Dzieci OnLine

Pomoc w lekcjach - Elementy charakterystyczne dla krajów UE

Kinga - Nie 23 Sty, 2005 11:30
Temat postu: Elementy charakterystyczne dla krajów UE
Potrzebuję bardzo pilnie roznych Yy charakterystycznych elementów dla każdego z krajów należacych do Unii Europejskiej (na plakat )

CHodzi mi o coś takiego że np Yy :

dla Francji charakterystyczna jest Wieża Eiffla etc etc ... i tak dla kazdego kraju ... licze na waszą pomoc
Nikita - Nie 23 Sty, 2005 13:30
Temat postu:
Hmmm.....
Polska - Flaga biało -czerwona, hymn: " Mazurek Dąbrowskiego ", Papież Jan Paweł II, Puszcza Białowieska, Tatry, Łazienki Królewskie, Wawel, Kościół Mariacki, Lech Wałęsa, Maria Skłodowska- Curie....

Hiszpania - Santiagoo de Compostela - katedra, Taniec Flamenco, A (z kreską u góry)vila - mury miejskie,

Nie mam teraz głowy do myślenia..ale pozniej jeszcze coś dodam, a na kiedy to masz?

Dodane poźniej:

Francja - Wieża Eiffla, Łuk Triumfalny na Place du Carrousel w Paryżu, Łuk Triumfalny na Placu Gwiazdy-de Gaulle'a w Paryżu, Kościół La Madeleine w Paryżu, Kolumna Napoleona na Placu Vendome w Paryżu, Sypialnia Józefiny w pałacu w Rueil- Malmaison
Kinga - Nie 23 Sty, 2005 13:33
Temat postu:
Nina ... tyle że wiesz ja to musze narysowac i to musi byc coś narawde harakterystycznego biggrin
hymnu raczej narysowac mi sie nie uda Smile
czekam na reszte Razz
Nikita - Nie 23 Sty, 2005 13:44
Temat postu:
http://www.deutschland.prv.pl/ - Tu masz stronkę o Niemczech. Bardzo fajna Wink Na pierwszej stronie jest piękna ilustracja czegoś charakterystycznego dla Niemiec...Ale są też i inne ilustracje...

http://www.sp10.jasnet.pl/unia/kraje.htm
- To jest druga strona, gdzie są umieszczone flagi wszystkich państw należących do UE. Niestety tylko flagi Wink
nidhogg - Nie 23 Sty, 2005 16:02
Temat postu:
hehe to ja proponuje renifera dla finlandii (moi koledzy jak byli na praktykach w tym roku, spychali renifery z drogi bo wszedzie tam laza);
i wikinga dla danii
dla polski to chyba oczywiste - jakies kolumny zygmunta, koscily mariacki i inne takie (w wersjii hardkorowej flaszka Wink)
dla holandii jakies tulipki, hodaki i krowy z wielkimi cyckami ( w wersjii hardkorowej kofiszopy i dzielnica z paniami na golasa)
dla irlandii: standartowo koniczynka, i ciemny browar Wink
dla czechow: knedliczki i cztzby browar ?Wink tudziez jakis most karola (aczkowliek nie wiem jak to narysowac Wink)
grecja: do wyboru jakis zabytek czy rzezbe, jakas swiatynie
wlochy- koloseum np
litwa: ostra brama np

na razie nic wiecej mi nie rpzychodzi do glowy
Nikita - Pon 24 Sty, 2005 08:37
Temat postu:
Witam
To ja jescze cosik dodam:
Hiszpania - torreado
Finlandia - sauny, renifery i oczywiście Św. Mikołaj Wink
Holandia - wiatraki, tulipany
Francja - żaby, ślimaki Razz

Mam nadzieję, że te plakaty nie miały być zrobione na dzisiaj Wink

Pozdraviam
Nikita
Kinga - Pon 24 Sty, 2005 08:39
Temat postu:
Miały ... wlasnie siedze i kończe Luksemburg Razz
Ahh to mial byc jeden plakat biggrin
Pozniej napisze co zrobilam dla kazdego z Krajów ( dzięki Kosmik, Tenchion, Płk )
Dzieki Nid Smile, Nina Smile

Arrow DZIĘKUJĘ WIERZBIE Wink tyyz Smile
Nikita - Pon 24 Sty, 2005 08:57
Temat postu:
Biedactwo Razz Pewnie ślęczało nad tym całą noc Wink Współczucia <tuli> Smile
A te plakaty są na jakiś konkurs ?

Pozdraviam
Wasza Nikita
Kinga - Pon 24 Sty, 2005 08:58
Temat postu:
Dziękujem biggrin ... Hyhy ... niom sleczało śleczało bo nie wiedziało co by namazać Smile
A plakat owszem na konkurs ... a konkurs obowiązkowy i wykrecić w zadne sposob nikt sie nie mogl
Papierowa Tęcza - Pon 24 Sty, 2005 13:47
Temat postu:
a mnie to sie nie dziekuje co? T_T ja zem sie tyle naszukal ;P (taa.. jak zwykle biedny i niedoceniony ;PPP) - Kinga - obiecalas, ze dasz zdjęcia tego.. plakatu XD
Kinga - Pon 24 Sty, 2005 15:54
Temat postu:
Podziekowałam Ci patrz wyzej ... fotek pare mam to Ci dam na gg
Papierowa Tęcza - Pon 24 Sty, 2005 16:07
Temat postu:
Aaa... to sorry Razz nie zauwazylem...
Nikita - Pon 24 Sty, 2005 17:22
Temat postu:
Jak byś mogła to i mi przyślij Razz Moje GG - 1404659
Zobaczymy jak nasza kochana artystka rysuje Smile
Pozdraviam
I życzę wygranej Wink
panienka_wierzba - Pon 24 Sty, 2005 19:22
Temat postu:
a mie misiak nie podziekowalas =( (bede sie upominac ^^) a ja pierwsza pomogłam Mr. Green z wyspami owczymi, marihuaną i wogóle =)

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group