Dzieci OnLine

O Forum - Nowa funkcja - "Pomógł mi"

ToJa - Czw 10 Lut, 2005 17:19
Temat postu: Nowa funkcja - "Pomógł mi"
Moduł "Pomógł mi" pokazuje się dopiero po napisaniu nowego tematu.
Może bardziej obrazowo:
Np. Nina zakłada nowy temat. Przy każdym użytkowniku, który odpowiedział w tym temacie pokaże się przycisk "Pomógł mi". Jeśli ktoś pomógł jej rozwiązać problem Nina może, to docenić i przyznać punkt tej osobie. Nikt inny poza Niną nie może przyznać punktu.
Oczywiście niektóre fora są zablokowane (zabawy, poezja, testy i kilka innych gdzie nie ma to sensu.)
Kinga - Czw 10 Lut, 2005 17:20
Temat postu:
Świetne ... ToJa ... a skąd osoba wyrozniona dowie sie oo ... um wyroznieniu ?
Anonymous - Czw 10 Lut, 2005 17:21
Temat postu:
czyli powracają złote punkty Smile ?
Anonymous - Czw 10 Lut, 2005 17:25
Temat postu:
Kinga napisał/a:
Świetne ... ToJa ... a skąd osoba wyrozniona dowie sie oo ... um wyroznieniu ?
'
pod avkiem bedzie napis:Pomogła:1 raz
to sie zmienia w zaleznsci od tego ile razy pomogła.Ja pierwsza rozdałam pare tych punktów:miracle,gabrielen,wierzbie i frigg Smile
Bo doradziły mi w wyborze szamponu w temacie "zniszczone kłaki" Smile
ToJa - Czw 10 Lut, 2005 17:26
Temat postu:
To nie jak Złote punkty. To działa inaczej. Napisałam ten temat. Odpowiedziała mi Kinga i Ty. Pod waszymi postami widzę przycisk Pomógł mi. Mogę Wam teraz przyznać punkt za pomoc (he, he chyba i te forum powinno być zablokowane)
ToJa - Czw 10 Lut, 2005 17:31
Temat postu:
Gabra tego się właśnie obawiałam Sad Nadużywania punktów. Zastanawiałam się nawet czy nie wprowadzić tego tylko na forach Trudne pytania. Coś mi się zdaje, że gdyby Do śmiechu nie było zablokowane to też by leciały punkty "Bo mnie rozśmieszył(a)" Sad
Anonymous - Czw 10 Lut, 2005 17:33
Temat postu:
ja bym radziła na takich,na których mozna pomoc tzn: zwierzeta,moda,uroda,wyglad,miedzzy nami chłopakami,TP no i to chyba te co Kinga dopisała
PS.A tych punktów nie rozdałam PARĘ tylko po jednym biggrin
Kinga - Czw 10 Lut, 2005 17:34
Temat postu:
No nie wiem ToJa moze komus by tam moglo "odbic" i by dal punkt za rozsmieszenie
Ale np powiedzmy w "Pomoc w lekcjach" napewno sie przyda ... pozatym jak jest jakiś problem z grą czy coś czy ze stronką ... to tez mozna nagrodzic taka osobe ktora pomogla Wink
Anonymous - Czw 10 Lut, 2005 19:38
Temat postu:
Jestem za tym pomysłem, będę zasze obdarzać użytkowników którzy mi pomogli biggrin
Iśka - Czw 10 Lut, 2005 20:15
Temat postu:
Funkcja świetna, tylko dokladnia, nie we wszystkich forach =) Trzebaby wybrać te, w których może zostać udzielona pomoc ^^
Elun - Czw 10 Lut, 2005 20:18
Temat postu:
ja stawiam na forum trudne pytania, pomoc w lekcjach, moda uroda wyglad i webdesing prgoramowanie.
Iśka - Czw 10 Lut, 2005 20:31
Temat postu:
AmazonkAA napisał/a:
ja stawiam na forum trudne pytania, pomoc w lekcjach, moda uroda wyglad i webdesing prgoramowanie.

Tak, ale w "zwierzętach" też można pomóc Wink
Anonymous - Czw 10 Lut, 2005 20:38
Temat postu:
Albo ja jestem jakas nie kumata... ale nie kapuje tego ... tzn w czesci... np nie widze u Gabry pod avkiem nic takiego o czym mowiła ToJa
Anonymous - Czw 10 Lut, 2005 20:39
Temat postu:
Szczeże mówiąc to w każdej kategori można troche pomóc no to chyba wszeędzie powinna być ta funkcja.

