Dzieci OnLine

SEKS - Peeting

paula_13 - Czw 25 Lis, 2004 08:11
Temat postu: Peeting
SiemkA ... Mam pytanko co to dokladnie jest peeting?? Prosze odpowiedzcie mi ...
Anonymous - Czw 25 Lis, 2004 11:14
Temat postu:
Witam.
No, to lecimy - Po 1:
Proszę, zaglądaj czasem do słownika serwisowego. Smile

Po 2:
Według Definicji EM PWN 2000:
PETTING
osiąganie satysfakcji seksualnej przez partnerów bez stosunku płciowego.

Po 3:
Bliższe wyjaśnienie: Są to pieszczoty na podłożu seksualnym, głównie miejsc erogennych (wywołujących przyjemność, satysfakcję seksualną)

Pozdrawiam Kwiat
Anonymous - Czw 25 Lis, 2004 14:06
Temat postu:
Petting oznacza pieszczenie; od amerykanskiego PET = pieszczoszek. Dokładniej to oznacza pieszczenie bez wzajemnego kontaktu narządów płciowych, doprowadzające nawet do orgazmu, ale pettingiem rządzą podobne zasady jak normalnym stosunkiem (z wyjątkiem tej różnicy o której mowa wczesniej), polega on na pieszczotach, wzajemnym dotykaniu nagich ciał partnerów, okolic narządów płciowych, jednym słowem mówiąc wszystkich tych miejsc, których dotykanie moze sprawiać przyjemne odczucia i doprowadzić do orgazmu. Petting jest dla osób które z różnych przyczyn nie zdecydowały się jeszcze na pełny stosunek z defloracją pochwy, również dla tych obawiających się zajścia w ciążę. Może to być bardzo ekscytujące przeżycie, wbrew pozorom nawet bardziej niż normalny stosunek, pozwala partnerom poznać swoje ciała i ich reakcje na pieszczoty.
Anonymous - Czw 25 Lis, 2004 17:24
Temat postu:
Podobno Peeting to jest pieszczenie również narzšdów płuciowych a Necking to jest tylko górnej częœci ciała... tak czytałam na jednej stronie...
Anonymous - Czw 25 Lis, 2004 18:01
Temat postu:
Ja wiem tylko tyle,że petting to seks w ubraniu czyli masz np bieliznę,lub ciuchy ale jakoś,cos sie dzieje Wink
Malvina - Pią 26 Lis, 2004 08:39
Temat postu:
Gabra napisał/a:
Ja wiem tylko tyle,że petting to seks w ubraniu czyli masz np bieliznę,lub ciuchy ale jakoś,cos sie dzieje Wink

Gabra petting[<-edytowane;p] mozna robić też bez ubrania Smile Głownie to peeting robi się bez ubrania biggrin
Anonymous - Pią 26 Lis, 2004 08:42
Temat postu:
Ludzie, nie peeting tylko petting. Wink Niedługo komuś się to z peelingiem pomyli i dopiero będzie nieprzyjemnie. Wink I faktycznie, w pettingu niekoniecznie chodzi o to, by być nagim. Poprzez petting człowiek poznaje ciało partnera, wie co sprawia mu przyjemność. Głównie o to chodzi. Wink Taki start przez współżyciem.
Anonymous - Pon 29 Lis, 2004 16:04
Temat postu:
Petting polega na glaskaniu ręką części ciala uznawanych za intymne. Mozna go uprawiać przez ubranie jak i bez ubrania. Najczęściej występuje w czasie calowania się.
Pan_Feanor - Nie 05 Gru, 2004 19:55
Temat postu:
Hmm 2 osoby napsały prawde a reszta pisze co im paluch na klawiature przyniesie. Jeśli naprewde niewiesz to poszukaj w goglach czy encyklopedii na WP. BO jak widze zanim sprawdzić i napisać to najpierw piszą a potem niedajboże będą się spierać -_-
Anonymous - Czw 09 Gru, 2004 22:21
Temat postu:
A co to oznacza ze jest ktoś heteroseksualistą?
Czy oznacza to że jest SKATE?
Pan_Feanor - Pią 10 Gru, 2004 07:24
Temat postu:
Jest tak Skate ze jego deska jest przymocowoana na stałe do jego nóg @_@
Miracle - Sob 11 Gru, 2004 19:16
Temat postu:
To pieszczoty w miejscach erogennych Rolling Eyes
Anonymous - Sro 22 Gru, 2004 18:53
Temat postu:
PROSIAK napisał/a:
A co to oznacza ze jest ktoś heteroseksualistą?
Czy oznacza to że jest SKATE?

