Dzieci OnLine

Moda, Uroda, Wygląd - Dieta...

misia*** - Wto 23 Lis, 2004 14:57
Temat postu: Dieta...
Słuchajcie napisałam temat Waga.Teraz nie chodzi mi o wage tylko o ciało(bo przyznam jestem troche "gruba" ale tylko z brzucha)być może jest to okres dojżewania bo czytałam w ksiązce od przyrody że mogą u dziewcząt zaokrąglić się kształty ciała ... Chciałabym troche ''stracić brzuch'' bo chcę być chudsza chociaż w pasie mam 60cm.Jaki polecacie mi jadłospis(prosze żeby nikt nie odpisał ;najlepiej nic nie jedz Evil or Very Mad ) Ja wymyśliłam taki jadłospis:
śniadanie 1-dwa kawałki chleba z czymś nie kalorycznym np.szynka serek,sałata,ogórek,pomidor.Do picia herbata(ja lubie gorzką)z cytrynką.
śniadanie 2-jeden-dwa kawałki chleba (może być z tym samym co na sniadanie 1)
Obiad- dwa lub jedno danie zubka i co dusza zapragnie na drugie danko(rzadko frytki)
Podwieczorek-ciasto jakieś najlepiej własnej roboty(mojej mamie się nie chce więc moge tylko pomarzyć,zresztą ona tego nie lubi robić)np.biszkopt z galaretką i owocami.jakieś owoce lub bardzo ale to bardzo rzadko lody (no chyba że śmietankowe lub owocowe) do picia soczek.
Kolacja-jogurt,owoc lub sałatka z warzyw ,ewentualnie JEDEN kawałek chleba Picie herbata mleko lub kakao

A co wy mi polecacie?? Laughing
Malvina - Wto 23 Lis, 2004 15:56
Temat postu:
misia*** napisał/a:
A co wy mi polecacie??

60 brzuszkow rano i wieczorem i do tego 20 w dzień.
Anonymous - Wto 23 Lis, 2004 16:21
Temat postu:
Malwina - misia*** nie powinna od razu tak intensywnie ćwiczyć, może się nabawić zakwasów. Co do diety - jedz chleb, ale ciemny (on zawiera dużo błonnika i "pęcznieje" w żołądku, dlatego mamy uczucie sytości), maksymalnie ograniczaj słodycze, staraj się jeść 5 posiłków, codziennie o tej samej porze. Przed jedzeniem możesz wypić szklankę wody mineralnej, niegazowanej, ona zapełni Ci brzuch i nie zjesz tak dużo. Radziłabym też przed posiłkiem pić sok Fita; są bardzo smaczne, małokaloryczne i zawierają błonnik. Co do ćwiczeń - radzę basen (wysmukla sylwetkę), lub te brzuszki, np. co dwa dni pięć minut dziennie. (mięśnie brzucha muszą mieć czas, by odpocząć - gdzieś o tym czytałam)
Ps. Dietuj się z głową, a kiedy będziesz miała jakieś wątpliwości - zapytaj mamy. Wink
Chesterka - Wto 23 Lis, 2004 16:32
Temat postu:
Zgadzam siem z Femme. A jak chcesz coś przekąsić, to zamiast pączka lub chipsów zjedz jabłko Wink
Pulkownik Nikt - Wto 23 Lis, 2004 16:45
Temat postu:
Nie chodzi o to abys czula sie syta ale bys BYLA syta, Jestes jeszcze mloda i potrzebujesz prawidlowo sie odzywiac jesli w przyszlosci chcesz byc piekna i zgrabna Wink
3 posilki dziennie sniadanie obiad kolacja . Po 18 nie jesz nic bo bo nie zdazysz przetrwaic zanim zasniesz i ci w nocy to pojdzie w sadelko bo nie bedzie potrzebne.
No i nie polecam tych ciasteczek na wieczor. I to nie musi byc jakis plan wedlug ktorego jesz jak z gazetki ale poprostu zdrowiej sie odzywiaj i jedz np. fasolke po bretonsku czy po jakiemu( Razz ) oraz ciemny chleb po zawieraja one blonnik ktory nie jest trawiony i przeczyszcza ci jelita jak szczotka :] Dzieki czemu masz mniejszy brzuch. No i polecam warzywka oraz owoce i salatki byle nie tluste. No i cwiczenia. Polecam ci brzuszki np wciskasz stopy pod lozko, rece za glowe , nogi lekko podkulone i cisniesz :] I tak 20 w serii jednej czekasz 10 sekund robisz nastepna. A w seriach po 60 nie polecam jak pisala Femme bo cialo sie przyzwyczaja i wchodzi w rytm wtedy.
Jakims tam doktorem nie jestem wiec nie daje 100% metody ale widze ze poprostu za duzo ciasteczek lubisz jesc i slodyczy ( czytajac twoja diete mozna ty wywnioskowac :] ) Poprostu sie odzywiaj regularnie i nie tlusto.

