Dzieci OnLine

SONDY ANKIETY - Jakie zbierasz czasopisma?

sami10 - Sob 20 Lis, 2004 12:38
Temat postu: Jakie zbierasz czasopisma?
tak jak w temacie
Inteligencja - Sob 20 Lis, 2004 12:51
Temat postu:
Eh, nie przesadziłaś z listą biggrin?

U mnie raz na religii jedna z dziewczyn przyniosła Bravo (dziwię się, jak takie coś w ogóle mogła kupić Smile)... by pokazać pewien artykuł o testach na zwierzętach, bodajże. I wszystko było ok- ksiądz coś tam gadał, my coś gadaliśmy. Ale dziewucha zapomniała odebrać gazetki Razz. Na następnej lekcji mieliśmy taaaki ubaw Razz. Ksiądz czytał swój horoskop. Szło to jakoś tak:

Niedługo będziecie z kolegami chwalić swoje wyczyny biggrin

Ok, już nie offtopuję Razz. Czasem czytam jakieś gazetki komputerowe (CDA/Click, z czego to drugie gorsze), ale ostatnio coraz rzadziej - żal mi kasy Razz. Ostatnio Newsweek Polska Razz.

Tak właściwie to nie czytam regularnie żadnej gazety. Kupuję, gdy jest coś, co mnie ciekawi. W innym przypadku... To odmóżdżanie Smile. Chyba, że to gazeta 'informacyjna'.

Czasem też sięgam po Gazetę Wyborczą, ale tylko czasem Razz.
Kinga - Sob 20 Lis, 2004 13:17
Temat postu:
Ja nie zbieram czasopism ... bo i po co

A co do czytania to zazwyczaj "Wprost" "Polityka" "PC World Komputer" "Hi!"

I czasami "newsweek" ... i bardzo rzadko coś w typie "Twista" Smile
Naomi - Sob 20 Lis, 2004 13:19
Temat postu:
Ja czasem ,,Dziewczynę"... No i ,,Komputer Świat" (tata zbiera), Wprost, Newsweek itd...
Czytam to co akurat jest Wink
zazulita - Sob 20 Lis, 2004 13:50
Temat postu:
Ja nie zbieram czasopism. Czytam wszystko co jest u mnie w domu!
Inteligencja - Sob 20 Lis, 2004 13:55
Temat postu:
Nawet reklamy przysyłane z supermarketów Smile?

Czytasz wszystko, co jest... Hm, też pewna metoda... Ale nie żal Ci czasu Smile?
zazulita - Sob 20 Lis, 2004 14:03
Temat postu:
Chyba mnie nie zrozumiałeś. Chodziło mi o to, że czytam gazetu, które są w domu. Nie kupuje specjalnie tych które lubię najbardziej. Jeśli chodzi o czas to nie jest mi go żal Cool
Nikita - Sob 20 Lis, 2004 14:14
Temat postu:
Cze Smile
Ja zbieram tylko Victora Juniora Wink
Czasem jak jest jakiś fajny prezent dołączony do gazety - to kupuję też...
Moja mama pracuje w salonie prasowym , także mam duży dostęp do gazet Smile
Juwenta - Sob 20 Lis, 2004 14:44
Temat postu:
ja mam całą prenumerate "Świat dzikich zwierząt" i duzo numerków "Entera" ale teraz nic nie kupuje, chyba ze jest jakis fajny prezencik Wink
Agentka - Sob 20 Lis, 2004 15:45
Temat postu:
ja od 3 numeru z 2003 roku zbieram "Komputer Świat" (dzięki niemu znam sie na kompach), kupuję jeszcze Twoje Imperium, Świat Seriali Very Happy nieraz cos z gazet dla dziewczyn.
Pulkownik Nikt - Sob 20 Lis, 2004 15:48
Temat postu:
ja regularnie tele tydzien :p. Artykuly maja marne ale juz sie przyzwyczailem ze tam sprawdzam program tv.
Przekroj , Nesweek , Polityka , Focus , CDA.. Zadnej niezbieram ale okazyjnie kupuje gdy jestem w jakims supermarkecie i mam ochote poczytac badz przyciagnie mnie jakis artykul.
Anonymous - Sob 20 Lis, 2004 16:09
Temat postu:
Kiedyś to pamiętam jak namiętnie zbierałem Playa, ale stwierdziłem, że szkoda mi kasy Razz Natomiast teraz to od czasu do czasu KŚ Ekspert czy jakiegoś Newsweeka lub Wprost Mr. Green
Malvina - Sob 20 Lis, 2004 17:20
Temat postu:
Ja kupuję Focus'a, National Geografic(zle...wiem :]]) i victora-juniora (ze względu na testy które tam są i rozne rzeczy ktore uczą Smile ) ale ogólnie ta gazeta nie podoba mi sięSmile
Chesterka - Sob 20 Lis, 2004 18:11
Temat postu:
Ja nie zbieram gazet, wolę książki Very Happy
mroweczka - Sob 20 Lis, 2004 20:02
Temat postu:
"Mój Pies" czasami "Vicotr Gimnazjalista".
kicp - Sob 20 Lis, 2004 22:35
Temat postu:
Chesterka napisał/a:
Ja nie zbieram gazet, wolę książki Very Happy