Ps. Może wyjątek to Kulinaria, Do śmiechu....
Anonymous - Czw 10 Lut, 2005 20:42
Temat postu:
Agnieszka12 napisał/a:
Albo ja jestem jakas nie kumata... ale nie kapuje tego ... tzn w czesci... np nie widze u Gabry pod avkiem nic takiego o czym mowiła ToJa

bo ja nikomu nie pomogłam...A jezeli TY załozysz temat,w którym ja dam odpowiedz to tam pod moja sygnatura wsrod tych ikonek bedzie z takim zielonym "V" pomogła.
Anonymous - Czw 10 Lut, 2005 21:30
Temat postu:
ToJa wiesz co genialny pomysł i bardzo mi się podoba... daję plusa dla Ciebie za genialność... gdzie są wybory na najlepszego admina wszechczasów?
mroweczka - Czw 10 Lut, 2005 21:40
Temat postu:
Naprawde świetny pomysł! Wink .Bardzo mi się podoba, podpisuję się pod Elfką Wink
Co do foum...Ja jestem za TP, Zwierzęta, Pomoc w Lekcjach,Moda i Uroda.
ToJa - Czw 10 Lut, 2005 21:57
Temat postu:
Agnieszka12 napisał/a:

Agnieszko, ten przycisk pokaże się tylko u ludzi, którzy odpowiedzieli w temcia, który Ty założyłaś. Nie zobaczysz przycisku w temacie np. Nenar. To jest przycisk dla Ciebie. Tobie odpowiadają ludzie i tylko Ty możesz dawać im punkty jeśli uważasz, że Ci pomogli. Masz problem - zakładasz temat - ktoś Ci pomaga to rozwiązać... Dlaczego inni mają dawać za to punkty.
Najlepiej zajrzyj do jakiegoś tematu, który sama założyłaś. Inaczej nie zobaczysz przycisku.

Jasne, że nie mam zamiaru blokować for Zwierzęta, Psychologia czy Pomoc w nauce... Zresztą to się okaże, co jeszcze zablokować. Nie miałam czasu dokładnie przejrzeć i powpisywać. Ale widzę, że i tak tam gdzie dane są punkty zmienia się kolor pola w tabeli. Jak będzie za dużo dziwnych punktów w tematach gdzie nie widać żeby ta pomoc faktycznie była udzielona to się zablokuje.
Kulinaria nie są zablokowane. W końcu jeśli komuś potrzebny jest przepis i go dostanie od kogoś to też pomoc Smile
Kinga - Czw 10 Lut, 2005 22:00
Temat postu:
ToJa napisał/a:

Ale widzę, że i tak tam gdzie dane są punkty zmienia się kolor pola w tabeli.

A wlasnie tak patrzyłam i myslałam ze mi an wzrok od kompa padlo Smile

I posty tez sie stają kolorowe tak ?
mroweczka - Czw 10 Lut, 2005 22:09
Temat postu:
Kinga napisał/a:
ToJa napisał/a:

Ale widzę, że i tak tam gdzie dane są punkty zmienia się kolor pola w tabeli.

A wlasnie tak patrzyłam i myslałam ze mi an wzrok od kompa padlo Smile
I posty tez sie stają kolorowe tak?

Haaa tez tak myslałam Cool I posty też są kolorowe...
mam pytania...jak można sprawdzić skąd ma ię tego punkta?
Anonymous - Czw 10 Lut, 2005 22:13
Temat postu:
Klikasz na czyjąś nazwę i Ci się pokazuje av i takie tam chyba wiesz o co chodzi i tam amsz te punkty i klikasz na to i pokazuje się za co dostała dana osoba... już obczaiłam =)
Anonymous - Czw 10 Lut, 2005 22:13
Temat postu:
Juz rozumiem:) b. dobry pomysł
Chesterka - Pią 11 Lut, 2005 00:06
Temat postu:
Świetna funkcja, naprawdę świetna Mr. Green
Sztona - Pią 11 Lut, 2005 09:39
Temat postu:
Ja dałam mrowie Smile ♥ i AmazoncEE Smile ♥ (bo jako pierwsza wzieła na poważnie mój temat o postanowieniach więc pomogła mi podnieść się na duchu) Bardzo Wery Good pomysł Smile))
ToJa - Pią 11 Lut, 2005 11:03
Temat postu:
Exclamation Jest jeszcze coś...
Jeśli moderator chce usunąć post, albo temat pokazuje się pole do wpisania powodu. Można powód wybrać z rozwijalnego menu, albo wpisać własny. Użytkownik dostaje powiadomienie o skasowaniu. To wygodne, bo nie trzeba tłumaczyć dlaczego post został skasowany. Powód podany i sprawa załatwiona.
Oczywiście przy kasowaniu postów pisanych przez siebie tego nie ma.
Anonymous - Pią 11 Lut, 2005 11:10
Temat postu:
Ja jak zywkle nie kumata. Wink Tzn. coś mi tamn świta, ale pewnie zakapuję to w praktyce.
I naprawdę fajna opcja. Cool

