). Z pochwą, szczególnie u dziewic, trzeba bardziej uważać. Przede wszystkim - jeśli coś wkładasz do pochwy, musi być czyste, nie mieć ostrych krawędzi i nie może być za duże, aby nie uszkodzić delikatnych ścianek pochwy no i błony dziewiczej. Jeśli naprawdę lubisz pobudzanie pochwy - lepiej użyj do tego palca. Będzie bezpieczniej
 ). Z pochwą, szczególnie u dziewic, trzeba bardziej uważać. Przede wszystkim - jeśli coś wkładasz do pochwy, musi być czyste, nie mieć ostrych krawędzi i nie może być za duże, aby nie uszkodzić delikatnych ścianek pochwy no i błony dziewiczej. Jeśli naprawdę lubisz pobudzanie pochwy - lepiej użyj do tego palca. Będzie bezpieczniej  .
.
 Ja nigdy tak nie robię i nie chcę robić (nawet nie przyszło mi to do głowy... )
 Ja nigdy tak nie robię i nie chcę robić (nawet nie przyszło mi to do głowy... )

bo to naprawde moze sie zle skonczyc......
  bo to naprawde moze sie zle skonczyc......      
 mam 13 lat, a Ty 12
 mam 13 lat, a Ty 12  Hie hie...no chyba że określiłam swój dokładny wiek i chodzisz do 6 klasy, bo ja chodzę do 6, a tak dokładnie mam od 1 maja 12,5 latek
  Hie hie...no chyba że określiłam swój dokładny wiek i chodzisz do 6 klasy, bo ja chodzę do 6, a tak dokładnie mam od 1 maja 12,5 latek  Heh...jestem z listopada, możliwe, że chodzisz do 5 klasy
 Heh...jestem z listopada, możliwe, że chodzisz do 5 klasy  

)
 )      

. Mam nadzieję, że zrozumiesz - to tylko przykład - takich "przykładowych" postów jest sporo na forum. Tym razem padło na Ciebie.
. Mam nadzieję, że zrozumiesz - to tylko przykład - takich "przykładowych" postów jest sporo na forum. Tym razem padło na Ciebie.
 Ty wiesz co ja mysle. Nic dodac nic ujac.
 Ty wiesz co ja mysle. Nic dodac nic ujac.      !!!
 !!!
 acha no i brawo dobrze że ejst ktoś taki na forum
 acha no i brawo dobrze że ejst ktoś taki na forum      

| Iśka napisał/a: | 
| Ja mam 13 lat i jeszcze nigdy się nie masturbowałam. Na forum prawie wszyscy mówią, że się masturbują, albo, że to jest NORMALNE !!!  Ja nigdy tak nie robię i nie chcę robić (nawet nie przyszło mi to do głowy... ) Czy to jest NORMALNE ??? Czy wszystkie dorastalące dziewczyny się masturbują ???     Proszę o szybką odpowiedź... | 
 i nie wprowadzaj mnie w błąd !
 i nie wprowadzaj mnie w błąd !   

Wiem, że nie chcesz, aby głupio wyszło, że nie przeczytałeś uważnie tekstu, ale mów prawde ! Nie ściemniaj ! Sam siebie oszukujesz i chcesz zwalić na mnie, że ja źle napisałam !? Lepiej czytaj uważnie tekst, a ja nie jestem taka, żeby komuś ustąpić ! Jak nikomu nie popuszcze !
  Wiem, że nie chcesz, aby głupio wyszło, że nie przeczytałeś uważnie tekstu, ale mów prawde ! Nie ściemniaj ! Sam siebie oszukujesz i chcesz zwalić na mnie, że ja źle napisałam !? Lepiej czytaj uważnie tekst, a ja nie jestem taka, żeby komuś ustąpić ! Jak nikomu nie popuszcze !     | deg napisał/a: | 
| Hej xxx! Masturbacja to normalne zjawisko. Troche muszę sprostować i uzupełnić odpowiedź Blanki. Zwykle dziewczyny podczas masturbacji skupiają się na drażnieniu łechtaczki (palec, prysznic itp  ). Z pochwą, szczególnie u dziewic, trzeba bardziej uważać. Przede wszystkim - jeśli coś wkładasz do pochwy, musi być czyste, nie mieć ostrych krawędzi i nie może być za duże, aby nie uszkodzić delikatnych ścianek pochwy no i błony dziewiczej. Jeśli naprawdę lubisz pobudzanie pochwy - lepiej użyj do tego palca. Będzie bezpieczniej  . Teraz do Blanki: Błona dziewicza a łechtaczka to dwie różne sprawy. Błona zasłania wejście do pochwy, czyli jest w dolnej części sromu. Łechtaczka wręcz przeciwnie - znajduje się na samej górze warg sromowych mniejszych (tych różowych, wewnętrznych). Dlatego też nie ma "błony z łechtaczką". | 

| KleO napisał/a: | 
| ja nie jestem taka, żeby komuś ustąpić ! Jak nikomu nie popuszcze ! | 
 . Sorki za zamieszanie z tą błoną.
. Sorki za zamieszanie z tą błoną.