Cytat: |
Ale jesli ja nie zjem jakiegos miesa to na pewno kilka innych osób je zje, |
mi sie wydaje że chyba można wyróżnić dwa rodzaje wegetarianizmu
i tu nie chodzi o to że w tym pierwszym nie je sie mięsa a w tym drugim nie je się mięsa tylko: wegetarianizm - rodzaj diety bezmięsnej i bezprzetworowej mięsnej [słowotwórstwo mi nie wychodzi ale pewnie sie kapniecie - żelatyna itp] wegetarianizm - ideologia mająca na celu sprzeciwianie się tragicznemu traktowaniu zwierząt rzeźnych i tu jest kwestia dobrowolnego wyboru |
mroweczka napisał/a: |
Ile postów ostatnio takich jest...ja b.chciałabym być wege,ale ze względów zdrowotnych nie moge...Jak wszystko pójdzie dobrze to za jakieś...3 lata może ![]() Mróweczka ![]() |
nidhogg napisał/a: |
ale wiecie, z drugiej strony daza do czegos o co Wam chodzilo - ograniczenia spozywania.
|
mroweczka napisał/a: |
Ile postów ostatnio takich jest...ja b.chciałabym być wege,ale ze względów zdrowotnych nie moge...Jak wszystko pójdzie dobrze to za jakieś...3 lata może ![]() |
zwariowana_jedenastka napisał/a: |
JA chcę być wegetarianką, ale rodzice tego niestety nie tolerują...... ale mam nadzieję, że w przyszłoście uda mi się być wegetarianką :-) Znam pare takich babek,które nie jedzą mięsa, nic co ma oczy i są w znakomitej formie itp .... |
Pulkownik Nikt napisał/a: |
Jadlem jem i bede jadl mieso ![]() |
czy glupie, kazdy tam robi to co uwaza za słuszne |
Gladiatorpl napisał/a: |
lol jakie skojarzenia, normalnie pierwsza klasa ;] |
Robal napisał/a: |
podaje się zwykle tylko aktywne składniki a nie całą zawartość tabletki (np czy ktoś widział przepis na otoczke?).
|
nasty_girl napisał/a: |
ja nie jem miesa bo po prostu mnie obrzydza ze to cos wczesniej chodzilo nie wiadomo co robilo jadlo nie wiadomo co a potem my to tak normalnie jemy... fujjjjj .. zwierzatek moze i szkoda, ale tak bylo i bedzie.. miesa nie jem, ale np buciki skurzane nosze ... |
AloneMoon napisał/a: |
Jakie mroczne dwunastki? ![]() Jezeli mowisz o mnie to sie mylisz( bo wcale nie jestem mroczna =P ). Nie przestalam jesc miesa dlatego ze kocham tak bardzo zwierzatka i mam w domu pieska ( bo to nawet nieprawda). Nie jestem tez zbuntowana, jak chcesz jesc mieso to jedz. Ale ja tego nie jem ,bo poprostu nie moge. Po przeczytaniu roznych stron i po obejrzeniu filmow nie moglam. Moj kolega byl raz u rzeznika na praktyce,jak wrocil nawet nie spojrzal sie na mieso. I jak myslisz ze moja dieta nie jest "dobrze wywazona" bo mam 12 lat,to sie grubo mylisz. Ty nawet mnie nie znasz,wiec czemu tak gadasz? |
AloneMoon napisał/a: |
A czemu nie wierzysz? Bo mam 12 lat?
A gdybym byla zbuntowana to bym teraz tak pisala! "Te wszystkie biedne swinki! Precz z miesem! Jak wy mozenie jesc mieso,to okrucienstwo!" No coz...ajk nie chcesz mi wierzyc to nie wierz. Ja bede Vege do konca zycia... |