edit. Sorry nie Femme tylko Malvina Razz
Kinga - Wto 23 Lis, 2004 16:54
Temat postu:
ja zazwyczaj jem kiedy mam ochote ile mam ochote i na co mam ochotę Razz
Ale śniadanie zawsze ... reszte czasami sobie odpuszcam ( bywaja takie dni )
Po 18 już nic nie jem
Problemów z wagą nie mam, nielicząc moje niedowagi o którą sie wnerwia zawsze lekarka ...
Anonymous - Wto 23 Lis, 2004 16:58
Temat postu:
Łaskawie wybaczam. ;P Co do tego podjadania - nie jedz już nic po godzinie 19. A tak poza to 3 posiłki dziennie nie wystarczą dorastającej osobie. Wink Dlatego mówiłam o pięciu; śniadanie, drugie śniadanie, obiad, podwieczorek i kolacja. Gdzie w przekąski właśnie powinny wchodzić owoce, lub warzywa. Kiedy zachce Ci się czegoś "do pochrupania" - pokroj w słupki marchewkę i chrup. Smile Pycha. ^^"
Malvina - Sro 24 Lis, 2004 13:19
Temat postu:
No... trochę przesadziłam z iloscią brzuszkow.. :> Troche mniej ;p 20 rano i wieczorem i 10 w dzień biggrin Brzuszki są najlepsze na brzuch Wink
rodzynka - Czw 25 Lis, 2004 16:21
Temat postu:
eee no ten twój jadłospis to jakaś cała uczta! 5 posiłków i to każdy taki dosyc spory! jak chcesz schudnąć to tak samo jak napisałaś, czesto ale DWA RAZY MNIEJ
Elun - Czw 25 Lis, 2004 17:45
Temat postu:
ja tylko nieradzilabym ci stosowac diety tzw. 1000 kalorii, poniwaz ona jest glownie przeznaczona juz dla dojrzalych kobiet, a my w naszym wieku potrzebujemy okolo 2600 kalorii, aby sie prawidlowo rozwijac. Inaczej zaniknie ci miesiaczka itp. (o ile ja masz Wink )
mroweczka - Sob 27 Lis, 2004 11:39
Temat postu:
Ja tam radziłabym Ci darować sobie słodycze i napoje gazowane-pić tylko wodę minerralną. Na początku gimnastyka rano i wieczorem(na wf-ach też się na obijaj Wink), potem coraz bardziej intensywne ćwiczenia, np. brzuszki. Nie dość,że stracisz zbędne kilogramy to jeszcze będziesz bardzije wysportowana Wink.
Mróweczka Kwiat
misia*** - Sob 27 Lis, 2004 20:16
Temat postu:
dzięki mroweczka
Miracle - Nie 05 Gru, 2004 19:02
Temat postu:
Malvina napisał/a:
misia*** napisał/a:
A co wy mi polecacie??