hetero to zwykły człowiek ktory kocha płec przeciwną Very Happy
Merkavoth - Wto 28 Gru, 2004 14:59
Temat postu:
Femme Fatale napisał/a:
Petting oznacza pieszczenie; od amerykanskiego PET = pieszczoszek. Dokładniej to oznacza pieszczenie bez wzajemnego kontaktu narządów płciowych, doprowadzające nawet do orgazmu, ale pettingiem rządzą podobne zasady jak normalnym stosunkiem (z wyjątkiem tej różnicy o której mowa wczesniej), polega on na pieszczotach, wzajemnym dotykaniu nagich ciał partnerów, okolic narządów płciowych, jednym słowem mówiąc wszystkich tych miejsc, których dotykanie moze sprawiać przyjemne odczucia i doprowadzić do orgazmu. Petting jest dla osób które z różnych przyczyn nie zdecydowały się jeszcze na pełny stosunek z defloracją pochwy, również dla tych obawiających się zajścia w ciążę. Może to być bardzo ekscytujące przeżycie, wbrew pozorom nawet bardziej niż normalny stosunek, pozwala partnerom poznać swoje ciała i ich reakcje na pieszczoty.

Nie chce się wierzyć, że jesteś ode mnie młodsza. Nawijasz jak magister Rolling Eyes
Ech, co to za świat. Za moich czasów...biggrin
Anonymous - Wto 28 Gru, 2004 15:25
Temat postu:
Merkavoth napisał/a:
Nie chce się wierzyć, że jesteś ode mnie młodsza. Nawijasz jak magister Rolling Eyes
Ech, co to za świat. Za moich czasów...biggrin

Za czasów kamienia łupanego? ;>
I wiesz, ja często korzystam z różnych źródeł, kiedy odpisuję na posty. A tak poza - skoro jestem moderatorem Seksu, to muszę cokolwiek na ten temat wiedzieć, nie? ;p Petting nie jest trudnym zagadnieniem, więc kłopotu mi to nie sprawiło. Smile

Ps. Nie offtopujmy.
Marcella14 - Nie 30 Sty, 2005 21:26
Temat postu:
mój chłopiec po kilku miesiacach znajomości chciałby abym mu pozwoliła się dotykac w pewnych miejscach czy to wypada, czy może jestem zacofana?
Anonymous - Nie 30 Sty, 2005 21:28
Temat postu:
Ile on ma lat?jeżeli tyle co ty (14) to odmów.Za młoda jestes;p
Iśka - Nie 30 Sty, 2005 21:32
Temat postu:
Jeżeli masz 14lat, to nie wypada... Wink
Nie jesteś zacofana, pamiętaj, nigdy nie rób tego na co nie masz ochoty Wink.
Marcella14 - Nie 30 Sty, 2005 21:41
Temat postu:
z jednej strony to propozycja kusząca, a zdrugiej nie wiem czy potrafiłabym przełamac skrępowanie, jestem nieco wstydliwa
Iśka - Nie 30 Sty, 2005 22:03
Temat postu:
Patrz wyżej Wink
Jeśli jesteś wstydliwa, czyli nie chcesz tego zrobić, bo będziesz się wstydziła (naturalna kolej rzeczy Razz) to tego nie rób! Pamiętaj: masz wolną wolę i sama decydujesz o swoim zyiu erotycznym Wink
A może powiesz ile ten chłopak ma lat? Wink
Marcella14 - Nie 30 Sty, 2005 22:12
Temat postu:
Piotr ma 17 lat
Iśka - Pon 31 Sty, 2005 13:28
Temat postu:
No cóż - on nie ma tak mało...
Ale zastanów się raz, a dobrze, czy Ty tego chcesz Wink
Pan_Feanor - Wto 01 Lut, 2005 16:01
Temat postu:
Marcella14 napisał/a:
Piotr ma 17 lat