Edit: już zakapowałam. Wink
Anonymous - Pią 11 Lut, 2005 18:48
Temat postu:
Pomysł super, gratuluje fantazji Smile tylko może być znowu tak że ktoś będzie sobie nabijał ,,pomógł x razy,, i to jest ten jeden z dwóch bubli. To powinno być uaktywnione tylko w TRUDNE PYTANIA wedłuh mnie Wink
Anonymous - Pią 11 Lut, 2005 19:02
Temat postu:
Aren napisał/a:
To powinno być uaktywnione tylko w TRUDNE PYTANIA wedłuh mnie Wink

Ale nie pomaga się tylko w TP. Dzisiaj dałam Ninie, bo pomogła mi w topicu "Zęby i złodziej" dotyczącego problemów z moim psem. Podobnie może być w nauce (a nóż ktoś komuś wyjaśni równania reakcji z chemi? Wink), programowaniu, kulinariach etc. Wink
ToJa - Pią 11 Lut, 2005 19:13
Temat postu:
Aren napisał/a:
Pomysł super, gratuluje fantazji Smile tylko może być znowu tak że ktoś będzie sobie nabijał ,,pomógł x razy,, i to jest ten jeden z dwóch bubli. To powinno być uaktywnione tylko w TRUDNE PYTANIA wedłuh mnie Wink

Nie tym razem. Tu nie da się oszukiwać. Można nawet zobaczyć w profilu za jaką odpowiedź dano punkt. Wiadomo również kto dał ten punkt (proste - to osoba, która założyła temat - nikt inny nie może tego zrobić) Nie można też 2 razy dać punktu za tą samą odpowiedź.
ToJa - Pią 11 Lut, 2005 19:44
Temat postu:
O proszę, to jest najlepszy przykład tego o czym pisałam - rozdawanie punktów.
http://forum.dziecionline.pl/viewtopic.php?t=6494
Punkt dla dorota93 od pechowa ona za post, który był powtórką wcześniejszych 2 postów, w których pisało o kartce walentynkowej.
Jeśli tak ma to wyglądać, to lepiej z tego zrezygnować. To niezły powód do śmiechu dla ludzi, którzy tu zajrzą.

Są trzy wyjścia.
1. Punkty dawane za naprawdę wartościowe odpowiedzi i pomoc (w co nie bardzo wierzę).
2. Za rozdawanie punktów jak w przykładzie będą dawane ostrzeżenia (to zmusi do przemyślenia czy naprawdę dać punkt)
3. Całkowita rezygnacja z tego.