ja identycznie.

Hm, gazety jakie czytam....czasem zajrze do "pilki noznej" w sklepie zeby zobaczyc co tma sie dzieje na swiecie, czasem tez do jakiegos CD-Action...i to by bylo na tyle.
panienka_wierzba - Pon 22 Lis, 2004 18:13
Temat postu:
ja czytam regularnie Fakty i Mity (zaršbisty tygodnik antyklerykalny =) polecam ^^) i jeszcze pare tam gazet czytam jak matka kupuje czy tam znajome, jak sie nudzi i żadnej ksišzki pod rękš...
roger-1989 - Pią 26 Lis, 2004 22:45
Temat postu:
mam troche cdaction i takich temu pokrewnych
Will11 - Sob 04 Gru, 2004 19:20
Temat postu:
Zbieram 13 jest super.
Elly - Sob 04 Gru, 2004 19:31
Temat postu:
Ja czytam Bravo ale go nie zbieram , kupuje raz na jakiś czas .
Miracle - Sob 04 Gru, 2004 21:48
Temat postu:
Ja czytam bravo ale kupuje je tylko niekiedy.Czasem kupie 13 ale rzadko mi sie to zdarza.
EU07 - Czw 30 Gru, 2004 14:55
Temat postu:
Ja czytam glownie prase zwiazana z moimi zainteresowaniami, tj. "Auto Świat" i "Transport Polski". Poza tym każdy dzień trzeba zacząć od chociażby przekartkowania "Gazety Wyborczej". Sporadycznie "Newsweek".
Anonymous - Pią 31 Gru, 2004 13:14
Temat postu:
jakieś gazety muzyczne sie trafią [metal hammer , XL , Broom, Teraz Rock itp] a tak to felietony w wyborczej czasami hm.... gazety o fotografiji aby zdjęcia oglądać i obowiązkowo
- Blixa i Żorżeta
- Pasażer
Anonymous - Sob 01 Sty, 2005 17:38
Temat postu:
CD-action,GT(tuning),GT classic(youngtimery,mówiąc po ludzku samochody z lat 50 wzwyż)
Anonymous - Nie 02 Sty, 2005 12:17
Temat postu:
CD-Action, Przekrój, Metal Hammer. Czsem ukradne stara Filipinke z miejskiej biblioteki.
Anonymous - Nie 02 Sty, 2005 12:45
Temat postu:
Nie zbieram czasopism.. poniewaz uwazam ze te wszystkie bravo, bravo girl, 13 są dla pokemoniastych nastolatek a te inne np. jakies gry nie sa mi potrzebne no wiec nic nie zbieram hehe:)
Anonymous - Nie 02 Sty, 2005 16:19
Temat postu:
Teraz nie zbieram nic, ale dawno temu zbierałem "Kaczora Donalda" (Mr. Green), potem przestałem. Później zbierałem "Spider-Mana" - też przestałem. Potem było "Kawaii" i trochę "Kompendium Kawaii". I to też przestałem zbierać. Później przez bardzo krótki czas zbierałem "Dobry Komiks", ale to się szybko skończyło. Wszystko to przestawałem kupować ze względów oszczędnościowych.
Choć gdybym miał (czyt.: mógł) teraz coś zbierać, to byłyby to na pewno "Kawaii" (choć cholernie zdziecinniało Razz), na pewno kilka czasopism o grach komputerowych, "Fantastykę", "Dobry Komiks", oraz czasopisma naukowe, takie jak "Wiedza i życie" czy "National Geographic". Uzupełniłbym też swoje zbiory o brakujące numery "Thorgala", "Tytusa, Romka i A'Tomka", "Kajko i Kokosza" i pewnie "Asterixa". Kupowałbym też wiele innych komiksów (a głównie wszystko, co związane z X-Menami Razz).
Ale niestety moja rodzina to typowa polska przedstawicielka "nie-radzenia-sobie-z-finansami". I nie kupuję nic z tych rzeczy.
Anonymous - Nie 02 Sty, 2005 16:35
Temat postu:
A, dobry komiks. Zapomnialam. Zbieralam serie "Silent Hill : Dying inside", ale tez krotko, bo liczyla ona sobie tylko 3 czesci.
Pulkownik Nikt - Pon 03 Sty, 2005 01:30
Temat postu:
Co do faktow i mitow to nie lubie zadnch organizacji anty-costam. Zazwyczaj po jednej jak i drugiej stronie jest pelno durnych haselek i klamstw. Ale lubie sobie poczytac u nich komiksy bo sa zabawne Smile
Anonymous - Pon 03 Sty, 2005 13:11
Temat postu:
Ja najczęściej kupuje i czytam Bravo Smile
Iśka - Pon 03 Sty, 2005 15:03
Temat postu:
Ja zbieram Victora, ale tylko dla testów.
Tak jak Chesterka, wolę książki Wink
Elun - Pon 03 Sty, 2005 15:47
Temat postu:
praktycznie to nie wydaje kasy na gazety
czasem kupuje victora gimnazjaliste, bo sa zamieszczone probne testy
Anonymous - Nie 09 Sty, 2005 19:11
Temat postu:
Ja od czasy do czasu kupuje bravo sport żeby się dowiedzieć czegoś o sporcie i troche pośmiać Smile A jeśli byłaby jakaś taka gazeta o modelarstwie to też bym na pewno kupował SmileSmileSmileSmileSmileSmileSmile
Noid - Nie 09 Sty, 2005 19:15
Temat postu:
Jedynie zbieram gazetę, która się nazywa Komputer Świat Ekspert.
muza=) - Nie 09 Sty, 2005 21:19
Temat postu:
ja czasami filipinke, jak fajne prezenty to 13...
PS. Witam Wink
Anonymous - Wto 11 Sty, 2005 15:10
Temat postu:
Witamy na forum MUZA,o Smile Witam cię bardzo serdecznie w imieniu wszystkich użuytkowników, cieszymy się że jest coraz więcej ,nowych,
matek - Wto 11 Sty, 2005 15:26
Temat postu:
Ja zbieram Komputer Świat
Alexis - Sro 12 Sty, 2005 13:50
Temat postu:
ja zbieram egipt, mój pies, bravo itp
Amy - Pon 17 Sty, 2005 10:37
Temat postu:
Victor Gimnazjalista, Bravo, Komputer Świat (i Twój Niezbędnik Wink )

