kradziejka napisał/a: |
a ja nie mam psa
dobra kit z tym czy piszesz serio czy nie ale posiadanie owczarka w wieku lat 11 czy 12 to debilizm kiedyś chciałam mieć dużego psa jak byłam mała i dostałam go na pół z siostrą ona miała lat hmm 14-15 a ja 10-11, opiekowałyśmy sie nim sumiennie etc etc. z tego co pamiętam była to mieszanka posokowca i rodwajlera [albo dobermana czy nigdy sie nie znam ale takiego bydlęcia] i ten pies z natury nie mógł żyć z dziećmi. po dwóch latach pogryzł moją siostrę po twarzy [praktycznie bez powodu bo na niego krzyknęła aby zlazł z łóżka] a potem po 2 miesiącach mnie po twarzy również [powód identyczny jak wyżej], psa uśpiono dwa dni później. Wniosek? masz kretyńskich rodziców i życze ci powodzenia |
Cytat: |
R2 a jeżeli dziecko chciałoby tygrysa to rodzice by mu kupili? |
Cytat: |
to kretynizm kupować psa niebezpiecznego groźnego dużego silnego na tyże że czasem dorośli ludzie się ich boją dla dziecka któremu wiadomo że sie znudzi taka żywa zabawka |
Alexis napisał/a: |
ale ona gryzie do zabawy a nie ze złości. nie wiem jak ją oduczyć. to nie boli... |
nie chcę odradzać kupna psa lecz ja jako11latka zapragnęłam mieć długowłosego owczarka niemieckiego i co, teraz mój tata się nim zajmuje bo on gryzie drapie i w ogóle..
odradzam kupno psz w tak młodym wieku lepiej poczekać do 15. |
mam nadzieję że się zmieni ale ona ma już2 lata i jeszcze wygłupy jej w glowie |