Heh lepiej poznaj go troche lepiej. jak nalega to powiedz mu niech wybiera. albo twoje cycki albo ty....

Tego niemożna uogólniać kiedy i na co można pozwolić....
Z jedną przyjaciółką znam sie 2 lata i jedyne co osiagłem to buziaczki i nieśmiem prosić o wiecej..
Z jedną spędziłem na iprezie kilka godzin i .... ale to zupełnie inna histroia...
Anonymous - Wto 01 Lut, 2005 17:46
Temat postu:
marcella,pamietaj nic na siłe niech on nie robi z tobą co chce ty tez masz swoje prawa
Anonymous - Sro 02 Lut, 2005 16:46
Temat postu:
Marcella14 napisał/a:
mój chłopiec po kilku miesiacach znajomości chciałby abym mu pozwoliła się dotykac w pewnych miejscach czy to wypada, czy może jestem zacofana?

Jeśli masz wątpliwości to znaczy, że nie jesteś gotowa. Nie powinnaś robić niczego wbrew sobie, jeśli nie chcesz czy się boisz. Jeśli jednak chcesz i jesteś tego w 100% pewna no to proszę bardzo. Pamiętaj, że to Twoja decyzja i to Ty powinnaś sama zdecydować o tym, czy jesteś na to gotowa i czy tego chcesz.
Olcia - Pią 04 Lut, 2005 21:00
Temat postu:
idz glosem serduszka...jezeli jeszcze tego nie chcesz to poprostu powiedz chlopakowi ze jeszcze nie jestes na to gotowa...powinien uszanowac twoja decyzje jezeli mu oczywiscie na tobie zalezy...jezeli nie uszanuje twojej decyzji to znaczy poprostu ze nie jest ciebie wart. Po za tym pamietaj NIC NA SILE. Wierze ze postapisz tak jak ci podpowie serduszko i nie podejmiesz decyzji zbyt pochopnie.Pozdrawiam Kwiat
Anonymous - Sob 05 Lut, 2005 21:46
Temat postu:
Może to dziwnie zabrzmi,ale...Co za czasy,troche ze sobą chodzą i już chcą sie smyrać.niewyżyte młode pokolenie...
Iśka - Sob 05 Lut, 2005 23:18
Temat postu:
Christine fan napisał/a:
Może to dziwnie zabrzmi,ale...Co za czasy,troche ze sobą chodzą i już chcą sie smyrać.niewyżyte młode pokolenie...

Nie uogulniaj proszę, nie wszyscy są niewyżyci Razz
Ale niestety taka prawda... Niedawno wystawialismy na warsztatach takie scenki i sparodiowalismy dzisiejszą parę. Ładna laska idzie, widzi ją przystojniak i od razu wielka milosc (dodatkowo jak on ją zobaczyl mowil "jaka ona inteligentna" na blondynke Razz). A potem tylko łózeczko... no niestety takie czasy... Mało zostało ludzi czułych, a wielu jest zagubionych.
Anonymous - Nie 06 Lut, 2005 00:03
Temat postu:
Dokładnie...Wielka miłość,dobre sobie.po prostu porażka.
Marcella14 - Nie 20 Mar, 2005 21:41
Temat postu:
Smile stało się! na poczatku było troszke Embarassed ale Piotr był bardzo delikatny, zasypiając teraz myslę o jego delikatnym dotyku i pocałunkach Love
Olcia - Pon 21 Mar, 2005 15:30
Temat postu:
Marcella14 napisał/a:
Smile stało się! na poczatku było troszke Embarassed ale Piotr był bardzo delikatny, zasypiając teraz myslę o jego delikatnym dotyku i pocałunkach Love