Pzdr, Wink
Kwiat
Olcia - Pon 17 Sty, 2005 16:36
Temat postu:
Ja czsem kupuje bravo albo jakas gazete z prezentem (zazwyczaj kupuje w lato) po za tym kase wole wydac na jakas ciekawa ksiazke niz gazete=]
Anonymous - Pon 17 Sty, 2005 19:28
Temat postu:
Kupiłam sobie Dziewczyne przyznam jest w niej kilka dobrych porad i jest dosyc ciekawa Mr. Green ... potem zainteresowała mnie tak zeby kupic 13 no to kupilam... przejzalam ... kolorowe kartczki beznadziejna tresc jak poderwac chlopaka na imprezie ... modne ciuchy..(nie wiem kto kipi ciuchy za laczna cene 400 zł) spodnie bluzka, itd... i to takie tandetne.. a do tego jakis dodatek cos takiego jak kosmetyczna czy co i jakies 3 srebzyste bransoletki buhahah z plastikowych koralikow na gumce!! myslalam ze padne.. i wydałam na nia 4.95 za co ja sie pytam ? Rolling Eyes juz nie kupie:D jak cos to dziewczyne bo naprawde spoko gazetka hehe Mr. Green
Papierowa Tęcza - Wto 18 Sty, 2005 18:46
Temat postu:
U mnie wygląda to tak... dawniej regularnie czytalem Kawaii, ale po zmianie jaka nastapiła zrezygnowalem - to co zrobili to jest istna kpina - kupilem pierwszy numer MANGAzynu - byl bardzo dobry, wręcz wspanialy.. ale jakos tak zrezygnowalem z zbierania - doszedlem do wniosku, ze lepiej troche dolozyc i kupic tomik jakiejs mangi niz czasopismo... troche sie jednak dziwie, ze w ankiecie nie ma do wyboru Kawaii, ani Mangazynu (R.I.P.) - aktualnie to od czasu do czasu kupie PSX Extreme, albo NEO + (jako, ze musze miec cos do czytania o konsolach - wstyd by było miec PS2 i nie wiedziec o wiekszych wydarzeniach na rynku ;P)
Kelly95 - Nie 29 Lip, 2007 18:14
Temat postu:
Ja zbieram Dziewczyne i inne gazetki.. Nie dalas tutaj zbyt duzo gazet bo np wiele osob zbiera pisma komputerowe, bravo girl i inne.. Pozdro dla forumowiczek! Pa! Very Happy
cornelia.j.m - Nie 29 Lip, 2007 18:20
Temat postu:
A ja zbieram Twista i Bravo Girl Razz
Marcia10 - Pon 30 Lip, 2007 11:39
Temat postu:
Bravo girl kiedys Trzynaste
Magwill - Pon 30 Lip, 2007 11:56
Temat postu:
Zbieram Bravo i Popcorn, ostatnio też zbierałam Witch, ale przez ten wyjazd do Anglii przestałam je zbierać Smile

