Dzieci OnLine

Z życia szkoły... - Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy

zazulita - Sob 08 Sty, 2005 19:54
Temat postu: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy
Jak zapewne wiecie 9 stycznia odbędzie się 13 finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy. Ciekawa jestem, czy w waszych szkołach organizują jakąś zbiórkę pieniędzy na ten cel Question Question

U mnie w szkole w piątek była zbiórka pieniędzy do puszek, a w sobotę organizowana jest dyskoteka, z której wszystkie dochody są oddawane WOŚP.

Ciekawa jestem, jak jest w waszych szkołąch??

Pozdrawaim!! Very Happy
Noid - Sob 08 Sty, 2005 19:58
Temat postu:
U mnie w szkole była organizowana zbiórka pieniędzy. Pozatym mamy koło Caritas i PCK więc na WOŚPie będzie dużo szkolnych wolontariuszy.
Chesterka - Sob 08 Sty, 2005 20:00
Temat postu:
Też chciałam założyć taki temat, ale mnie ubiegłaś Wink

U mnie nie będzie takiej zbiórki. Narazie zbieramy dla ofiar Tsunami Cool
Anonymous - Nie 09 Sty, 2005 10:06
Temat postu:
A my nie zbieramy ani na ofiary Tsunami, ani na WOŚP!!!!!!! Sad Crying or Very sad
Tisiana - Nie 09 Sty, 2005 10:46
Temat postu:
U mnie równiez nie było zbiórki na WoŚp...w tamtym rokub yła ale w tym nie. My zbieraliśmy na ofiary Tsunami...Razz
Anonymous - Nie 09 Sty, 2005 12:53
Temat postu:
U mnie w szkole nic, ale klub osiedlowy ma sztab i po calym osiedlu wszyscy chodzą...
Elun - Nie 09 Sty, 2005 13:49
Temat postu:
u mnie w szkole tez nic nie ma, za to ide dzis na rynek wieczorkiem
Nikita - Nie 09 Sty, 2005 14:05
Temat postu:
U mnie w szkole tydzień przed finałem WOŚP zaczynali już zbierać pieniądze Smile
Siostra zakonna , która nas uczy nie wierzy w to że te pieniądze z WOŚP idą na te różne sprzęty medyczne...Ona mówi że te zebrane pieniądze bierze Owsiak Neutral Wink I mówi nam żebyśmy nie dawali ani grosza na Wielką Orkiestrę Rolling Eyes Neutral Razz Ta...ona jeszcze by chciała pewno żeby te pieniądze szły na różne parafie w Polsce Razz Co za absurd...
Inversja - Nie 09 Sty, 2005 14:32
Temat postu:
U mnie w szkole pani stwierdziła jak się jej pytałem że jesteœmy za mali żeby być wolontariuszami!! Przypomnę że chodzę do 5 kl. A 5 kl to nie 1 kl.
Kinga - Nie 09 Sty, 2005 14:53
Temat postu:
Ja zbierałam pare razy z mojej szkoły uczniowie też zbierają ale w tym roku nie chcialam bo mam zbyt mało czasu :p

Moge sie pochwalic ze jak uczestniczylam w zbiórce to zawsze najwiecej udawało mi sie zebrać <loL> Wink
Anonymous - Nie 09 Sty, 2005 15:33
Temat postu:
Nina_006 napisał/a:
U mnie w szkole tydzień przed finałem WOŚP zaczynali już zbierać pieniądze Smile
Siostra zakonna , która nas uczy nie wierzy w to że te pieniądze z WOŚP idą na te różne sprzęty medyczne...Ona mówi że te zebrane pieniądze bierze Owsiak Neutral Wink I mówi nam żebyśmy nie dawali ani grosza na Wielką Orkiestrę Rolling Eyes Neutral Razz Ta...ona jeszcze by chciała pewno żeby te pieniądze szły na różne parafie w Polsce Razz Co za absurd...