Mam nadzieje, ze nie bedziesz pozniej zalowala...Pamietaj sama tego chcialas i nie win nikogo, gdy zaczniesz myslec inaczej niz teraz...
Gladiatorpl - Pon 21 Mar, 2005 19:08
Temat postu:
co do wczesnijeszych postow to takie wielkie milosci gdzie odrazu sie zaczynaja smyrac itp Razz czesto sie koncza "sorki ale podoba mi sie inna, moze troche glupsza ale ma fajniejsze cycyki" Razz
A tak z innej beczeki to lepiej zaliczyc pierwszy raz przed slubem bo pozniej po slubie okaze sie ze to jakas Miriam i co? Razz
Anonymous - Pon 21 Mar, 2005 19:15
Temat postu:
Olcia napisał/a:
Marcella14 napisał/a:

Mam nadzieje, ze nie bedziesz pozniej zalowala...Pamietaj sama tego chcialas i nie win nikogo, gdy zaczniesz myslec inaczej niz teraz...

Olcia to tylko smyranie a nie pierwszy raz...
Anonymous - Pon 21 Mar, 2005 20:19
Temat postu:
Gladiatorpl napisał/a:
co do wczesnijeszych postow to takie wielkie milosci gdzie odrazu sie zaczynaja smyrac itp Razz czesto sie koncza "sorki ale podoba mi sie inna, moze troche glupsza ale ma fajniejsze cycyki" Razz
A tak z innej beczeki to lepiej zaliczyc pierwszy raz przed slubem bo pozniej po slubie okaze sie ze to jakas Miriam i co? Razz

I ślub nieważny.
Anonymous - Pon 21 Mar, 2005 20:57
Temat postu:
elfkaNenar napisał/a:
Olcia napisał/a:
Marcella14 napisał/a:

Olcia to tylko smyranie a nie pierwszy raz...

rotfl ;D
Anonymous - Pon 21 Mar, 2005 21:05
Temat postu:
Jakieś wątpliwości, Olcia sie za bardzo wczuła =] moim zdaniem
Olcia - Wto 22 Mar, 2005 16:02
Temat postu:
elfkaNenar napisał/a:
Jakieś wątpliwości, Olcia sie za bardzo wczuła =] moim zdaniem

Moze i sie za bardzo wczulam...Ale ja "smyralam" sie pierwszy raz to pozniej tego zalowalam...A TYLKO sie "smyralam"...okazalo sie ze chlopak byl kompletnie nie dojrzaly i jak zerwalismy to cale osiedle wiedzialo...wiec nie chce zeby i ona miala tak samo...
Pozdrawiam Kwiat
Anonymous - Wto 22 Mar, 2005 20:25
Temat postu:
Ja na moim osiedlu nie znalazłąm miłości i się z tego cieszę, bo sami idioci są... trzeba bylo lepiej wybierać, ale niestety już nic nie poradzisz, a po za tym czym się przejmowac na mnie też gadają, bo jestem fenomenem wśród ziomów i fanów techniawki. Chodze nie w tym co modne, a co ludzie i tez mnie obgadują i co mam ich głęboko =]
potwora - Sro 30 Mar, 2005 23:03
Temat postu:
smyranie jest fajne biggrin *marzy* ;] Co do wielkiem milosci to jeszcze sie zdaza :> Czasem :=D
Mała - Sro 06 Kwi, 2005 10:16
Temat postu:
ej, co złego w smyraniu:P?
tylko inaczej to prosze nazywajcie bo to tak śmiesznie brzmi Razz
ze smerfami mi sie kojarzy.
Anonymous - Sro 06 Kwi, 2005 11:19
Temat postu:
<smyru smyru>
rotfl

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group