest to ułamek sekundy, przed oczmi mignęło mi, że jakiś plik się ściągną (może dwa, a może 1000). I tak dostałam paczuszkę wirusów składającą się z jakiś 500 trojanówk, kilkuset robaków i jeszcze takie inne odmiany... Nikt, nic nie zdążył zareagować. Stało się i tyle...
W mozilli np. żadne okienko nie otworzy ci się, a żeby coś ściągać to nie jest tak łatwo.. W IE ściągaie odbyło się bez problemu...

Ale cóż co do wyboru przeglądarki to jest tak: Jest ryzyko, jest zabawa....
nasty_girl - Sob 16 Kwi, 2005 00:06
Temat postu:
Eithne w ktores aktualizacji windowsa bylo takie fajne cos ze mozesz w przeglodarce zablokowac wyskakujace okna.. Smile i nie wyskakuja :p wiec z tym tez se mozna poradzic
Noid - Sob 16 Kwi, 2005 10:40
Temat postu:
Ech... zapomnialem jak to jest kiedy trzeba sie przejmowac wirusami i trojanami. Teraz bez zadnego antywira wchodze na rozne stronki np. http://hacking.pl/ i czytam bez obawy, ze cos sie stanie (porownujac na kompie mojego kuzyna, po 5 minutach pzrebywania na tej stronie mial 7 programow szpiegujacych ;])
Anonymous - Sob 16 Kwi, 2005 15:43
Temat postu:
antyvir, anyadware, antypopup i juz jest spokoj
dojdzie jeszcze firewall i juz wogole sielanka.
A na oparach i innych gownach mozliwosci zmiejszaja sie o polowe ;]
niekompatybilny shit ;o
Eithne - Sob 16 Kwi, 2005 22:08
Temat postu:
No, nie wiem z firrewalami jest tak, ze one broniątylko przed taką "ciekawską młodzieżą", ogólnie to polecam mks-vir... zawsze można ściągnąć... Ale co jak co.. zawsze przydałoby się pilnować się przed wdepnięciem w fajne wirusy.. Bo wtedy przyjemnie nie jest
Anonymous - Nie 17 Kwi, 2005 12:04
Temat postu:
Ale sobie zrobiliście fajnego off-topa ;]

No, ale jak już off-top to...
Mój tata często wchodzi na wiadomo jakie strony :/ Dlatego co tydzień na komputerze było tysiące wirusów, robaków, trojanów, śmieci i innego syfu. Mimo, ze miałam antyvira, nie działało to wystarczająco szybko. Wtedy korzystałam z IE. Teraz przeszłam na Operę (czasem Mozillę) i śmieci jest dużo mniej (jak narazie nie zmieniałam antyvira, bo chciałam porównać, jak będzie). Wink

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group