Webdesign Grafika Pomoc - Jak zrobić szablon? julcia014 - Wto 14 Gru, 2004 18:24 Temat postu: Jak zrobić szablon?
Witam Was. Otóż surfuję po sieci już długi czas, mam własnego bloga i w ogóle. Ale za nic nie mogę dojść do tego jak zrobić własny szablon. Czy moglibyście mi wyjaśnić strukturę tego procesu i może nazwę programu w którym robi się szablony?Byłabym wdzięczna.... Anonymous - Wto 14 Gru, 2004 21:05 Temat postu:
Przede wszystkim powinnaś znać HTMLa. To podstawa. Do tego jakiś rysunek jako baza no i gotowe. Jeśli jednak znasz HTMLa, no to zajrzyj na przykład na www.michelle.boo.pl jaki jest kod jej szablonów - weź z tego przykład i tak się szkól. BangMan - Wto 25 Sty, 2005 14:20 Temat postu:
Gabrielen napisał/a:
Przede wszystkim powinnaś znać HTMLa. To podstawa. Do tego jakiś rysunek jako baza no i gotowe.
Zdecydowanie nie polecam robienia szablonów w stylu "znalazłam zdjęcie i na nie wrzucam divy". Pierwsze co musisz zrobić nauczyć się htmla i to dosyć porządnie, bo szablon jakiego opis jest powyżej każdy potrafi zrobić no ale jak chcesz możesz tak zacząć. W każdym razie nie przyzwyczajaj się do takiego działania. Szablon to nie obrazek i 2 kwadraty.
Pozdrawiam Anonymous - Wto 25 Sty, 2005 17:51 Temat postu:
moja rada:
1. zainstaluj program do tworzenia stron internetowych "Pajączek". jest prosty w obsłudze i daje duże możliwości.
2. ściągnij na dysk twardy jakiś szablon bądź jakąś prostą stonę www
3. otwórz przez Pajączka. Zobaczysz kod html. Na jego bazie mozesz stworzyć własna stronę np. podmieniając tekst i grafikę.
Przy okazji poznasz język html.
4. W razie problemów mogę pomóc Anonymous - Wto 25 Sty, 2005 18:11 Temat postu:
Inspektor,od kiedy ty taki:>? a autorce postu chce przypomniec ze istnieje dział LINKI http://forum.dziecionline.pl/links.php pogrzeb tu troszeczke i znajdziesz kurs html,linki które sama dodałam. Anonymous - Wto 25 Sty, 2005 19:46 Temat postu:
Gabra napisał/a:
Inspektor,od kiedy ty taki:>?
raz na ruski rok można się chyba pokazać od dobrej strony