Dzieci OnLine

DOM RODZINA - klopoty z rodzicami

minnor - Sro 29 Gru, 2004 19:04
Temat postu: klopoty z rodzicami
mam 17 lat i mieszkam z mama i jej facetem. mam od siebie starszego faceta i mieszkamy razem (z moja mama).ma 29 lat. wiekszosc w rodzinie tego nie popiera ale mnie to czesciowo nie ochodzi bo to z nim zyje a nie z nimi. jednak jakis bol w sobie mam i zal do nich ze taka sytuacja wystarczyla im do tego by mnie odtracic... mama czasem jest na serio wkurzajaca i nie wiem jak jej przemowic do rozumu ze czasem nie ma racji. w domu mam byc o 9 i takie tam... od jakiegos czasu juz jest troche lepiej ale kiedys znecala sie nade mna i bratem fizycznie i psychicznie. wiadomo kocham ja bo jest moja mama ale nie potrafie juz wytrzymac z nia pod jednym dachem !!!!!!!!!!!!!! czy ktos moglby mi powiedziec czy to prawda ze w wieku juz 16 lat mozna zyc na wlasna reke a jesli nie to czy wystarcza mi 17 lat by podjac samodzielne zycie? prosze o szybka odpowiedz
frigg - Sro 29 Gru, 2004 19:44
Temat postu:
wiesz co z tego co ja wiem, to mozesz zaczac zyc na wlasna reke kiedy chcesz..oczywiscie jesli tak dogadasz sie z mama..jesli nie to o twojej smodzielnosc decyduje sad rodzinny (oczywiscie przed ukonczeniem 18 lat)..ale przepraszam ale nie rozumum kto ma 29 lat? mama? jej facet? twoj facet i mieszkacie razem?
edit: jesli sad rodzinny uzna ze mozesz zaczac zycie juz jako dorosla osoba moze ci przyznac alimenty od mamy do czasu kidy sie uczysz i skonczysz 25 lat (oba warunki musza byc spelnione), jednak nie sadze zeby sad przyzna ci mieskzanie itp...wiec tak czy siak jesli nie masz mozliwosci wyprowadzenia sie od mamy to i tak zostaniesz pod jej opieka a sad nie moze jej zabronic jej mowinia ci o ktrej masz byc w domu...dowod osobisty nie zabiera praw rodzicielskich....a bedac pelnoletnia sad rodzinny nie bedzie sie wtracal do twoich sparw domowych...
Miracle - Czw 30 Gru, 2004 13:32
Temat postu:
No niby ze bys juz mogl ale ci to odradzam.Jeszcze sie okaze ze zostaniesz sam i nie bedziesz miec dachu nad glowa ani nikogo.A ten facet jesli nie chodzi o tego od mamy znudzi sie toba i cie tez zostawi.

PS.W tekscie masz napisane ze masz faceta ktory ma 29 lat a masz w profilu ze jestes chlopakiem czyli co jestes gejem???
mroweczka - Pi± 31 Gru, 2004 18:52
Temat postu:
Jejku Miracle...Każdemu może się zdarzyć Rolling Eyes I nie od razu oznacza to,że dana osoba jest homoseksualist± Rolling Eyes
Mróweczka Kwiat
Pan_Feanor - Pi± 07 Sty, 2005 08:10
Temat postu:
Rób co chcesz to twoje życie......
Inversja - Sob 08 Sty, 2005 17:06
Temat postu:
Ty masz 17 lat. Facet twojej matki ma 29. To ile lat ma twoja matka?? Powiem Ci tak ja bym Ci nie radził opuszczać domu w tak młodym wieku. Podam Ci przykład Dorota Rabczewska zwana potocznie Doda opuściła sówj rodzinny dom w woeku 13 lat. Nie pochwalam tej decyzji widzisz co z niej teraz wyrosło jakaś ''Piosenkarka'', która zachowuje się jak jakaś pani do towarzystwa.
Miracle - Sob 08 Sty, 2005 21:38
Temat postu:
mroweczka napisał/a:
Jejku Miracle...Każdemu może się zdarzyć Rolling Eyes I nie od razu oznacza to,że dana osoba jest homoseksualist± Rolling Eyes
Mróweczka Kwiat

Ale ja przeciez nic nie mowie.
mroweczka - Pon 10 Sty, 2005 17:24
Temat postu:
Miracle napisał/a:

PS.W tekscie masz napisane ze masz faceta ktory ma 29 lat a masz w profilu ze jestes chlopakiem czyli co jestes gejem???

Chodziło mi o to.

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group