Z życia szkoły... - Break Dance Żyguś - Pon 07 Lut, 2005 18:12 Temat postu: Break Dance
Hej. Mam niedługo zamiar zapisać sie do ,,szkółki'' break danc'a. Jakie powienienem zacząć robić już teraz ćwiczenia aby mieć lepszy start?Chodzi mi głównie o rozciąganie. Pozdrawiam Nikita - Pon 07 Lut, 2005 18:20 Temat postu:
Hmmm...nie znam się zbytnio na breakdensie, ale na początek zaleciłabym Ci gimnastykę Powinieneś dużo czasu poświęcać na ćwiczenia zmacniające i rozciągające mięśnie nóg itp. Anonymous - Pon 07 Lut, 2005 18:24 Temat postu:
rozciaganie..mam to na codzien połóz sie,noga w góre weź jakaś długą ścierke i połóz ją na stope (leżysz tak o/__|_ ) i ciagniesz za te 2 konce szmaty i noge wyprostuj,Stopa ma byc prosto by mocno sie rozciagnac.Powtórz to u kazdej nogi.
Kinga - Pon 07 Lut, 2005 18:24 Temat postu:
Ja akurat breaka ucze sie sama ale radze wzmocnic miesnie rak napewno przyda tak wiec pompki ciezarki ... pozatym mozesz opanowac stanie na głowie w jakim stopniu
Pamietaj najbardziej o rekach i ogolnie warto kondycje wzmocnic chociazby bieganiem Żyguś - Pon 07 Lut, 2005 18:58 Temat postu:
Aha jak napisałem mam ZAMIAR więc możecie mi powiedzieć ile takie zajęcia kosztują to może bym wziął kilku kumpli:D Anonymous - Pon 07 Lut, 2005 18:59 Temat postu:
U nas w szkole są za darmo.Poszukaj w necie albo idź do najblizszego domu kultury. Anonymous - Pon 07 Lut, 2005 21:12 Temat postu:
Gabra napisał/a:
(leżysz tak o/__|_ )
O.o
jak można tak leżeć?? Anonymous - Pon 07 Lut, 2005 21:24 Temat postu:
kradziejka napisał/a:
Gabra napisał/a:
(leżysz tak o/__|_ )
O.o
jak można tak leżeć??
Chyba jakoś można
A do tematu to można popytać znajomego DJ-a lub Skejta moze by pomóg w nauce breka. Jeżeli nie to w internecie możne poszukać wiadomości na ten temat, Co, gdzie i ile kosztuje. Poszukaj na www.google.pl na polskich stronach (jest tam taka opcja) Życze udanego dążenia do celu
Ps. Jeśli się już nauczysz to dasz mi lekcje tańczenia breka bo też chce umieć zazulita - Pon 07 Lut, 2005 22:30 Temat postu:
Co do ceny, to u mnie w szkole takie zajecia kosztują około 15 złotych za godzine, ale chyba w każdej szkole jest inaczej. Wydaje mi się, ze takie zajęcia nie powinny dużo kosztować
Pozdrawiam Kicia91 - Wto 08 Lut, 2005 19:56 Temat postu:
Hmm.... Jesli chodzi o cwiczenia to takie jak już tu napisano... Np możesz sprobowac takiego cwiczenia: stoisz prosto , nogi proste w kolanach złaczone i schylasz sie i starasz dotknac rekami podłogi... jesli juz to umiesz to cwicz tak co dzien a jesli ci sie nie udaje to probuj co dzien az sie uda... Albo siadz na podłodze i wykonaj ten siad nie pamietam jak sie nazywa... (jedna noga ugieta a druga prosta, kat prosty miedzy nogami wiesz o co chodzi) no i skłony do stop tak zeby dotknac głowa kolan... he he a tak poza tym to moze by sie siłownia przydała a jak nie to w domku ciezarki jak to juz było powiedziane he he Zycze powodzienia w nauce breaka i papapa...
PS: jak cos wyjdzie z tego to napisz... Żyguś - Sob 12 Lut, 2005 08:08 Temat postu:
Mam jeszcze pytanko. Widziałem że niektórzy potrafia zrobić salto w powietrzu do przodu lub do tyłu. Czy żeby zrobic coś takiego trzeba mieć wyćwiczone nogi czy poprostu trzeba być lżejszym? Wiem że troche bezsensu ale czy jest ktoś na forum co potrafi coś takiego zrobić a jak już to jak ?panienka_wierzba - Sob 12 Lut, 2005 09:13 Temat postu:
trzeba ćwiczyć, najlepiej nie samemu tylko pod okiem osoby potrafiącej to.
Trzeba mieć wyćwiczone nogi i kręgosłup.
Jak? tego nie da sie wytłumaczyć pisząc za bardzo =/ Kinga - Sob 12 Lut, 2005 15:00 Temat postu:
Mhm ... a mozesz poprosic faceta od wuefu ze chcesz salta robic
No coz na poczatku bedziesz musial miec materace i skocznie
a pozniej jak sie wycwiczysz to poradzisz sobie bez tego
Lol wlasnie zobaczylam rysunek Gabry Gabra masz talenta do painta Anonymous - Sob 12 Lut, 2005 17:50 Temat postu:
Kinga napisał/a:
Lol wlasnie zobaczylam rysunek Gabry Gabra masz talenta do painta
Nie musicie chwalic mojego talentu,Żyguś zrobił mi tą przyjemnosc lol
Mysle ze na poczatkach lekci break'a bedą wam mowic jak sie rozciagac bo taki wstęp jest najwazniejszy.Mysle ze mozesz taz zrobic kołyske (kolana do brzucha,trzymasz je rekami mocno i gibasz sie w przod i tyl)