Dzieci OnLine 
Przepisy świąteczne i regionalne. - Suga-Włochy
     
  Anonymous - Sro 29 Gru, 2004 21:06
  Temat postu: Suga-Włochy
  Olej lub oliwa z oliwek,
3 cebule,
4-5 ząbków czosnku,
słoiczek koncentratu pomidorowego,
puszka tuńczyka w oleju,
ser (najlepiej mozzarella), 
makaron świderki - pół opakowania,
pieprz, sól, papryka ostra.
Posiekaj czosnek i cebulę. W dużym garnku podgrzej olej, po czym wrzuć czosnek. Licz do 15, następnie wrzuć cebulę. Podgrzewaj ok. 8-10 min, mieszając. Dodaj koncentrat pomidorowy (rozcieńczony w szklance z wodą). Gotuj kolejne 8-10 min, mieszając. Możesz dodać także pokrojone w koskę pomidory lub paprykę, według uznania. Następnie dodaj pół puszki tuńczyka, gotuj ok. 5 minut. Dodaj resztę tuńczyka. Przypraw do smaku. 
Makaron ugotuj i odcedź, następnie wymieszaj z sosem. Wyłóż na talerz i posyp startym serem. 
mniam mnia mniam    
  
  2.0 Powered by 
phpBB modified v1.9 by 
Przemo © 2003 phpBB Group