Pomoc w lekcjach - angielski beeaataa - Pon 31 Sty, 2005 09:14 Temat postu: angielski
Gdzie znajde jakieś testy z anglika do IV klasy?Mam podręcznik PROJECT.W piątek mam sprawdzian.Czasownik "have got" zdania ,pytania,przeczenia,liczba mnoga,dni tygodnia.Pomóżcie! Wero-Trelo - Pon 31 Sty, 2005 13:54 Temat postu:
Witaj beata!
Ja również mam ten podręcznik i miałam tą klasówkę.
Nie jest ona specjalnie trudna, jeżeli pouczysz się materiału.
Zadania:
3/10
5/31 Kinga - Pon 31 Sty, 2005 13:57 Temat postu:
beeaataa napisał/a:
Gdzie znajde jakieś testy z anglika do IV klasy?Mam podręcznik PROJECT.W piątek mam sprawdzian.Czasownik "have got" zdania ,pytania,przeczenia,liczba mnoga,dni tygodnia.Pomóżcie!
no przykro mi żadnych testow nie posiadam ... moglabym Ci jedynie wypisać dni tygodnia ... etc etc ... ale chyba nie o to chodzi bo to mozesz znalezc w ksiazce Anonymous - Pon 31 Sty, 2005 17:02 Temat postu:
dawno dawno temu [czyt. w czwartej klasie] miałam tą książke, a nawet jej kolejne kontynuacje
jest tak beznadziejna że szok a co do sprawdzianu to jak zrobisz wszystkie ćwiczenia z książki i ćwiczeń to dasz sobie rade, przerób gramatyke tak jak jest w książce i na powtórzeniu a będzie ok, nie ma nic dodatkowego Merkavoth - Pon 31 Sty, 2005 17:47 Temat postu:
To akurat nie jest takie trudne, jak się wydaje.
Gdziekolwiek masz zdanie twierdzące, wpisujesz
1) osoba: I have got
2) osoba: You have got
3) osoba: He/She/It has got
...czyli tylko w trzeciej osobie musisz cokolwiek zmienić.
Tam gdzie zdania są przeczące,
1)osoba: I haven't got
2)osoba: You haven't got
3)osoba: He hasn't got
...i tu tak samo 3 osoba się delikatnie zmienia.
W liczbie mnogiej wszędzie jest haven't got
Dodatkowe info:
I have w skrócie można pisać I've.
Dni tygodnia: Monday, Tuesday, Wednesday, Thursday, Friday, Saturday, Sunday.
Powodzenia!
prof. Merk beeaataa - Wto 01 Lut, 2005 12:43 Temat postu:
Cześć Wero-Trelo
Nie pamiętasz tak dokładnie co było na tej klasówce?Wiem ,że to nie jest tak bardzo trudne ale ja jestem dyslektyczką i może dlatego tak mi się to miesz,niby umiem,a jak muszę to użyć w zdaniu to wtedy sie plącze Wero-Trelo - Sro 02 Lut, 2005 19:27 Temat postu:
Tak jak napisał Mark - 1,2,3 osoba i jak się pisze