60 brzuszkow rano i wieczorem i do tego 20 w dzień.

Pod zadnym pozorem nierob az tyle brzuszkow!!!To ci moze jedynie zaszkodzic!!!Rob maxymalnie 60 dziennie.Tak duzo brzuszkow dziennie moze doprowadzic cie do skorczow brzucha i okropnego bolu.Zamiast schudnac nabawisz sie tylo cierpienia.Za to polecam jesc mniej ziemniakow i czarne pieczywo to pomaga schudnac.

POWODZENIA Kwiat
Elly - Nie 05 Gru, 2004 19:49
Temat postu:
JA uważam ze zamiast np.czekolady możesz zjeść jabuszko lub coś w tym rodzaju . poprostu ogranicz słodycze . Dobra dietą jeste też jedzenie posiłków o tej samej poże i najlepiej gdyby było to 5 posiłków z czego obiad powinien zawierać naj więcej kalori .
Anonymous - Pon 06 Gru, 2004 17:15
Temat postu:
jaka to dieta jak ty chcesz jeść frytki? to co z tego że chcesz je jeść, lody też jak widac chcesz jeść czasami
jak chcesz zastosować dobrą dietę to ogranicz pewne rzeczy do minimum konieczności albo wyklucz a nie podjadaj co jakiś czas
tak to nic nie zdziałasz a pozatym większość diet opiera się na tym:

- śniadanie - dość duże bo to 1/3 zjadanego jedzenia dziennie [powinna być], jakieś kanapki dobrze nabiał i warzywo/owoc a do tego ciepłe picie
- obiad - jedno danie ale też sporo aby sie najeść [ a nie przejeść] i tu głównie ryby albo mięso [jedzenie energetyczne i w miare nisko kaloryczne] i surówka z warzyw / owoców najlepiej świerzych i niegotowanych aby nie wygotować witamin itp
- kolacja - sam jogurt jeśli nie było go na śniadanie a tak to owoc czy poprostu nic
do tego oczywiście aktywny tryb życia i ćwiczenia , najlepioej brzuszki rano i wieczorem regularnie

wydaje mi sie że to pomorze
i widac że dieta to nie jest jakaś zbyt trudna sprawa bo napisałam to od tak chociaż na dietach sie w ogóle nie znam, a z resztą to nie jest dieta tylko odpowiedni i zdrowy tryb życia powodujący oprócz spadku wagi dobre samopoczucie i zdrowie co jest chyba wazniejsze???
underground - Sob 25 Gru, 2004 15:36
Temat postu:
Witam...

nie liczy sie ilosc kalorii, ale raczej zawartosc odpowiednich iloscii bialka, weglowodanow i tluszczy w jedzeniu. osoba odchudzajaca sie powinna zjadac ok 0,9 gram tluszczy na kg ciala, 2 g weglowodanow i ok. 5 g bialka. teraz trzeba to wszystko pomnozyc razy wage.
np. ktos wazy 60 kg...
0,9 tluszczy x 60 = 54
2 w/w x 60 = 120
5 bialka x 60 = 300

To jest zapotrzebowanie na caly dzien.. powinno sie zjadac 5 posilkow dziennie, wiec uzyskane wartosci dzielimy przez 5 :
54 / 5 = 10,8
120 / 5 = 24
300 / 5 = 60

teraz trzeba tylko znalezc tabele z danymi zawartosciami i uwzgledniajac powyzsze zalozenia znalezc takie produkty, ktore sie mieszcza w tych granicach, pamietajac, ze :
- porcje białka powinny stanowić minimum 1/3 dziennej liczby kalori
- ograniczamy spożycie złożonych (bogatych w skrobie) węglowodanów, takich jak makaron i chleb - zamiast tego dużo owoców i warzyw
- spożywamy produkty beztłuszczowe
- ograniczamy zwłaszcza spożycie tłuszczów nasyconych

i wsio ;]

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group