Dzieci OnLine

AIDS/HIV NARKOTYKI SEKTY - On ćpa i namawia do tego innych

Anonymous - Pią 18 Kwi, 2003 20:52
Temat postu: On ćpa i namawia do tego innych
Niewiem co mam zrobić z moim kolegą Exclamation Exclamation
Otóż mój kumpel cały czas się mnie pyta czy pójde z nim na papierosa lub powąchać klej. Ja mu na to zawsze mówie że niechcem tego robić, i ze niech sobie sam idzie i wtedy on sie wścieka Evil or Very Mad i mówi że jestem dziecinna. Namówij już mje dwie koleżanki do palenia i wąchania kleju. co zrobić żeby już wiecej tego nierobił Exclamation Exclamation Question Question
deg - Pią 18 Kwi, 2003 22:07
Temat postu:
Bardzo to przypomina przypadek jak w http://dzieci.best.pl/forum/viewtopic.php?t=463

On usiłuje w ten sposób pokazać swoją "dorosłość" i "niezależność".
Metoda pomocy jest bardzo prosta - dogadaj się z innymi koleżankami i wyśmiejcie go. Powiedzcie mu, że tylko dzieci muszą wąchać klej, dojrzali potrafią żyć bez tego. Zawsze się śmiejcie z jego nowych zainteresowań. Po pewnym czasie mu się znudzi, ponieważ:
- nikt nie lubi być wyśmiewany
- dojdzie do wniosku, że wąchanie kleju to kiepski sposób udowodnienia swojej "dorosłości".
I rozmawiaj jak najwięcej na ten temat z koleżankami. Jeśli wszystkie będą podobnie nastawione, to Twój kolega nikogo następnego już nie namówi.
Gościówa - Sob 19 Lip, 2003 14:57
Temat postu: klej
Porozmawiaj z tym swoim kolegą. Spytaj się czemu tor boi. JEśłi już tak bardzo mu się to podoba to niech se wącha ten klej ale nie wciąga w to innych. Gdy cię o to poprosi to kategorycznie odmawiaj. Porozmawiaj tez z innymi osobami w klasie na ten temt. Możesz powiedzieć równiez wychowaczyni.
Kamix - Sro 06 Sie, 2003 20:14
Temat postu:
Oczywiscie tjk wyzej porozmawiaj z wuchowawczynia na ten temat bo z nim pogadasz moze niebedzie namawial a on nadal bedzie to robil wychowawczyni skieruje go do pedagoga i moze problem sie jakos rozwiąże i gratuluje ci z calego serca ze niedalas sie namowic tak trzymaj Cool
girl_in_black - Nie 24 Sie, 2003 23:01
Temat postu:
Moim zdaniem on się poprostu uzależnił i nie da się go od tego odciągnąć, chociaż jeśli by jakoś udowodnić mu skutki palenia i wąchania kleju to może by się troszkę zraził.
Gladiatorpl - Pon 01 Wrz, 2003 20:12
Temat postu:
porozmawiaj z nim
Sonia11 - Wto 03 Lut, 2004 11:52
Temat postu:
Ja bym na Twoim miejscu starała bym się z nimi porozmawiać, a jak to nie pomoże to postrasz ich , że powiesz dla ich rodziców. (Może pomoże)
codi - Wto 03 Lut, 2004 12:36
Temat postu:
straszeniem raczej nic nie zdziałasz zastosuj metodę dega napewno pomoże Very Happy
Grohówa - Sob 20 Lis, 2004 12:40
Temat postu:
Ciężko kgoś atkiego nazwać kumplem. Namawia przyjaciół do trucia się! Chyba nie na tym polega koleżeństwo.
Anonymous - Sob 20 Lis, 2004 20:28
Temat postu:
Witam.
Grochówo: Upominam po raz drugi. Nie odświeżaj starych tematów... Wink
Pozdrawiam
havranek - Pon 22 Lis, 2004 13:27
Temat postu:
to co robi kolega podchodzi pod przestepstwo i musi byc karane.
Anonymous - Wto 23 Lis, 2004 07:02
Temat postu:
Witam.
Havranek: Ty również na datę nie spoglądasz. Niestety temat muszę zamknąć.
Pozdrawiam

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group