ROTFL!!!
Tak na marginesie to Owsiak nie jeździ Maybachem ;P. [cenzura] takie głupoty zapewne że Owsiak prowadzi wojne z tv TRWAM i radiem maryja.
Anonymous - Nie 09 Sty, 2005 15:54
Temat postu:
U mnie ie było... ale byłą loteria na ofiary Tsunami. Dzisiaj juz dałam na WOSC i mam zamiar tez wybrac sie do centrum... ale nie wiem bo u mnie urwanie glowy.. strasnzy wiatr,,,, jak szlam do kosciola myslalam ze mi leb urwie... Mr. Green ah te wiatrzysko.
Anonymous - Nie 09 Sty, 2005 16:20
Temat postu:
U nas w szkole nic nie zbierano ale może beda zmierać na ofiary TSUNAMI. Bardzo bym chciała bys wolontariuszem ale oczywiście jestem za mała Sad A kościół nie popira Owsiaka nie wiem dlaczego bo przecież on naprawde pomaga dzieciom !!
Miracle - Nie 09 Sty, 2005 16:22
Temat postu:
U mnie tez nie bylo zadnej zbiorki.
Anonymous - Nie 09 Sty, 2005 16:55
Temat postu:
Kinga napisał/a:
Moge sie pochwalic ze jak uczestniczylam w zbiórce to zawsze najwiecej udawało mi sie zebrać <loL>

Bo inni brali procent, a Ty nie Laughing.
dorota93 napisał/a:
A kościół nie popira Owsiaka nie wiem dlaczego bo przecież on naprawde pomaga dzieciom !!

Zastanawiam się, czy Kościół sam rozumie niektóre swoje argumenty w tej sprawie Razz.
Anonymous - Nie 09 Sty, 2005 17:51
Temat postu:
Nina_006 napisał/a:

Stałam chwile z koleżanką, która zbierała i jakaś kobieta na to, że WOSP to kasa, która idzie na tych ćpunów z Woodstocku...
A u nas w mięscie jak zawsze były koncerty to teraz pewnie nawet światełka do nieba nie będzie-powód? Nowy prezydent miasta, ale o tym nawet szkoda gadać, bo zacznę czymś rzucać
panienka_wierzba - Pon 10 Sty, 2005 09:04
Temat postu:
u nas w szkole niestety żadnego takiego czegoś nie było organizowane ale w tym orku byłąm wolontariuszką (przejechałam sie do Katowic zbierać pieniążki) i tam toche sie tego uzbierało, oddałam wczoraj noi ok. TYlko teraz strasznie nóżki bolą bo zrobiłam z kilkanaście km. od samego rana =].
Wieczorem w centrum kultury miasto dalej był koncert (od godziny 17 do 22) noi oczywiście byłam, było b. b. b. fajnie ^^ jak to zazwyczja =] dawno sie tak nie bawiłam =) a najlepiej mi się tańczyło przy HappySad (zna ktoś? reggae =]) podczas koncertu były też licytacje różnych przedmiotów np. poduszek wielkiej orkiestry, zmielonych pieniędzy w brykiety, złotych monet orkiestry itp.
No czy te pieniądze idą na ćpunów =/ (pado ćpunów - -") no zawsze zostaje ten milion złotych na organizację woodstocku, ale woodstock to tylko i wyłącznie podziekowanie za udział w WOŚP-ie =].
Anonymous - Pon 10 Sty, 2005 13:15
Temat postu:
Ktoś mówił że pani mówiła że jesteśmy za mali.
Otóż nie. Każdy człowiek - nawet 4 latek może zbierać kasę. Jednakże musi z tą osobą być dorosły.
Kinga - Pon 10 Sty, 2005 14:46
Temat postu:
Mnie to nie obchodzi czy owsiak bierze kasy troche dla siebie ( bo chyba z czegoś musi żyć ) Czy czesc kasy idzie na Woodstock