P.S. Tutaj w Worksop (Anglia) jest polski sklep i w nim kupuję Bravo, a Popcorn to zobaczę czy będzie Mr. Green
Monik - Pon 30 Lip, 2007 13:05
Temat postu:
Nie lubię określenia "zbierać jakąś gazetę" czy "kolekcjonować", bo przecież czasopism raczej się nie zbiera jak np znaczków czy coś, tylko kupuje się je bo chce się poczytać. Smile Ja czytuję Twista i Glamour, czasem u kogoś Angorę czy Super Express ;D
Tore - Pon 30 Lip, 2007 13:15
Temat postu:
Bravo Bravo sport Victory itd
Anonymous - Pon 30 Lip, 2007 17:17
Temat postu:
W gimnazjum kupowałam Victor Gimnazjalista, teraz czasem kupię Cogito, Teraz Rock. Czasem wpadało w moje ręce Bravo i Popcorn i inne te kolorowe pisemka, teraz trzymam się z dala od nich.
nasty_girl - Pon 30 Lip, 2007 18:35
Temat postu:
Już wiem skąd się bierze głupota wśród 13 itp latków. Wystarczy spojrzeć na górę, prawie nie ma osób, które nie czytają bravo..
Monik - Pon 30 Lip, 2007 19:00
Temat postu:
nasty_girl napisał/a:
Wystarczy spojrzeć na górę, prawie nie ma osób, które nie czytają bravo..

Ja nie czytam! : D
W Bravo nie pasuje mi to, że wszystko co jest ok to jest zajefajne, wyrąbiste itd., a co nie - do bani, do [cenzura] etc. I za dużo tam Tokio Hotel. ;p
Nikita - Pon 30 Lip, 2007 19:06
Temat postu:
Czasami zaglądam do Victora Gimnazjalisty, czy Cogito. Ale najczęściej czytam JUMĘ - niemieckie czasopismo dla młodzieży.
Akacja12 - Pon 30 Lip, 2007 20:54
Temat postu:
Czytam Focusa i Wyborczą, a tak to nie kupuję sobie gazet, bo jakoś mi szczególnie nie odpowiadają. Jak coś nawet chętnie bym kupiła, to jest bardzo drogie, więc sobie odpuszczam ;P
Tore - Pon 30 Lip, 2007 22:17
Temat postu:
Nikita napisał/a:
Ale najczęściej czytam JUMĘ - niemieckie czasopismo dla młodzieży.

Moja mama jest nauczycielką j.niemieckiego mam tych Jum w domu full Very Happy
Camilla - Wto 14 Sie, 2007 20:02
Temat postu:
czytam bravo,popcorn,bravogirl,TWIST,Dziewczyna
stefcio - Sro 15 Sie, 2007 10:00
Temat postu:
Cytat:
czytam bravo,popcorn,bravogirl,TWIST,Dziewczyna

To sie nazywa wybuchowa mieszanka.

