Dzieci OnLine

Pomoc w lekcjach - ¦piewanie

padma - Sro 24 Lis, 2004 13:00
Temat postu: ¦piewanie
Neutral Cze¶ć. Mam taki problem. Nie mam czystego głosu ani bardzo dobrego słuchu muzycznego. No i za ¶piew dostałam 4+, już chłopacy lepsze oceny dostali :-(. I do tego jeszcze chrypę mam. Znacie sposób, jak można poprawić sobie głos?
BamBI - Sro 24 Lis, 2004 13:05
Temat postu:
Hey!!!!!~
nie słyszałam o żadnym polepszaniu sobie głosu. Może porozmawiaj z nauczycielk±, żeby dała ci "taryfę ulgow±" i że naprawde sie starasz. Nie każdy ma ładny głos ty ¶piewaj tak jak czujesz i nie przejmuj się, tylko ćwicz w domu . Very Happy
Chesterka - Sro 24 Lis, 2004 13:16
Temat postu:
Spróbuj nucić sobie gamę C'dur (doooo reee miii faaa sooolla sii dooo) Ćwicz tak codziennie. Możesz zapisać siem na jakie¶ zajęcia nauki ¶piewu Wink
Tisiana - Sro 24 Lis, 2004 14:32
Temat postu:
Hmm...wiesz staraj się po prostu ¶piewac ładnie..u nas pani nie bierze pod uwagę barwy głosy...no bo jak kto¶ niema talentu do ¶piewania no to ten talent z nieba mu nie spadnie...u nas trzeba tylko umiec tekst na pamięć i ¶piewać w rytmie...hehe...ja osobi¶cie nie narzekam na głos..ale jak chcesz poćwicz to porpsotu w domq ¶piewaj sobie..a ci wpadnie w słuch w końcu muzyka..
Anonymous - Sro 24 Lis, 2004 14:43
Temat postu:
Ćwicz ¶piew kiedy się da, a kiedy ¶piewasz, staraj się mieć proste plecy. No i pamiętaj o przeponie. Wink Po prostu się staraj.
Kinga - Sro 24 Lis, 2004 15:51
Temat postu:
Co do ćwiczewń głosowych ... aby wyrobic sobie głos MUSISZ !
spiewać przeponowo tzn tak aby powietrze zanajdowało się w rzeponie
czyli jak bierzesz wdech to jakby to okre¶lić ... ro¶nie ci brzuch Wink

¦piewanie tzw gardłowe czy jak niektórzy mówi± na połowę płuc bez uzycia [przepony wyrobi głos ale duzo pozniej ... Jesli chcesz miec ładn± barwę staraj sie ¶piewac pełnym głosem nie falsetem ... Smile wiem że będzie Ci trudno na pocz±tku sie tak " wydzierać " (no niezupełnie krzyczeć ale niektóre osoby tak to okreslaj± Razz) ale z czasem będzie lepiej Wink

Ćwicz dzwięki jesli masz np Keybord lub pianino (nastrojone) albo inny instrument na którym potrafisz zagrac podstawowe dĽwieki ... to mozesz sobie ćwiczyc gamę
graj±c pierwsze C ... i próbuj±c dochodzić do wyższych dżwięków to samo w dół w ten sposób poszerzysz sobie skalę Wink

Arrow DOPISANE :

DĽwięki w gamie najprostrzej czyli C-dur s± takie : C D E F G A H C lub inaczej do re mi fa sol la si do
Anonymous - Sro 24 Lis, 2004 18:19
Temat postu: Dzięki
Z nieba mi spadli¶cie. Zastosuje się do waszych rad i bardzo :P dziekuję!
Malvina - Sro 24 Lis, 2004 19:06
Temat postu:
Chórek..szkola muzyczna lub indywidualne próby spiweu w domu (np. jakie¶ wysokie piosenki.. albo piosenki które będziecie niedługo spiewać). Głosem nie ma co się przejmowac 4+ to dobra ocena
klacz - Sob 04 Gru, 2004 23:16
Temat postu:
Z wiekiem powinnać coraz ładniej ¶piewać. Ja jak kiedy¶ ¶piewałam to szyby pękały, a teraz ¶piewam w chórze szkolnym i jestem ze swojego głosu zadowolona Very Happy
mroweczka - Nie 05 Gru, 2004 13:55
Temat postu:
Klacz ale nie zawsze z wiekiem lepiej się ¶piewa...ja mam 13 lat i cały czas ¶piewam tak samo Rolling Eyes Na szczę¶cie w gimnazjum nie pyta już ze ¶piewania solo, jedynie pyta np. z nut itp. I za to mamy oceny. Nienawidziłam ¶piewać w podstawówce przy całej klasie.
Elun - Nie 05 Gru, 2004 14:00
Temat postu:
ja mialam tyle szczescia, ze zamiast spiewac to gralismy na flecie. A w gim to przerabiamy kompozytorwo bleh
Anonymous - Nie 05 Gru, 2004 16:53
Temat postu:
[quote="AmazonkAA"]ja mialam tyle szczescia, ze zamiast spiewac to gralismy na flecie. A w gim to przerabiamy kompozytorwo bleh[/quote]

Czemu bleh???Przynajmniej się czego¶ nauczysz o kulturze,o twórczo¶ci niektórych kompozytorów...A Ty narzekasz...nie komentuję,naprawdę... :? I dobija mnie to,ze jak mówię,że słucham muzyki,to najczę¶ciej słyszę odpowiedzi,typu-"Hehe...Chopina,czy jako¶ tak,nie???".Nie którzy s± tak tępi ,że TYLKO Chopina znaj±...z nazwiska....no,może jeszcze imię powiedz±,ale to im przychodzi z wielkim wysiłkiem....No,niektórzy s± tak "¶wietni",ze znaj± jeszcze Mozarta i ewentualnie Bacha...i to koniec...ehh..ludzie,ludzie...Ja nie mówię,że od razu maj± wszyscy klasyki słuchać,chociaż każdemu by się przydalo to od czasu,do czasu,ale cóż...mniejsza...A powracaj±c do tematu-tak,jak inni mówili-ćwicz sama albo z radiem....albo popro¶ koleżankę,która ma dobry słucha albo jeszcze lepiej-która chodzi do szkoły muzycznej,żeby Cię sprawdziła...za¶piewaj jakie¶ najprostsze piosenki-"Sto lat","Wlazł kotek na płotek" albo chociaż gamę C... :D

PS Jakby co,to to C oznacza C-dur :D
Idda - Nie 05 Gru, 2004 16:59
Temat postu:
Yhh...znów mnei wylogowało..(ToJa,co jest??Samo mi się wylogowuje Sad) wrr!!Wkurza mnie to!!! Evil or Very Mad biggrin

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group