Anonymous - Pią 11 Lut, 2005 19:49
Temat postu:
najlepsze wyjśćie to wyjśćie nr. 2 Smile
Chesterka - Pią 11 Lut, 2005 19:52
Temat postu:
Ja też jestem za 2!!!! Mr. Green
Anonymous - Pią 11 Lut, 2005 20:10
Temat postu:
2!!!!!!!!!
2!!!!!!!!!!!
2!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
LoL je kcem punkt nr 2 biggrin biggrin Razz
Anonymous - Pią 11 Lut, 2005 20:23
Temat postu:
Niom dobra jeżeli uważacie że niesłusznie dali mi punkt to zdejmijcie mi go, nie pogniewam sie napewno Wink Jestem na p. 2 Cool
Anonymous - Pią 11 Lut, 2005 20:26
Temat postu:
Ja takze jestem za 2 i tak ja raczej nie bede miała jak dawać <lol>
Iśka - Pią 11 Lut, 2005 20:49
Temat postu:
Też jestem za 2 =]
mroweczka - Pią 11 Lut, 2005 20:53
Temat postu:
Albo tutaj jest podobna sytuacja: http://forum.dziecionline.pl/viewtopic.php?p=75430#75430 . Nie chcę kablować broń Boże (^^) ale punkt dany za...to,że "Amazonka pierwsza potraktowała ten temat na poważnie". Wcześniej dziewczyny pisały,że nie mają żadnych postanowień,gdyz i tak ich nie dotrzymają. A przecież ta funkcja nazywa się "Pomógł mi". Chyba,że ja mam jakieś zwidy? Wink
ToJa - Pią 11 Lut, 2005 22:43
Temat postu:
Dorota, to nie chodzi o to żeby odbierać punkty. Tego chyba się nawet nie da zrobić Razz ty nie jesteś niczemu winna. Zresztą ten co daje też. W końcu to nie zbrdnia. Ale to niesprawiedliwe w stosunku do ludzi, którzy naprawdę wiele pomagają.
Coś mi jednak się zdaje, że to będzie raczej zabawa i wyścig o punkty biggrin

Mróweczka tym razem prawie spadłam z krzesła ze śmiechu.
Sztona litości!
Za taki post: "a moje jest takie, ze przynajmniej raz dziennie wejde na te forum" ( chodzi o postanowienie) dajesz punkt?!
Sztona w czym Ci to pomogło? Czy jest tu jakaś rada? Czy ten post pomógł w czymkolwiek?
Mnie ten post cieszy. Ktoś pisze, że bedzie tu codziennie... To jest dla mnie powód do radości, ale żeby mi w czymś to pomogło? Razz
No jak pisała mroweczka... Sama nazwa przycisku "Pomógł mi" coś mówi.

Może to nowość i z czasem to się zmieni. Na razie przy takim "dziwnym" przyznaniu punktu nie zostaje nic innego jak skasować post z punktem. To naprawdę niezły powód do śmiechu dla ludzi spoza forum. Nic dziwnego, że potem stado "czubasów" pokłada się ze śmiechu czytając takie "wyróżnione" posty.
dziewczyneczka - Nie 13 Lut, 2005 10:56
Temat postu:
ToJa napisał/a:
. Coś mi się zdaje, że gdyby Do śmiechu nie było zablokowane to też by leciały punkty "Bo mnie rozśmieszył(a)" Sad

W pewnym sensie można dać punkt ponieważ jeśli ktoś jest przygnębiony i przybity rozśmieszenie mu pomoże.
Anonymous - Nie 13 Lut, 2005 14:02
Temat postu:
dziewczyneczka napisał/a:
ToJa napisał/a:
. Coś mi się zdaje, że gdyby Do śmiechu nie było zablokowane to też by leciały punkty "Bo mnie rozśmieszył(a)" Sad

W pewnym sensie można dać punkt ponieważ jeśli ktoś jest przygnębiony i przybity rozśmieszenie mu pomoże.

Ale porównajmy dwie sytuacje:
1. ktoś ma zły dzień i jakaś inna osoba pisząc kawał poprawi mi humor - dostaje punkt, że pomogła.
2. przykładowa 16 latka miesiączkuje od 6 lat i nagle wsio i okresu nie ma od 4 miesięcy. Ktoś pomaga i dostaje punkt.
Czy nie uważaz, że to nierówne? Wink
ToJa - Nie 13 Lut, 2005 14:22
Temat postu:
Dziewczyneczka jeśli ktoś ma doła, to idzie do Trudnych pytań, albo pisze na forum Nastolatki...
Zły humor można mieć codziennie rano, bo trzeba iść do szkoły, zły humor masz, bo musisz iść do sklepu, wynieść śmiecie a masz ochotę w tym czasie siedzieć na forum biggrin
Niemal każdego dnia coś nas wkurza. Dla mnie wystarczy jak usiądę do kompa, poczytam, albo dadzą mi święty spokój.
Na prawdziwego doła nie pomoże przeczytanie kilku dowcipów...
dziewczyneczka - Nie 13 Lut, 2005 14:24
Temat postu:
No cóż rzeczywiście masz racje:)
Anonymous - Nie 13 Lut, 2005 20:13
Temat postu:
posty 450
pomogła - 1 raz

