Dzieci OnLine

Z życia szkoły... - Wigilia klasowa

nika - Sro 22 Gru, 2004 13:00
Temat postu: Wigilia klasowa
W naszej szkole jest zwyczaj obchodzenia wigilii.Każdego roku losujemy imiona osób z klasy i kupujemy sobie prezenty.Jestem ciekawa czy w waszych szkołach jest taki zwyczaj??Opowiedzcie coś o tym.
Kinga - Sro 22 Gru, 2004 13:03
Temat postu:
Oczywiscie jest ... EH wogóle dzisiejsza wigili była przecudowna ... ta atmosfera biggrin Yhyhyh ... nie myślałam że bedzie tak fajnie ... normalnie az sie wzruszyłam bo za rok bedzie wigilia ale już w innej szkole ... eh biggrin
Anonymous - Sro 22 Gru, 2004 13:05
Temat postu:
Wigilia jak zawsze jest, ale w tym roku u mnie nie było żadnych prezentów =P
Anonymous - Sro 22 Gru, 2004 13:07
Temat postu:
włansie wróciłam z Wigilli obżarłam sie...a PREZENTY losujemy na mikołajki Very Happy
Anonymous - Sro 22 Gru, 2004 13:36
Temat postu:
U nas też jest takie coś... ale atmosfera zwalona na maxa, bo większości klasy nie lubię, to i odzywać się nie ma do kogo Razz. Ale zwisa mi to i powiewa Razz.
I prezenty nawzajem kupowane też były, ale tylko ci kupowali i dostawali, co chcieli w tym uczestniczyć. Ja się wycofałem Razz.
Ale po tej wigilii (czy spotkaniu opłatkowym, na którym nawet nie łamaliśmy się tymi opłatkami, ponieważ nasza klasa jest tak mała, że nikomu nie chciało/nie dało się z miejsca wstawać Razz) była chwila radości, bo mieliśmy pokaz capoeiry Razz. Bajer... co prawda tylko 20 minut tylko, ale bajer Razz.
Agentka - Sro 22 Gru, 2004 13:45
Temat postu:
no to chyba was zszokuje. Dzisiejsza, ostatnia wigilia mojej klasy to był niewypał, chłopaki zachowywali sie jak głupi, wysadzili na środku klasy petardę, wychowawczyni jak ją dziewczyny zawołały to sie pytała "kto wyszadził petardę", a zaraz po tym poszła mówiąc nam "wesołych świąt" i że jesteśmy głupi bo nic zrobić nie umiemy, prezentu nie chciała wziąśc, opłatkiem też sie nie dzieliła. no normalnie wigila super:evil: Połowa chłopaków uciekła (po zjedzeniu barszczu) I co wy na to?
Miracle - Sro 22 Gru, 2004 13:50
Temat postu:
A ja godzinke temu wrocilam do domciu z fajowymi prezencikami: kolczykami i mikolajem- maskotka Mr. Green A od kogo dostalam te preszenciki???Od NIKUSI Very Happy U nas kazdy kupuje sobie prezenty w klasie nie ma "wycofania sie".Kazdy sobie kupuje a jak osoba mu nie pasuje to sie wymieniamy karteczkami z imionami ae w tajemnicy pred pania Razz Na mikolajki sobie nic nie kupujemy-dostajemy mala paczke ze szkoly Mr. Green
Anonymous - Sro 22 Gru, 2004 13:54
Temat postu:
Cytat:
U nas kazdy kupuje sobie prezenty w klasie nie ma "wycofania sie".

A co, jakby ktoś się uparł i nic nie kupił?? Razz
Elly - Sro 22 Gru, 2004 13:54
Temat postu:
U mnie w budzie się obchodzi wigilie ... nawet fajnie dzisiaj było , chociaż swiąt nie lubie .
Elly - Sro 22 Gru, 2004 13:57
Temat postu:
Himitsu napisał/a:
Cytat:

Chodze do tej samej budy co Miracla i Nika , nigdy się jeszcze nie zdarzyło coś takiego ... a jak by nie kupił to by głupio było ...
Miracle - Sro 22 Gru, 2004 14:06
Temat postu:
Himitsu napisał/a:
Cytat:

Wlasnie nikt sie jeszcze nie wycofal i nie wycofa bo bylo by np.Tobie glupio i bys sobie zrobil siare i smutno tej co miala dostac od ciebie prezent bo wszyscy dostali a z twojego powodu ona nie ma i patrzy na inne prezenty
nidhogg - Sro 22 Gru, 2004 14:12
Temat postu:
hm u mnie w liceum, bylo takie cos, ze w danym roku ustalalo sie literke na jaka kupowalo sie komus prezent, przez to zazwyczaj wychodzily jakies smieszne akcje (kiedys kolega dostal kawal surowego miesa w dzbanku... to byla literka D - a prezent nazywal sie '[cenzura] krowy w Dzbanku"), w zwiazku z czym wszyscy mieli chec kupowania - liczyla sie oryginalnosc.
zazulita - Sro 22 Gru, 2004 18:37
Temat postu:
U mnie w tym roku było beznadziejnie, bo nie mieliśmy ani prezentów ani poczęstunku. Cały czas tylko śpiewaliśmy kolędy Rolling Eyes

Pozdrawiam Wink
Anonymous - Sro 22 Gru, 2004 18:40
Temat postu:
Wigilia jest... ale prezenty kupujemy sobie na Mikołajki. Ostatnio mielismy wigilię bylo świetnie:)
mroweczka - Pią 24 Gru, 2004 13:02
Temat postu:
U mnie było całkiem,całkiem Wink Mieliśmy jedzonko,kupowaliśmy prezenty,dzieliliśmy się opłatkiem i śpiewaliśmy kolędy. BYło naprawdę bardzo,bardzo fajnie i super atmosfera była Wink
Mróweczka Kwiat
Nikita - Pią 31 Gru, 2004 21:55
Temat postu:
Cze
U mnie prezenty kupujemy na Mikołajki ( tak do 10 zł ) , a na Wigilię nie Rolling Eyes

O 8:30 wszyscy zjawiliśmy się w klasie.Najpierw dzieliliśmy się opłatkiem i składaliśmy sobie życzonka , a poźniej każdy jadł to co miał Smile
Czyli paluszki + sok. Nie mieliśmy tym razem barszczu, bo w tamtym roku nikomu nie smakował ( barszcz z proszku) i każdy wylewał do kibla Wink Heh...
Wigilia trwała godzinkę Neutral Inne klasy miały dłużej, ale nasza cała klasa brała udział w Jasełkach. I wszyscy musieliśmy pójść na godzinną próbę , a poźniej na same Jasełka. Wigilia była nawet,nawet , ale mogło być lepiej... Wink

Pozdraviam =] Very Happy

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group