Dzieci OnLine 
Dania bezmięsne - Brizol rybny z pieczarkami
     
  Anonymous - Sro 29 Gru, 2004 21:21
  Temat postu: Brizol rybny z pieczarkami
  1 opakowanie filetów rybnych,
sól,
pieprz,
200 g pieczarek,
2 cebule,
2 łyżki tłuszczu,
łyżka zieleniny
Pieczarki umyć, pokroić w plasterki. Cebulę pokroić w krążki. Na patelni rozgrzać tłuszcz, kłaść pieczarki, smażyć na silnym ogniu do częściowego odparowania soku. Zsunąć z patelni do rondla, na patelnię włożyć cebulę, zeszklić, nie rumienić. Zsunąć cebulę do rondla, a na jej miejsce włożyć lekko rozmrożone filety, obsmażyć krótko, następnie przełożyć do rondla, posypując solą i pieprzem. Przykryć, dusić na słabym ogniu 10 min.    
  
  2.0 Powered by 
phpBB modified v1.9 by 
Przemo © 2003 phpBB Group