troszke dołująca statystyka ale pomysł dobry:)
Nikita - Czw 17 Lut, 2005 19:22
Temat postu:
Heej !
Wiem, że każdy kto zakłada temat może osobie, która mu pomogła przyznać punkt, ale chciałabym ( to jest tylko moja propozycja ), aby każdy moderator w swoim dziale mógł przyznać danej osobie, która wykazała się czymś dać punkt. Co o tym sądzicie ?
Anonymous - Czw 17 Lut, 2005 19:24
Temat postu:
Tak było by dobrze, ale skąd wiadomo czy ktoś jednak pomógł dla kogoś, trzeba by było gdzieś to napisać, ale też nie wkarzdym dziale jest mod, ale jestem ZA Smile

Dorotka Kwiat
Iśka - Czw 17 Lut, 2005 21:33
Temat postu:
Też jestem za... myślę, że moderatorzy na tym forum są na tyle odpowiedzialni, że można dać im możliwość przyznawania punktow Wink
Chesterka - Pią 18 Lut, 2005 12:16
Temat postu:
A ja jestem przeciw Razz Bo to nie moderatorowi pomagamy tylko danemu użytkownikowi (oj moderator też użytkownik ale nie o to mi chodzi... Razz ), więc to on powinien rozdawać te punkty. Takto to przez moderatora jak przez jakiegoś pośrednika by się je dawało... bez sensu... Po co tak komplikować sprawę? Wink
Anonymous - Pią 18 Lut, 2005 13:02
Temat postu:
Ja myślę, ze na forum o muzyce najbardziej przydaje się Wierzbuśśś to co mam dawać punkty drugiemu modowi? Ale róbta co chceta =P mi to wisi. Na horrorze najlepiej się zachowywała Tav, a na grach Kamix no i wszstko na temat Tav nie ma, a Kamix też nie ma teraz czasu
panienka_wierzba - Pią 18 Lut, 2005 13:17
Temat postu:
a ja np. uważam odwrotnie do Nenar że to ona pomaga Wink i widzicie to by bylo bez sensu
niech każdy przydziela punkty osobie, która pomogła włąśnie jemu
skąd kto ma wiedziec, że ktoś komus pomógł
mroweczka - Pią 18 Lut, 2005 16:50
Temat postu:
Ja jestem przeciw. Moderatorzy mogą mieć zupełnie inne zdanie niż jakiś użytkownik. Dla mnie np. nie pomógł nikt,kto powtórzył idealnie to, co forumowicze wypowiadajacy sie przed nim Rolling Eyes A takie osoby włąśnie otrzymują punty...Poza tym nie sądzę,aby moderatprzy mieli ochotę tracić czas aby każdą dobrą radę wynagradzac...Moik zdaniem użytkownicy wiedza najlepiej,kto im pomaga.
ToJa - Pią 18 Lut, 2005 18:21
Temat postu:
I zostają kwestie techniczne. Nie da się ustawić modułu "Pomógł mi" żeby tylko wybrane osoby dawały punkty. Nie można też zmienić żeby moderator (jeśli nie napisał tematu) dał komuś punkt.
Można było to robić gdy wcześniej były Złote Punkty. To działało na innej zasadzie. Każdy miał na swoim koncie punkty i zarabiał je nadal pisząc posty i nowe tematy. Gdy dawał komuś jakąś ilość punktów dla nigo tyle samo ubywało.
Teraz wydaje mi się, że to było lepsze. Nikt tak bezmyślnie nie szastał punktami ponieważ sam je tracił Razz
Można kiedyś to przywrócić.
Chesterka - Pią 18 Lut, 2005 18:27
Temat postu:
To zróbmy złote punkty i będzie po sprawie! Very Happy

btw. ToJu odebrałaś PW odemnie?
Anonymous - Pią 18 Lut, 2005 21:52
Temat postu:
Ja złotymi też szastałam biggrin a po za tym mi nie zalezy co będzie, róbta co chceta...
Iśka - Nie 20 Lut, 2005 19:54
Temat postu:
Oh noł! Tylko nie złote punkty! biggrin
To była nabijanka jak diabli Razz Coś najgorszego co mogło być xP
Zostawmy wszystko tak jak jest teraz Wink
justka007 - Pon 28 Lut, 2005 19:09
Temat postu:
Fajne jest cos takiego, bo każdy sie dowie, ze ta osoba jest kimś kto pomaga ludziom.

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group