Ja od czasu do czasu czytam Newsweek.
Almycha - Czw 01 Lis, 2007 21:49
Temat postu:
Kupuje chyba trzy - dla plakatów biggrin. BravoGirl, 13, Fan Club Wink.
Camilla - Sro 14 Lis, 2007 16:33
Temat postu:
Almycha nie dla plakatów dla prezentów hi hi Smile
nasty_girl - Sro 14 Lis, 2007 19:07
Temat postu:
Nie długo artykuły w gazecie będą zbędne.
cornelia.j.m - Czw 15 Lis, 2007 17:19
Temat postu:
Camilla napisał/a:
]

Przeciez te wszystkie prezenciki w tych czasopismach sa tandetne, ja jak juz kupuje gazete to bez dodatku.
Camilla - Czw 15 Lis, 2007 18:59
Temat postu:
cornelia.j.m
ja się do ciebie nie odzywam i mnie nie zaczepiaj!!!
Marcia10 - Pią 16 Lis, 2007 15:55
Temat postu:
Bravo.
Ze wzgledu na to, ze w prawie kazdym numerze pisze o Chemicalsach xD
O prezenty mi nie chodzi.
Plakaty czasem tez wpadną jakies normalne, to zostaja przyklejone kilometrami tasmy klejacej na mojej scianie.
I czesto lubie sie posmiac z artykulow.
cornelia.j.m - Nie 18 Lis, 2007 12:16
Temat postu:
Camilla napisał/a:
cornelia.j.m
ja się do ciebie nie odzywam i mnie nie zaczepiaj!!!

eee..a czy ja sie czepiam? ja tylko wyrazilam swoje zdanie na temat prezentow dolanczanych do gazet, a Ty sie rzucasz. Nie mialam na mysli ze robisz sobie wstyd zbierajac te prezenty, poprostu napisalam co o nich mysle a nie co mysle o Tobie..
smoczek250 - Nie 18 Lis, 2007 19:35
Temat postu:
Ja to PC FORMAT kiedys Komputer Świat Gry ale ostatnio głupia piszą wiec niekupuje. Moim zdaniem zmarnowanie kasy na gazety. Nie lepiej w necie?
Violett - Nie 17 Lut, 2008 10:41
Temat postu:
Ja kupuję przeróżne komiksy i gazetki czasem za swoje kieszonkowe, a czasem kupują mi rodzice Very Happy
cornelia - Sob 24 Maj, 2008 16:36
Temat postu:
Victro Gimnazjalista (ale trochę za dużo tam o nauce) i Teraz Rock
Kiedyś zbierałam trzynastkę, ale uznałam, że jest strasznie banalna
Camilla - Pią 30 Maj, 2008 21:30
Temat postu:
cornelia.j.m aha:)
djwiocha - Pią 26 Wrz, 2008 19:53
Temat postu:
Ja zbieram Młodego Technika od chyba 3 lat.
@siex - Sob 31 Sty, 2009 15:07
Temat postu:
innA- fun club
Duchu - Sro 24 Cze, 2009 20:39
Temat postu:
A ja zbieram cd-action i white dwarf`a
piotr123 - Czw 25 Cze, 2009 11:44
Temat postu:
ja zbieram komputer świat ale teraz mam zamiar się przerzucić na komputer świat expert
Anonymous - Czw 25 Cze, 2009 15:05
Temat postu:
A technology of sound(czy jakoś tak)(angielska gazeta, ściągam e-booki i drukuję), CD Action, czasem PC Format.
Surykatka - Czw 25 Cze, 2009 15:28
Temat postu:
Ja czytam fun club, high school musical czasem popcorn i bravo. I dużo gazet siostry. Ogólnie dużo czytam.
quara99 - Czw 25 Cze, 2009 20:37
Temat postu:
ja tylko czytam Victor Junior i czasem kupię Victor Gimnazjalista, bo nieraz jest coś ciekawego ;P Ale najczęściej to czytam książki xD

[ Dodano: Czw 25 Cze, 2009 19:41 ]
cornelia.j.m napisał/a:
Camilla napisał/a:
]

Przeciez te wszystkie prezenciki w tych czasopismach sa tandetne, ja jak juz kupuje gazete to bez dodatku.

no ja też xD chyba, że dodatkiem są jakieś testy na koniec szkoły (np. Victor Junior), to kupię ;P a co mi szkodzi.? xD
Tremere - Pią 26 Cze, 2009 02:44
Temat postu:
moje ulubione to vogue i harper's bazaar
ana9924 - Wto 04 Sie, 2009 16:26
Temat postu:
Ja zbieram Victor Junior...Very Happy
eviltwin1 - Wto 04 Sie, 2009 16:35
Temat postu:
Hm, ja kupuję i czytam Victora Gimnazjalistę.

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group