Ważne że głównym celem jest zbieranie pieniędzy dla dzieci i wlasnie na taki cel te pieniądze są wplacane w większej części ... a ten drobny % na wodstoock czy dla Owsiaka mało mnie interesuje
mroweczka - Pon 10 Sty, 2005 15:08
Temat postu:
Ja tam jakoś uwagi na to nie zwracałam,nic nie słyszalam o tym tylko raz widziałam jakiegos kolesia z puszką Smile
Mróweczka Kwiat
panienka_wierzba - Pon 10 Sty, 2005 15:48
Temat postu:
ze strony www.wosp.org.pl =)
kąd kasa? Z zebranej na Finale sumy pieniędzy Fundacja ma prawo wydać 10% na realizację swych celów strategicznych. Realizuje się to między innymi poprzez druk reklamowych plakatów, kalendarzy czy folderów. Nigdy tego nie robiliśmy. Za to koncert wydał nam się idealną formą podziękowania i propagowania naszych celów.

więc oni mają prawo wydać 10% na wszystko (no prawie wszystko) co chcą, a podstawowym celem niby ma być drukowanie plakatów itp. ale wszyscy drukują im za darmo itp. więc postanowili zrobić woodstock jako podizękowanie wlasnie za te 10% Wink
Anonymous - Pon 10 Sty, 2005 16:54
Temat postu:
orkiestra - kasa na dzieciaki
woodstock - podziękowanie młodym ludziom za pomoc [tak apropos panienko ile tam jest facetów chyba tyle co pod Grunwem:)^^]

a w mojej szkole jak to OCZYWIŚCIE w mojej szkole nic
panienka_wierzba - Pon 10 Sty, 2005 17:09
Temat postu:
na samym woodstocku panno kradziejko było około 400 000 osób (było więcej, dużo więcej tylko akurat policzyli tyle.. w gruncie rzeczy trudno policzyć taką chołote =D) więc facetów łohohohoh ^^ i jeszcze wiecej, jak sobie mysle o tych wszystkich długowłosych, z dreadami, z irokezami, przystojnych i fajnych facetów aaaaaa normalnie orgazmu dostaje Wink hehe.
Anonymous - Pon 10 Sty, 2005 17:12
Temat postu:
panienka_wierzba napisał/a:
na samym woodstocku panno kradziejko było około 400 000 osób

dobra
połowa to faceci a więc 200 000
połowa ma długie włosy a więc 100 000
jakaś 1/5 ma loczki a więc 20 000
dajmy na to że prawie wszyscy zajęci [bo w końcu mają te loczki] a więc 8

8 wolnych facetów z loczkami^^ trzeba pojechaćbiggrin
panienka_wierzba - Pon 10 Sty, 2005 17:18
Temat postu:
szczerze tak z 4/5 osób ma długie włosy =D albo irokezy ^^ mi tam szczerze na loczkach nie zalezy więc... 400 000 osób na pół to 200 000 facetów =D 4/5 z 200 000 facetów to 160 000 osób =D. no z czego z 1/5 będzie przystojna więc 32 00 facetów, a z 1/3 z nich będzie zajęta więc... ponad 10 600 wolnycyh przystojnych facetów =D aaaaaaaaa ^^ ja musze musze musze aaaa jesu =D
Anonymous - Pon 10 Sty, 2005 18:51
Temat postu:
ja bym liczyła troszke więcej zajętych bo to trzeba z rezerwą
lepiej nie mieć i dostać bo sie okazał wolny niż mieć i nie dostaćWink
Anonymous - Pon 10 Sty, 2005 19:18
Temat postu:
Himitsu napisał/a:
dorota93 napisał/a:
A kościół nie popira Owsiaka nie wiem dlaczego bo przecież on naprawde pomaga dzieciom !!

Zastanawiam się, czy Kościół sam rozumie niektóre swoje argumenty w tej sprawie Razz.

Przeca w kościolch w tym czasie była zbiórka kasy na poszkodwanych w Azji, a czemu? Specjalnie żeby zobaczyć, czy dają kade Owsiakowi czy kościołowi
panienka_wierzba - Pon 10 Sty, 2005 21:11
Temat postu:
ale w końcu 10 600 to dużo, a biorąc z rezerwą, tak nawet przecholernie dużą to sam 1 000 by starczył nie? Wink hyhy z czego z 20, 30 chlopakow to moi znajomi, z miasta bądź spoza =)
Anonymous - Pon 10 Sty, 2005 23:11
Temat postu:
JA trochę odbiegnę od tematu... ale poprostu musze to napisac heh...

