Dzieci OnLine

Pomoc w lekcjach - Statut Boleslawa Krzywoustego

Anonymous - Sob 12 Mar, 2005 16:54
Temat postu: Statut Boleslawa Krzywoustego
Wie ktos moze, dlaczego Kazimierz Sprawiedliwy nie otrzymal zadnej dzielnicy? :\ Wydaje mi sie, ze dla tego, iz byl zbyt mlody do panowania nad nia, jednak nie jestem pewny..
Gladiatorpl - Sob 12 Mar, 2005 19:44
Temat postu:
O najmlodszym ojciec nie zapomnial Razz

"Ziemia sieradzko-łęczycka przypadła jako oprawa wdowia księżnej Salomei, a zarazem miała stanowić przyszłe zabezpieczenie Kazimierza II Sprawiedliwego."
Mon!¶ka - Sob 12 Mar, 2005 20:11
Temat postu:
O ile się nie mylę, nie otrzymał on żadnej dzielnicy, ponieważ był dopiero w łonie matki Very Happy
Anonymous - Nie 13 Mar, 2005 12:25
Temat postu:
Cos mi tu nie pasuje, przeciez ziemie sieradzko-leczyckie nalezaly do dzielnicy senioralnej?
Anonymous - Nie 13 Mar, 2005 12:53
Temat postu:
O ile sie nie myle, to nie otrzymał dlatego, ze jeszcze sie nie narodzil. W kazdym razie cos mi tam sie majaczy z lekcji histy w zeszlym roku Razz, no i w ksiazce mojej nic o nim nie pisze, dlatego wyciagam takie wnioski, ale pewna w 100% nie jestem

----
Senioralna obejmowala leczycka, krakowska, sieradzka i Pomorze Gdanskie. Nie bylo mowy o zabezpieczeniu Sprawiedliwego. fakt, ze potem on stal sie seniorem i nia 'dowodzil', ale jednak nie byla przypisana na nigo.[/quote]
Anonymous - Wto 15 Mar, 2005 21:01
Temat postu:
Dzieki.
Gladiatorpl - Wto 15 Mar, 2005 21:04
Temat postu:
jak nie bylo, jak bylo niech jutro poszukam starej ksiazki i jak ja znajde to wam przepisze slowo w slowo (ale nie wiem czy znajde) Razz
Wydaje mi sie na 90% ze dostal ziemie
Anonymous - Pi± 18 Mar, 2005 17:48
Temat postu:
Nie bylo na 100%...

btw - mozna zamknac temat...

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group