Zwierzęta - Kto ma papużki faliste? Kloe - Czw 24 Lut, 2005 18:08 Temat postu: Kto ma papużki faliste?
Czy ktos z was posiada te ptaki?
Ja mam ponad rok parke Salse i Figusia.
Są bardzo miłe i...śmieszne normalnie można się z nich codziennie pośmiać .
Jeśli macie faliste, albo jakieś inne ptaki to się wypowiadajcie . sami10 - Sob 26 Lut, 2005 22:00 Temat postu:
ja od niedawna mam papużke falistą . ma na imie Pućka . jest super . uczę ją mówić ale mi nie wychodzi ( i pewnie nie wyjdzie) Anonymous - Sob 26 Lut, 2005 22:05 Temat postu:
ja mam papuge nie papużke większą zdecydowanie aleksandrette obrożną
ale co z tego? Bee - Sob 26 Lut, 2005 23:30 Temat postu:
Ja miałam kiedyś papużkę falistą ale zdechła i już jej nie mam (to było jakieś 3 czy 4 lata temu) A teraz mam 2 chomiki dżumgarskie. dziewczyneczka - Pią 04 Mar, 2005 09:17 Temat postu:
Ja nie mam papużek ani żadnych innych ptaków
Ale za to w naszej szkole jest pełnow jednej sali.
Pamiętam jak kiedyś na lekcji jakimś cudem uciekły...
Dziewczyneczka Mia - Czw 17 Mar, 2005 14:21 Temat postu:
Kiedyś miałam papuzke falistą. Zdechła mi jakieś 2 albo więcej lat temu. Zresztą papuzki faliste żyją TYLKO 7 lat. Moja papużka nazywała się Kubuś. Była zielono-żółta w niebieskie plamki koło oczu. Szkoda że zdechła, ale wiecznie żyć nie mogła... aGa-) - Czw 12 Maj, 2005 20:06 Temat postu:
Mia napisał/a:
Zresztą papuzki faliste żyją TYLKO 7 lat.
To nie jest żadna reguła. Ja miałam papużkę, która żyła 12 lat. Druga tylko 3, bo zachorowała. I teraz mam dwuletnią falistą. Ona89 - Pią 13 Maj, 2005 18:14 Temat postu:
Ja mam od niedawna papużkę, ale nie ma imienia, każdy mówi na nią inaczej Dużo czytałam na ich temat i mogą one żyć nawet do 14 lat o ile nie są "sztuczne", ponieważ jeśli są genetycznie (czy jak to tam się nazywa) "farbowane" to mogą żyć nawet o połowę krócej. mroweczka - Nie 15 Maj, 2005 21:06 Temat postu:
Ja mam dwie papużki faliste, od ponad roku. jedna jest cała biała-Zuzek(miał być zuzia) a drugi to Mikuś zielono-zolty. Proszę się nie śmiać, nie ja imiona wymyślałam. I trochę tolerancji dla homoskesualizmu . Blanka - Pon 16 Maj, 2005 16:30 Temat postu:
Ja miałam papużkę falistą...Megi (była wcześniej papużką jajca czyli nickowej Korneli z forum) ale musialam ją oddac;(.