Białystok czyli miasto, w ktorym miezkam w tym roku nie podlaczal sie na antene... oczywiscie dlaczego? no bo w telewizji białotsockiej jest duzo prawosławnych , a oni maja swieta... wiecie wkurza mnie to.. przez nich nie moglismy wejsc na antene... Białystok jedne z duzych miats i zeru nic nie umieja zorganizowac nawet taki Krotoszyn lepiej sie bwaił... w sumie to nawet dobrze, ze nie weszllismy na antene, bo by byla kompromitacja jak disco polo nawet gralo... poprostu czasami mam dosyc tego miasta... niby tu taka tolerancja bo wiele kultur mieszka ale nie ma nic kompletnie tak jakby najwieksza wiocha w Polsce... wrr... sorki ze robie offtop ale musialam to powiedziec...
jak cos to potem mozecie skasowac moj poscik.
Anonymous - Pon 10 Sty, 2005 23:19
Temat postu:
A co mają prawosławni to wejścia TV? A po za tym WOSP nie obraża innych wyznań czy coś...
Anonymous - Wto 11 Sty, 2005 13:49
Temat postu:
Agnieszka12 napisał/a:
JA trochę odbiegnę od tematu... ale poprostu musze to napisac heh...

Białystok czyli miasto, w ktorym miezkam w tym roku nie podlaczal sie na antene... oczywiscie dlaczego? no bo w telewizji białotsockiej jest duzo prawosławnych , a oni maja swieta... wiecie wkurza mnie to.. przez nich nie moglismy wejsc na antene... Białystok jedne z duzych miats i zeru nic nie umieja zorganizowac nawet taki Krotoszyn lepiej sie bwaił... w sumie to nawet dobrze, ze nie weszllismy na antene, bo by byla kompromitacja jak disco polo nawet gralo... poprostu czasami mam dosyc tego miasta... niby tu taka tolerancja bo wiele kultur mieszka ale nie ma nic kompletnie tak jakby najwieksza wiocha w Polsce... wrr... sorki ze robie offtop ale musialam to powiedziec...
jak cos to potem mozecie skasowac moj poscik.

moje miasto też nie jest na antenie też ponoć sie tu kultury mieszają i jakoś żyje
nie martw sie bo to normalne że chcesz aby w twoim mieście było 1000 imprez minie ci to
a jak nie zmienisz zdania zapraszam do olsztyna, to zobaczysz gdzie lepiej
Anonymous - Sro 12 Sty, 2005 20:55
Temat postu:
ElfkaNenar chodzi o to, ze maja Świeta i ekipe trudno zebrac a to trzeba duzo... Evil or Very Mad
Miracle - Sob 15 Sty, 2005 12:49
Temat postu:
Wczesniej pisalam ze nie bylu u mnie w szkole zadnej zbiorki na WOSP ani na TSUNAMI.A wczoraj przyjechaly trzy girl i chodzily po skzole po klasach i zbieraly na TSUNAMI.Jak cos wrzuciles to krzyzyk naklejka dostales Mr. Green
Papierowa Tęcza - Pon 24 Sty, 2005 14:22
Temat postu:
Hmm.. troche już późno o tym pisać.. ale cóż.. Razz
Tak - u nas w szkole też odbyła się ta akcja - jako, że jestem szefem szkolnej sekcji pomocy (jak jakieś zbiórki na biedne dzieci or sth - to ja mam z swoją ekipą organizować Razz) anywayz - prowadził to u nas samorząd - czyli także i ja. Zebraliśmy dość sporo kasy - ile dokładnie - nie wiem - nie poinformowano mnie jeszcze ;P I hope ta kasa pójdzie w dobre ręce
Załamana14 - Pią 28 Sty, 2005 21:57
Temat postu:
no troche o tym zapóźno piszesz ale cóz....u ans teżtak bgyo

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group